Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ti mit tennétek az ilyen...

Ti mit tennétek az ilyen apósjelölttel?

Figyelt kérdés

3 hónapja munkanélküli vagyok, azért mondtam fel a munkahelyemen, hogy a párom után mehessek, mivel egy munka miatt messzire kellett költöznie. Magam sem gondoltam, hogy így fog alakulni, de közben kijött egy olyan betegségem, hogy a gyengeség miatt nem nagyon merek sem vezetni, sem egyedül járni az utcán (rosszullétek miatt). Orvosokhoz járok 1,5-2 hónapja, de csak kicsit lettem jobban. Mindezt tudják a párom szülei, mégis minden egyes alkalommal engem piszkálnak, az apja sérteget is a munkanélküliségem miatt. Olyanokat szól be, hogy "és nem gondolod, hogy el kellene már menned végre dolgozni?"... látja rajtam, hogy majdnem sírok, annyira kivagyok a rosszullétektől, mégis ilyennel traktál. Aztán egy ilyen után 1 hónapig kerültem őket, de mikor megint találkoztunk, megint beszólt: "de Kati, ugye te is el fogsz menni dolgozni? mert nem így működnek ám a dolgok, egy fizetésből nem lehet kijönni" (mi kijövünk, a párom elég jól keres és ezt tudják is), erre már a párom leoltotta az apját, de a családban senki másnak a szeme sem rebben attól, hogy velem mit művel az az ember, ha meg nem látogatom őket, fel vannak háborodva. A betegségem ellenére eljárok interjúkra, de sajnos nem tudok mindent elvállalni (korábban fizikai munkát végeztem diplomával, szóval nem büdös a munka, csak most nem bírom a fizikai terhelést, így mást kell találnom). A párom szülei nem értik, ha eddig bírtam a fizikai munkát, most mi bajom, szerintük csak kényeskedek, bebeszélem magamnak. Egyébként az anyja is beszólogat ("nincs munka? de nem is keresel vagy mi?"). A pláne az, hogy a párom hozzám hasonló korú testvére ugyanúgy munkanélküli volt nemrég hónapokon át, mert nem tetszett neki az előző munkahelye, felmondott, a szakmájában pedig lett volna lehetősége elhelyezkedni, de finnyásságból nem hajlandó azon a területen dolgozni. A szüleim is ki vannak már akadva a párom szüleire, azt mondják, ha 3 hónap munkanélküliséget nem viselnek el tőlem és így viselkednek, mit fognak szólni, ha pár év múlva elmegyek 3 év gyesre.

Ti hogy viselkednétek ilyen emberekkel? Ha rájuk gondolok, már összerándul a gyomrom, mikor velük vagyok, már a számon van, hogy elküldjem őket melegebb éghajlatra a folyamatos beszólásokért.

2016. febr. 25. 08:26
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
Először is a pároddal beszélj, gondolom ő melletted áll, és támogat. Vagy megkérném, hogy beszélje ezt meg a szüleivel úgy, hogy egyszer, és mindenkorra abba hagyják, vagy mondanám, hogy megbeszélem velük én. És elmondanám azokat a dolgokat, amiket ide írtál.
2016. febr. 25. 08:32
 2/10 anonim válasza:
66%
én is arra gondoltam mint az előttem író, hogy mondd el Nekik amit itt írtál.. És nem tudom ha ott vagy látják e a rajtad a betegséget amiről írtál hogy azon okok miatt nem tudsz fizikai munkát végezni? Nekem a leírás alapján pszichésnek tűnik a problémád, beszélj a pároddal s ha megoldható, inkább költözzetek külön a szüleitől.
2016. febr. 25. 08:45
 3/10 anonim ***** válasza:
45%
Egyetértek a többiekkel, ülj le velük, és próbáld velük megbeszélni. Gondolom, ők azt látják, hogy eddig dolgoztál, nem volt semmi bajod, aztán a fiukhoz költöztél, és pont azóta nem dolgozol, meg nem érzed jól magad. Bevallom, láttam már olyat, ahol a lány/fiú onnantól kezdve valamiért nem bírt dolgozni, hogy valaki eltartotta, lehet hogy nekik is volt már korábban rossz tapasztalatuk mással.
2016. febr. 25. 09:04
 4/10 anonim ***** válasza:
95%

Én nem ülnék le velük, szerintem felesleges.

Ha elkerülöd őket, akkor bántanak, ha találkoztok, akkor bántanak. Én nem találkoznék velük, max. karácsonyi látogatás és kész.

Írtad, hogy a párod kiállt melletted, de ezek szerint neki is erőteljesebben kellene fellépnie a szüleivel szemben. Mondja meg, hogy ha ne fogják vissza magukat, akkor nem látogatjátok őket (egyikőtök sem) és kész.

2016. febr. 25. 11:20
 5/10 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem sincs értelme leülni velük beszélgetni.

Kérdező! Miért találkozol velük olyan gyakran? Ha jól értem, párod messze költözött a saját szüleitől, te pedig vele élsz. Gondolom eleve ritkán jöttök a szülőföldetekre vissza. Akkor nyilván a saját szüleiddel akarsz találkozni, nem?

De ilyen megjegyzések után meg végképp beszüntetnék mindenféle találkozást velük. Névnap, születésnap, Karácsony - köszöntse meg a saját fiúk őket úgy, hogy kettőtök nevében adja át az ajándékot.

Írod: "... ha meg nem látogatom őket, fel vannak háborodva..."

Ha nem találkoznál velük, erről nem is tudnál. Ha a fiúknak mondanák, hogy fel vannak háborodva, akkor meg megmondhatná ő egyszerűen, hogy épp a szülők folyamatos cseszegetése miatt kerülöd őket.

2016. febr. 25. 13:00
 6/10 anonim ***** válasza:
29%
Mióta vagytok együtt a pároddal?
2016. febr. 25. 14:12
 7/10 anonim ***** válasza:
11%
találj munkát és ne hivatkoz valami rejtélyes betegségre
2016. febr. 25. 19:50
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem állnék velük szóba többé, és hazaköltöznék.
2016. febr. 26. 21:15
 9/10 anonim ***** válasza:
A dolog elsősorban a párodra és rád tartozik. Ha van elég pénzetek igy is, akkor semmi akadálya annak, hogy először az egészségi helyzetedet rendezd, gyógyulj meg és utána lehet munkát keresni. bár dolgozni nem kötelező. Hosszu távon nem jó, ha a majdani anyósoddal-apósoddal nem vagy jóban, a visszaszólogatással vigyázz. De a párodra és rád tartozik az életmódod, nem rájuk.
2016. febr. 27. 00:17
 10/10 anonim válasza:
Úgy érzem a te apósod is megérett a befőzésre. ha befőzöd leszel szíves küldeni egy adagot.
2016. febr. 28. 22:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!