Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Fiús anyukák, örülnétek neki...

Fiús anyukák, örülnétek neki ha a fiatok barátnője hozna néha általa sütött sütit a családi ebédre?

Figyelt kérdés

4 hónapja "kerültem be a körbe", a fiúknak én vagyok a harmadik barátnője, nekem viszont ő az első barátom és nagyon félénk vagyok ha náluk eszek :) Próbálom ezt legyűrni és beszélgetni, eddig azt hiszem jó úton haladok.

Nem számítottam az első találkozóra, hirtelen jött az ötlet hogy bemutat a barátom, így nem is vittem semmi ajándékot. :S

Viszont most már eltelt 2-3 közös ebéd, és a következőre szeretnék készülni valami sütivel, hiszen olyan kedvesen vendégül látnak mindig. Jó ötletnek tűnik ugye?

Valamint nem furcsálnátok ha a lány szerény és visszahúzódó lenne? Próbálok többet beszélgetni, de az apukával nem mindig sikerül - ilyen a természetem, nehezen nyitok, főleg férfiak felé.

Értékelnétek a próbálkozást mint szülők, vagy azt gondolnátok hogy miért nem beszélgetősebb lányt választott a fiatok? Egyáltalán mit szeretnek az anyósok, apósok a fiúk barátnőjében? :) Nem szeretnék semmit elrontani már az elején.

2016. jan. 20. 13:51
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Én örülnék, imádom a sütit :D

A félénkség miatt ne aggódj, én is ilyen vagyok. Ha a párod szeret akkor így szeret és nem fog elhagyni akkor sem ha az anyjáeknak nem tetszel. Arra figyelj ha viszel valamit az jó legyen. Nálunk volt olyan hogy öcsém csaja kitalalta meglep minket és süt nekünk rántott csirkecombot. Öröm a köbön, aztán láttam mit csinál és gondoltam segítek neki. Bazinagy csirecombok, 10 percre bedobta és már szedte is ki. Mondtam neki ez így nem igazán jó, vegye alacsonyabbra a lángot, rakjon fedőt az edenyre, süsse tovább. A csaj mosolyogva elzavart, majd tudja ő. Nah azt az ebédet nem kívánom senkinek. Hót véres csirkecombok, én a széléből ettem egy kicsit. Hálistennek előtte ettem mekikaját, mondtam neki sajna nem vagyok éhes. Öcsém és párom hősiesen evett a kajából, csoda hogy még élnek. A csaj meg úgy csinált mintha ez tök természetes dolog lenne.

2016. jan. 20. 15:49
 12/22 anonim ***** válasza:
Szerintem az otlet jo, de elote ajanld fel h hoznal, mert mi van ha ok is keszulnek es akkor hulyen tudja kivenni magat(foleg ha az anyosjelolt feltekeny es a te sutid jobban fogy). Kerdezd meg kovetkezo meghivaskor h szivesen vinnel csokitortat avgy akarmit es h szeretik-e es orulnenek e neki.szerintem igy sokkal jobb, lehet h fogyoznak vagy mogyoroallergiasok vagy barmi ezert jobb rakerdezni.amugy ne izgulj, majd belejossz. Segits elpakolni vagy barmi ami nem ilyen asztalnal ucsorgos szitu, akkor tudsz par szot valtsni anyukajaval pl olyankor sokkal oldottabb az ember.nekem mar 4 baratom is volt es mindegyik bemutatott a szuleinek, es az osszes anyuka megszeretett pedig eleinte en is szegyenlos voltam es pl eleg hamar elpirulok ha ramszegezodik minden tekintet az asztalnal.ugyh segitettem elokeszulni, megprobaltam veluk kotetlenebb helyzetben is tarsalogbi, ok is orultek hisz ok is el tudtak jobban lazulni. A volegenyem aki mellett vegul lehorgonyoztam, o kulfoldi, es anyossal egy szot sem ertunk egymas nyelven,megis tokre szeretnek, elmentunk egyutt boltba, foztunk, mutogatva megertjuk egymast.
2016. jan. 20. 16:48
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, hogy nem a szülő oldal vagyok, de nagyon jóban vagyok a párom családjával, így talán hasznos lehet az én válaszom is.

Én is ilyen voltam a kezdetek kezdetén, csendes, inkább megfigyeltem, és csak néha szólaltam meg, ha igazán kikívánkozott valami. Azóta eltelt hat év, már feleség vagyok, és rengeteget javult a helyzet. A férjem családja is nagyon elfogadó volt az elején, így az évek alatt jobban megnyíltam nekik, mint a saját szüleimnek. Ha el tudnak fogadni téged olyannak, amilyen vagy, akkor nem lesz gond.

Ott van pl. a leendő sógornőm. Ő a szöges ellentétem, az első pillanattól kezdve már-már túlzottan is szeret a középpontban lenni, és kinyilatkoztatni a véleményét akkor is, ha azt senki sem kérte. Hidd el, ez sem jó.

