Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Tényleg muszáj anyunak meg...

Tényleg muszáj anyunak meg apunak szólítanom a párom szüleit?

Figyelt kérdés
Folyton ezt erőltetik, de én nem akarom, máshol is ez a szokás, hogy így kell szólítani őket?
2016. jan. 22. 21:08
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
76%

"folyton ezzel nyaggatnak, hogy akkor én semmibe veszem őket, ha nem így szólítom..."

Mondd meg nekik, hogy ha ezt elvárják, azzal Téged, sőt a szüleidet is semmibe veszik, ugyanis nálad (és szerintem a normális átlag embereknél) csak és kizárólag a szüleid kiváltsága, hogy így hívd őket. Legyenek szívesek kevésbé önzően és korlátoltan gondolkodni. Szóval a válaszom: dehogy muszáj, sőt... szerintem ez nagyon fura.

2016. jan. 23. 15:58
 12/17 anonim ***** válasza:
73%

Felnőttként neked ki írja elő, hogy mit muszáj tenned?

Ha anyu-nak és apu-nak KELL szólítanod a párod szüleit, akkor ez azt jelenti, hogy téged ők nem felnőttként, hanem gyerekként kezelnek.

2016. jan. 23. 20:42
 13/17 anonim ***** válasza:
60%
És a 10-esnek van igaza: ez pontosan erről is szól: azért nyaggatnak állandóan azzal, hogy hogyan kell őlket szólízanod, mert ez valójában akaratharc. ha most megtörnek, később nem lesz szavad semmiben.
2016. jan. 23. 20:44
 14/17 anonim ***** válasza:
25%

Nem tudom miért láttok ebbe többet, mint ami valójában. Ha engem erre kérnének a férjem szülei azt érezném, hogy gyereküknek tekintenek (és ez nem egyenlő azzal, hogy gyereknek! tekintenek).

Én Lacibácsizom apósomat és Annanénizem anyósomat. Az anyu, apu szerintem közvetlenebb.

Majd ha megszületnek az unokák talán nagymamázom-nagytatázom őket...

2016. jan. 24. 17:28
 15/17 anonim ***** válasza:
43%
Ez hülyeség, hogy vidéken volt ez divat. Én szabolcsi faluból jövök elég kiterjedt családunk van, de még sose hallottam ilyet viszont a férjem generációk óta Pestre bebetonozott anyja meg apja nyaggatott ezzel a hülyeséggel. Én megmondtam nekik, hogy nekem egy anyám meg egy apám van, és nem ők azok. Azóta nem hozakodtak vele elő. Sajnálom. Nem véletlen van az a mondás se, hogy anya csak egy van.
2016. jan. 24. 21:40
 16/17 anonim ***** válasza:
58%

Azt hivom anyunak és apunak, aki felnevelt engem. Ennyi.. Ne hagyd meged, mert aztán mindenben ők akarnak dónteni.

Van, aki természetesnek veszi, hogy a házastarsa szüleit így hívja, van aki nem. Ha eröltetik, akkor újra és újra udvariasan magyarázd el nekik, hogy neked egy anyád és apád van, és azok nem ők!

2016. jan. 25. 07:35
 17/17 anonim ***** válasza:
Én megmondanám, hogy nekem 1 anyukám és 1 apukám van ;)
2016. febr. 5. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!