Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tegyek hogy anyósom lekopjon?

Playka kérdése:

Mit tegyek hogy anyósom lekopjon?

Figyelt kérdés
Babát várok. Anyósom a szomszédba lakik, de elegem van belőle. Ő már most azt tervezi ha megszületik a baba akkor ő babazsúrt csinál. A babalátogatóimat magához csődíti.Nekem meg nem lesz más dolgom csak át vinni a bébit és mutogatni. De én ezt nem szeretném, főleg h ő ezt már eldöntötte.+ babaszületés után ezt egy héttel tervezi.Meg sem kérdezi én mit szeretnék.Kivagyok ettől a dologtól.

2016. febr. 9. 08:03
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
83%
Goldmund73, te még soha életedben nem szültél, mert fogalmad sincs arról, hogy mit beszélsz!
2016. febr. 9. 10:33
 22/32 Kései Sirató ***** válasza:
85%

Egy hetes babát nem szabad emberek közé vinni, még nem olyan erős az ellenálló képessége.

Beszélj a férjeddel, majd az anyósoddal is, és önts tiszta vizet a pohárba!

2016. febr. 9. 10:38
 23/32 anonim ***** válasza:
89%

Gyakorlati ok: egyhetes babat, aki meg egy csomo oltast meg se kapott, nem viszunk nagy tarsasagba, ez teljesseggel ertheto.

Elvi ok: Nem a nagymama joga eldonteni mikor mi legyen a babaval. Tanacsot, javaslatot adhat, de meg kell ertenie hogy nem o dont.

Itt se arrol van szo, hogy elore megkerdezte volna hogy mit szolnatok egy babazsurhoz, o szeretne, emgszervezne szivesen ha benne vagytok, mikor lenne jo nektek stb, hanem gyakorlatilag kesz tenyek ele allit.

Abban igazad van, hogy a csaladi beke erdekeben ezt jobb lene a parodnak lekommunikalnia fele, de ha a szomszedban laktok akkor velhetoen ezzel a csatornaval gondok vannak...

Viszont jobb ha minel elobb beszelsz a mamaval, udvariasan, hatarozottan es baratilag, de komolyan.. Mert ha most itt napokig orlodsz, o meg szervez, akkor a vegen tenyleg joggal sertodhet meg, hogy miert nem szoltal rogton/idoben, miert csak akkor nyogitek be hogy nem, amikor o mar harom hete a ti tudtotokkal szervezi.

2016. febr. 9. 11:02
 24/32 anonim ***** válasza:
43%

7-es válaszomat egy kicsit korrigálnám.

Egyhetesen talán tényleg túl korai még ez. Mondjuk egy hónapos babánál szerencsésebb lenne. Úgyhogy én erről próbálnék egyeztetni az anyóssal.

Amúgy tényleg nem szültem gyereket, mert a feleségem szülte. :DDD Császármetszéssel. És egy héttel később vígan fent volt és főzött ránk.

Konkrétan a szomszéd néni mondta, hogy szívesen átjönne babanézőbe és a feleségem javasolta, hogy inkább ő megy át, mert kiszámíthatatlan, mikor milyen stádiumban vannak (szopizás, alvás, pelenkázás), így neki kényelmesebb, ha nem adott időpontra kell elkészülnie, hanem a másik vár rá, ő meg megy, amikor alkalmas és marad, ameddig alkalmas. Ezért szerintem jobb, ha nem a kérdező házába jönnek, hanem a szomszédba.

Természetesen hozzánk is jöttek közelebbi-távolabbi rokonok. Ezt úgy oldottuk meg, hogy én otthon voltam, és a másik szobában foglalkoztam a vendégekkel, így vártuk meg, amíg feleségem számára alkalmas volt megmutatni a babát.

Nyilván annak is van előnye, ha nincs egyszerre sok ember, de a kérdező által vázolt esetben meg egy alkalommal letudható ez. Mert az meg világos, hogy sok rokon, ismerős szeretné látni a babát. Ha mindenki külön-külön jön, akkor meg sok alkalommal fognak jönni. Ezt is mérlegelni kell.

Szóval én kívülállóként nem tartom rossznak, hogy közel, de mégse a saját lakásban, egyszerre sok rokonnal/ismerőssel le lehet tudni ezt. Az más kérdés, hogy persze ha anyós nem egyeztet, hanem kitalálja, hogy ez így lesz, az érthető módon bántja az érintett anyát.

