Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam el anyunak hogy...

Hogy mondjam el anyunak hogy pszihológushoz kéne járnom? 13\L

Figyelt kérdés
Szóval az a baj,hogy mindig sirni szeretnék.Apum alkoholista.Az ebédlőbe mindenki bunkó.Egy két tanár utál már az 5. osztály óta (ok nélkül) folyton magamat kritizálom és soha sem érzem magam elég jónak.Nyár elején megvágtam magam mert már sok volt a stressz.De most hetedikes lettem,minden nap 6 óra és egyik nap még van 0,órám is.Rágom a körmöm már nagyon rég óta már úgy az oviba kezdődött.Nehezen ismerkedek.Sokszor csak elsírom magam és ez néha pár percig tart de van hogy több órán keresztül....
2015. szept. 2. 18:00
1 2
 1/11 anonim válasza:
100%

Milyen a kapcsolatod az anyukáddal?

Ne félj, semmi baj nem lesz. Nyugodtan menj oda, beszélj vele bizalmasan. Szerintem tutira meg fog hallgatni és segíteni. Ha pszichológusra van szükséged, még abban is támogatni fog.

2015. szept. 2. 18:06
 2/11 A kérdező kommentje:

Hát öhh mondjuk úgy túlzottan is akar segíteni de rosszabb lesz...

Meg egyszer mondtam neki úgy Karácsony tájékán (igen szomorú voltam és ritka sz@r kedvem volt,mer apám berugott és szemétkedett).Azt mondta ki kell bírom mert változni nem fog,meg csak egy gyerekes dolog.Ha meg sokáig sírok néha kiabál.Meg szerintem azt hiszi ilyenkor hogy ő is tud segíteni csak valahogy soha nem jön össze vahy rosszabb lesz.Meg néha már van olyan ha kiabál valakivel a tanár még ha nem is velem (mondjuk velem csak egy de az már nem tanít) akkor ís alig birom ki hogy ne sírjam el magam.Ha valakik veszekednek akivel jóba vagyok nagy valószínűséggel elsírom magam.

2015. szept. 2. 18:16
 3/11 anonim válasza:
100%

Tudod az a baj, hogy ebben csak anyukád tud segíteni.

Próbálj meg vele beszélgetni, tudom hogy mondani mindent könnyű, de mondd el neki, hogy rossz a közérzeted, sokszor vagy szomorú, gyakran a sírás kerülget. Beszélj vele őszintén, próbál kinyílni. Mondd el neki szépen, hogy mi a sérelmed vele szemben, ne legyél szemtelen, kérd szép hangon, beszélgessetek el, próbáljatok kialakítani igazi anya-lánya kapcsolatot C: Hidd el, segíteni fog mert szeret téged, fontos neki hogy jól érezd magad, bár ha nem is úgy érzed. Sose feledd el hogy ő is csak egy ember, hibázik és van hogy nem úgy kezel dolgokat mint kéne neki. Viszont ha megnyílsz előtte, majd mindent el fog követni hogy minél jobban legyél.

Első vagyok, az előbb lemaradt, de most írom 13/L.

2015. szept. 2. 18:25
 4/11 A kérdező kommentje:
Elég nehéz olyan emberrel beszélni aki csak fintorogni tud amikor az apám beszól nekem vagy direkt idegesít és én meg nem fogok minden feszültséget csak úgy magamba tartani mert apám szándékosan szemétkedik.Ja és mikor tudok beszélni vele?Mer amikor apámmal van csak azért hogy az a majom ne verje ki a balhét akkor tuti nem fogok neki a lelki gondjaimról beszélni mer az a balakarmi is ottvan és kiröhög.Amúgy meg mit tud anya kezdeni azzal hogy vagdostam magam?Amikor a macska megcsikar akkor is azt hitte és kiabált mert azt hiszi hogy jobb lett.Amúgy meg ha érvelek neki bármivel jön az hogy ne feleseljek.
2015. szept. 2. 18:42
 5/11 NeymarjrLau válasza:
Egyetertek, biztosan meg fog hallgatni az anyukád. Ha esetleg nem így lenne, próbalj meg esetleg egy olyan tanarral beszelni errol, aki szimpatikus es ugy erzed, hogy megbizhatsz benne. Hidd el sokkal konnyebb lesz utana. Fogadd el onmagad. Fogadd el, hogy ilyen a csaladod. Lesz jobb is. Talalj valami pontot, ami megnyugtat. Esetleg egy zene, egy hiresseg, akiert rajongsz, akarki es mar akkor is jobban fogod erezni magad. Es biztos vagyok benne, hogy a pszichologus is tud majd segiteni, ha egyszer elmesz. Beszelj anyuddal es ne vagdosd magad, te tobbet ersz annal!
2015. szept. 2. 18:57
 6/11 anonim ***** válasza:

Szia

Én sem szeretném elmondani anyukámnak hogy pszichológushoz akarok menni úgyhogy valszeg a sulipszichológushoz fogok menni titokban

13L

Ha gondolod írj és beszélhetünk

2015. szept. 2. 19:16
 7/11 A kérdező kommentje:
nem vadosom már magam.van eg tanárnő de ő nem tanít márneki mondanám meg megértő meg minden csak azt hisz semmi bajom,az angolos tanár bácsi szintén nem ugyanezért az angoltanár felesége se,a magyartanárnő nem mer a nagynéném,a tavalyi töritanárnömnek nem mert a vagdosásról megvan a véleménye a tesitanarnak úgyszint,a másik tesitanart nem ismerem a tesitanarnő utál engem,a némettanárnő szóba se jön énektanarba nem bízok,a kémiatánárnőt nem ismerem annyira de a nagynénémmel nagyonjóba van,a rajztanár furának nézne,az ofő meg anyu volt osztályfőnöke ugyis elmondja,a biosztanár úgy tojik az ilyenekre.A többi tanár meg nem taniít.
2015. szept. 2. 19:20
 8/11 anonim ***** válasza:
Van a sulitokban iskola pszichológus?
2015. szept. 2. 19:27
 9/11 A kérdező kommentje:
Nincs sulipszihologus...
2015. szept. 2. 19:32
 10/11 anonim ***** válasza:
Szia! Nézz utána, hogy hol van nálatok a Nevelési Tanácsadó nevű intézmény. Ott elvileg kell kapnod pszichológusi ellátást, ha kérsz. Valószínű egy papírt anyukádnak is alá kell írnia, hogy beleegyezik, hogy a pszichológushoz járj, de ennyi. Plusz a pszichológusnak segít, ha beszélhet a szüleiddel is, de nem muszáj.
2015. szept. 2. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!