Tényleg muszáj anyunak meg apunak szólítanom a párom szüleit?
"folyton ezzel nyaggatnak, hogy akkor én semmibe veszem őket, ha nem így szólítom..."
Mondd meg nekik, hogy ha ezt elvárják, azzal Téged, sőt a szüleidet is semmibe veszik, ugyanis nálad (és szerintem a normális átlag embereknél) csak és kizárólag a szüleid kiváltsága, hogy így hívd őket. Legyenek szívesek kevésbé önzően és korlátoltan gondolkodni. Szóval a válaszom: dehogy muszáj, sőt... szerintem ez nagyon fura.
Felnőttként neked ki írja elő, hogy mit muszáj tenned?
Ha anyu-nak és apu-nak KELL szólítanod a párod szüleit, akkor ez azt jelenti, hogy téged ők nem felnőttként, hanem gyerekként kezelnek.
Nem tudom miért láttok ebbe többet, mint ami valójában. Ha engem erre kérnének a férjem szülei azt érezném, hogy gyereküknek tekintenek (és ez nem egyenlő azzal, hogy gyereknek! tekintenek).
Én Lacibácsizom apósomat és Annanénizem anyósomat. Az anyu, apu szerintem közvetlenebb.
Majd ha megszületnek az unokák talán nagymamázom-nagytatázom őket...
Azt hivom anyunak és apunak, aki felnevelt engem. Ennyi.. Ne hagyd meged, mert aztán mindenben ők akarnak dónteni.
Van, aki természetesnek veszi, hogy a házastarsa szüleit így hívja, van aki nem. Ha eröltetik, akkor újra és újra udvariasan magyarázd el nekik, hogy neked egy anyád és apád van, és azok nem ők!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!