2016. febr. 9. 11:57
 25/32 anonim ***** válasza:
82%

Az én anyósom ugyan 130 km-re lakik, de én nem ellenségként, hanem partnerként tekintek rá.

Amikor megszületett a fiam, 1 hétre "hozzánk költözött". És nagyon örültem neki. Megbeszéltük, hogy én ellátom a babát, ő meg a háztartást. Így volt időm. Persze ő is babusgatta, addig tudtam pihenni. 1 hetes volt a fiam, amikor a varratszedésre is egyedül mentem kocsival, mert anyósom volt addig a fiammal.

Most már 3 éves, és többször volt nála 1 hetet, nagyon jó a kapcsolatuk, én is megbízom benne. A megbeszélt dolgokat betartja. Ő is dicsekszik mindenkinek az unokával, de engem ez büszkeséggel tölt el, nem ellenérzést vált ki.

Szóval ne ellenségként tekints rá, (mert lehet, hogy szülés után örülni fogsz 2 segítő kéznek,) hanem próbálj meg felnőttként kommunikálni vele. Mondd meg, hogy örülsz ha megszervezi a babalátogatót, de legyen pl a kicsi 2 hónapos korában.

Ha nem kérdezi, akkor is mondd meg, hogy szeretnéd. Beszélgessetek. Lehet, hogy akkor javulna a kapcsolatotok.

2016. febr. 9. 12:25
 26/32 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem anyósod nem gondolja át reálisan a dolgokat, és igen, kissé túlbuzgó. Ha ennyire ragaszkonda ahhoz, hogy mindenképpen szervezzen valamit az unokája érkezésére, akkor javasolnám neki azt az alternatívát, hogy babaváró bulit csináljon (persze ha neked is van kedved hozzá, és problémamentes a terhességed.), annyi, hogy esetleg ebben az esetben előre kapja meg a baba meg te is a holmikat amiket a szülés utáni látogatáskor adnának, de ugyanúgy lehet beszélgetni, sütizni, ajándékozni. Én sem vinném be több ember közé az 1 hetes babámat, és nem hiszem, hogy nekem is az lenne a legfontosabb, hogy átmenjek a szomszédba ünnepelni ahol legalább 10-15 szempár figyel, meg kérdezget, miközben csak pihennék meg babáznék. Mindenképpen beszéld át ezt anyóssal, hogy képzelje bele magát a helyzetedbe, és vesd fel a babaváró bulit.
2016. febr. 9. 12:26
 27/32 anonim ***** válasza:
100%
Egyet értek a többiekkel. Még valószínű évtizedekig el kell viselned őt. Ne várd mindig,hogy majd a párod elintézi helyetted a konfliktust. Beszéld meg te vele.Amúgy biztos vagyok benne,hogy a rokonság(főleg a szült nők) tiszteletben tartják,hogy 1 hete szültél és valószínű el se mennének ilyenkor tátani a szájukat..Szerintem alap,hogy első hetekben nem zaklatjuk a kismamát meg a babát. Majd később ha úgy adódik persze menjen az ember babanézőbe. De az első héten nagyon illetlen és veszélyes is. Szerintem ezt kb mindenki beláthatja. Beszéld meg anyóssal.Főleg,hogyha a szomszédja vagy, nem ártana jó kapcsolatot ápolni vele.(mindkettőtök érdeke)
2016. febr. 9. 13:31
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

Az egy hetes baba látogatást en se támogatom, segítsen máshogy. Ehhez viszont nem kell a férjed nem mesz at es kesz....

Mondd meg anyosnak, hogy nem kell buli

2016. febr. 9. 14:23
 29/32 anonim ***** válasza:
58%
Anyósod vegyen kutyát, és azt mutogassa.
2016. febr. 9. 16:42
 30/32 anonim ***** válasza:
54%

Miért laktok anyós szomszédjában? Nem tudnátok messzebb költözni?

Csatlakozom az előttem szólókhoz, ne a párodra várj, hanem próbálj meg végre kiállni magadért.

Ha nem állítod le anyóst, az egész életetek fölött át akarja venni az irányítást.

Ezt az eljegyzés dolgot nem értem. Miért küldött haza benneteket a saját eljegyzésetekről? Miért mentetek el, és miért veszekedtetek? Nem értem az egészet.

2016. febr. 10. 11:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!