Szóval szerintem nem baj, persze azért nem is kell átesni a ló túloldalára, hogy úgy ülsz ott, mintha megkukultál volna. Nem hinném, hogy ott bárkit is zavarna, ha megszólalsz. Ha igen, az előbb-utóbb úgyis kiderül.

Amit pedig eredetileg kérdeztél: az elején is vittem, de a férjem családjánál ez szokás volt, a vendégek nem egyszer vittek magukkal valami kis sütit, italt vagy csokit. Mielőtt bármit csinálnál, kérdezd meg a barátodat, hogy nem lenne-e gond, ha készítenél valamit, ha pedig nem, akkor azt, hogy mit szeretnek a leginkább, és van-e valakinek valamilyen allergiája.

26N

2016. jan. 20. 19:19
 14/22 anonim ***** válasza:
0%
Én örülnék neki nagyon, de csak akkor, ha tényleg jól tudsz sütni (ha amatőr vagy, inkább ne), és ha ízlésesen is tudod tálalni. Nincs annál kínosabb, mint mikor ilyesmivel beállít valaki (amiről igazából fel se ismerni mi akar lenni, tele van műanyaggal pl. befőttes gyümi, pudingpor, stb.) és meg kell dícsérni: [link]
2016. jan. 20. 19:21
 15/22 anonim ***** válasza:

Fiúk nem süthetnek a párjuk családjának?

Egyébként én sem enném meg, ha nem tudom, mi van benne.

2016. jan. 20. 20:38
 16/22 anonim ***** válasza:
51%

#14: A befőtt nem műanyag, csak hőkezelt gyümölcs, de ha sütiben van, akkor úgyis mindegy. A pudingport én se értem, minek használni, ha házi süti, de vannak még Fantás szeletek és bolti kekszesek is, némelyik nem is rossz, ha én nem is vinnék olyat sehova.

Dícsérni szerintem nem kell, ami nem tetszik nekünk, de lehet, hogy nem vagyok e világba való. Mi már régesrég együtt vagyunk a párommal, az anyja is megmondja, ha a sütim neki keserű (a szezámos süti trükkös, néha képes rá s az emberek ez irányú érzékenysége változó) s én sem eszem meg, ha olyat készít, ami nem tetszik, akár apróra meg is mondom neki, hogy miért nem. Sosem volt sértődés. Aki hoz valamit, viselje el, ha nem ér vele sikert.

2016. jan. 20. 20:50
 17/22 anonim ***** válasza:
0%
Ízlés kérdése, de pont azért írtam, mert én pl. ilyen fanta szeleteknek, bolti kekszeseknek, friss gyümölcs helyett befőttes/konzerv (műanyag = agyoncukrozott, tartósított!) dolgoknak nem örülnék és meg sem kósoltnám, és szerintem illetlenség ilyesmit vendégségbe vinni - ahogy a vendégeimet sem kínálom félkész étellel, mekis hamburgerrel, mélyfagyasztott pizzával, úgy a sütibe se rakjunk fantát meg pudingport meg egyebeket.
2016. jan. 20. 21:42
 18/22 anonim ***** válasza:
25%

Kérdező, te egyszerre vagy a barátnője fiútestvéreknek?

"...a fiúknak én vagyok a harmadik..." - ez többes számot jelent...

2016. jan. 21. 20:38
 19/22 anonim ***** válasza:
Párodnál puhatold ki. Az a biztos. Egyébként egyik előttem szólónak: a befőttes gyümölcs miért műanyag? Lehet az házi készítésű is. Nálunk például rendre sorakoznak a spájz polcán a különféle lekvárok, befőttek. És nem emlékszem, hogy a befőzésnél műanyagdarabkákat szórtam volna bele. Attól, hogy valamiben van cukor, még nem lesz automatikusan műanyag. Az édesítőszer, amit sokan használnak cukor helyett, na az a mű anyag. És szerintem egy tálca bolti sütemény/desszert is jó lehet, ha éppen nem tudsz jól sütni. A szándék a fontos.
2016. jan. 21. 23:40
 20/22 anonim ***** válasza:

#17: A befőtt nekem azt jelenti, befőtt. A cukor nem műanyag, amúgy a sütikben tipikusan van normál cukor. Az enyémben nem, ahogy a befőttjeimben sem... A befőtt ugyanúgy hőkezelt gyümölcs, mintha friss gyümölcs lenne a megsütött sütiben, kicsit lehet, hogy más, nem tudom, de egyik sem műanyagabb a másiknál. A tartósítószerbe már van, aki beleköt, de van, akinek ugyanolyan adalékanyag, mint a sütőpor a sütiben.

Persze jogod van válogatósabbnak lenni még nálam is (bár szerintem nem vagy az, én kizárólag extrém szénhidrátszegény sütikkel állok szívesen szóba), csak a befőttnél nem értem a dolgot. A többinél igen.

2016. jan. 21. 23:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!