Mit tegyek hogy anyósom lekopjon?
Utolsó, a "pozícióharc" egy nagyon is gyakorlati ok ebben az esetben.
Most még csak babazsúr, egy hónap múlva meg már - sarkítva persze - a nagyi akarja szoptatni is a gyereket.
Szép dolog a lelkesedés, de talán kérdezni kellene előbb, nem kijelenteni, hogy márpedig ő megszervezi, mert feltételezem valami ilyesmi történt. Ebben az esetben pedig kénytelen vagy megmutatni az anyósnak, hogy hol a helye.
Ahogyan én is mondjuk a pirosban átszaladó gyalogosokra motorral direkt ráijesztek egy gázfröccsel vagy éppen centizéssel, hogy tudja, nem cselekszik helyesen. Míg ha normálisan közelíti meg a zebrát, akkor már messziről lassítok, és átengedem.
"Ahogyan én is mondjuk a pirosban átszaladó gyalogosokra motorral direkt ráijesztek egy gázfröccsel vagy éppen centizéssel, hogy tudja, nem cselekszik helyesen."
Ez véleményem szerint nagyon visszataszító viselkedés, ez az én szememben inkább azt jelenti, hogy "majd én jól megnevellek téged, mert megtehetem". Semmi köze ahhoz, amit előtte taglaltál és amivel összehasonlítottad, mert az meg arról szól, hogy kijelöljük a saját határainkat, hogy ki mennyire szólhat bele az életünkbe.
Ha már babát vársz, akkor ideje felnőnöd. Egy csecsemőnek érzelmi stabilitásra van a leginkább szüksége. Tehát: tessék szépen kiállni magadért, a gyerekért, és nem folyton "apuka" háta mögé bújni. Anyósnak meg kell mondnai kerek-perec, hogy pihenésre van szükséged, a babának pedig nyugalomra és csöndre. Tudhatná igazán, ha már nagymama lesz.
Régen erre találták ki a gyermekágyat. Hat hétig a nő pihen, csak a gyerekére és a saját testére-lelkére koncentrál, mások pedig igyekeznek a lehető legkisebb felfordulást okozva látogatni - de főleg inkább segíteni.
Ehhez nem kell a párod.
1 hetes babát nem viszünk társaságba és a látogatónak odacsődülni is nagy illetlenség.
Ez tény.
Ezen nincs mit vitatkozni.
Közöld anyóssal, hogy akárkit hívhat magához, de te nem fogod átvinni a gyereket. És hozzátok se menjen senki, mert nem fogod beengedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!