Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tegyek hogy anyósom lekopjon?

Playka kérdése:

Mit tegyek hogy anyósom lekopjon?

Figyelt kérdés
Babát várok. Anyósom a szomszédba lakik, de elegem van belőle. Ő már most azt tervezi ha megszületik a baba akkor ő babazsúrt csinál. A babalátogatóimat magához csődíti.Nekem meg nem lesz más dolgom csak át vinni a bébit és mutogatni. De én ezt nem szeretném, főleg h ő ezt már eldöntötte.+ babaszületés után ezt egy héttel tervezi.Meg sem kérdezi én mit szeretnék.Kivagyok ettől a dologtól.

2016. febr. 9. 08:03
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%
8-as, sehol sem írja a kérdező, hogy rossz szándékból csinálná anyós az összejövetelt. Túlbuzog benne a tenni akarás, és úgy gondolja, hogy ha ő jónak gondolja a dolgot, akkor az biztosan jó így. Kicsit "túltolta a biciklit", hogy egy aktuális mondatot idézzek.
2016. febr. 9. 09:29
 12/32 anonim ***** válasza:
46%
Es erre a "lekopjon" a helyes kifejezes?
2016. febr. 9. 09:33
 13/32 anonim ***** válasza:
37%

Utolsó, a "pozícióharc" egy nagyon is gyakorlati ok ebben az esetben.

Most még csak babazsúr, egy hónap múlva meg már - sarkítva persze - a nagyi akarja szoptatni is a gyereket.

Szép dolog a lelkesedés, de talán kérdezni kellene előbb, nem kijelenteni, hogy márpedig ő megszervezi, mert feltételezem valami ilyesmi történt. Ebben az esetben pedig kénytelen vagy megmutatni az anyósnak, hogy hol a helye.

Ahogyan én is mondjuk a pirosban átszaladó gyalogosokra motorral direkt ráijesztek egy gázfröccsel vagy éppen centizéssel, hogy tudja, nem cselekszik helyesen. Míg ha normálisan közelíti meg a zebrát, akkor már messziről lassítok, és átengedem.

2016. febr. 9. 09:34
 14/32 anonim ***** válasza:
48%
*7-esnek ment
2016. febr. 9. 09:36
 15/32 anonim ***** válasza:
96%

"Ahogyan én is mondjuk a pirosban átszaladó gyalogosokra motorral direkt ráijesztek egy gázfröccsel vagy éppen centizéssel, hogy tudja, nem cselekszik helyesen."

Ez véleményem szerint nagyon visszataszító viselkedés, ez az én szememben inkább azt jelenti, hogy "majd én jól megnevellek téged, mert megtehetem". Semmi köze ahhoz, amit előtte taglaltál és amivel összehasonlítottad, mert az meg arról szól, hogy kijelöljük a saját határainkat, hogy ki mennyire szólhat bele az életünkbe.

2016. febr. 9. 09:45
 16/32 anonim ***** válasza:
100%

Ha már babát vársz, akkor ideje felnőnöd. Egy csecsemőnek érzelmi stabilitásra van a leginkább szüksége. Tehát: tessék szépen kiállni magadért, a gyerekért, és nem folyton "apuka" háta mögé bújni. Anyósnak meg kell mondnai kerek-perec, hogy pihenésre van szükséged, a babának pedig nyugalomra és csöndre. Tudhatná igazán, ha már nagymama lesz.

Régen erre találták ki a gyermekágyat. Hat hétig a nő pihen, csak a gyerekére és a saját testére-lelkére koncentrál, mások pedig igyekeznek a lehető legkisebb felfordulást okozva látogatni - de főleg inkább segíteni.

2016. febr. 9. 09:45
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

Ehhez nem kell a párod.

1 hetes babát nem viszünk társaságba és a látogatónak odacsődülni is nagy illetlenség.

Ez tény.

Ezen nincs mit vitatkozni.

Közöld anyóssal, hogy akárkit hívhat magához, de te nem fogod átvinni a gyereket. És hozzátok se menjen senki, mert nem fogod beengedni.

2016. febr. 9. 09:53
 18/32 anonim ***** válasza:
86%
Ne haragudj,de én az ilyen viselkedéstől kikészülök,konkrétan a tiedtől. Én értem,hogy nem a te anyád,de ezt a kikerülöm a helyzetet, elmondom a férjemnek,majd ő szóljon rá, nem tartom gerincesnek. Nem tudsz hirtelen mit reagálni? Ok. Akkor menj oda most,és mondd meg,hogy végiggondoltad,de köszönöd szépen,nem szeretnéd. Ennyiből állna. És talán anyós sem azon töpreng majd utána,hogy te miért akarod összeugrasztani a fiával...
2016. febr. 9. 10:02
 19/32 A kérdező kommentje:
Anyósom kotnyeles. Mindenbe beleavatkozik. Pl.a bavakocsit is már mondta h bézst vegyünk. Ez a bulit is azért volna h ő utána dicsekedhessen. Ettől nagyobbnak látszódjon. Mind pl.mikot volt az eljegyz3sunl és ő szervezte. Este engem és a párom haza küldött, ami miatt mink 7 óra hosszán át veszekedtünk. Nem kell több buli. Szeretnék én a családomról törődeni.. Felnőtek vagyunk. Gyerekünk lesz! Nem neki. Páromnak meg nekem!
2016. febr. 9. 10:23
 20/32 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem- eljegyzes után ment a lemondás, mert karácsonykor többnek is volt eljegyzés abban az évben. Ment a duma hogy hol volt xy olyan eljegyzés mind nekünk.Persze, mert a többi pár csókolozva feküdt le. Én meg rívva.
2016. febr. 9. 10:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!