Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Tegezed vagy magázod a párod...

Tegezed vagy magázod a párod szüleit?

Figyelt kérdés

Az előző barátom szülei elváltak, de az anyukájával, az apukájával, illetve a mostohaszüleivel is eléggé barátságos volt a viszonyunk, már a kezdetektől fogva tegeződtünk, mindketten úgy fogadtak, hogy nehogy magázzam őket.

A jelenlegi párommal 2,5 éve vagyunk együtt, ő 25 éves, eléggé késői gyerek volt a családban, a testvérei ~13 évvel idősebbek nála. Az anyukája 64 év körüli lehet, eléggé megkeseredett, folyton ellenem van, szerencsére messze lakik, de karácsonykor muszáj lesz elmennem hozzá. Az apukája is csak annyit mondott, hogy ne köszönjek neki jó napottal, hanem csókolom + keresztneve. Korábban az anyukájának is jó napottal meg viszont látással köszöntem, de ő is így köszönt nekem, ami elég távolságtartónak tűnt, mikor legutóbb ott voltam akkor csókolomoztam az anyját is, ekkor átváltott a sziára.

Furcsa számomra, hogy a korábbi kapcsolatomnál barátságos családi háttér fogadott, itt pedig nem, furcsa magázódni, mert a munkahelyemen az 58 éves bérszámfejtő néni is mondta, hogy tegezzem. Persze bizonyos helyzetekben a magázódás a normális , csak számomra szokatlan, eddig csak idegeneket magáztam.

Nálatok ez hogy van?

2015. dec. 22. 13:19
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
81%
Intelligencia kérdése, hogy mennyire tudod kezelni a magázódó és tegeződő viszonyt, ráadásul ennyi idősen azt is fel kellene fogni, hogy minden család más. Attól félni, hogy egy beszélgetésben letegezed apósodékat, elég gyerekes.
2015. dec. 23. 00:46
 32/38 anonim ***** válasza:
81%

Én is magázom őket, ennek ellenére nagyon jó kapcsolatunk van. Érdekes mert a szülők (értsd anyósomék) testvéreit mind tegezem...

Engem már nem zavar, megszoktam. Magázva, vagy anélkül, de egy család vagyunk, nem kell kopognom az ajtón, ha bemegyek, úgy szeretnek mint a saját gyereküket. 8 éve vagyunk együtt, ebből egy fél év házasság.

Szerintem nem ezen múlik egy jó kapcsolat.

25_N

2015. dec. 30. 09:29
 33/38 anonim ***** válasza:
41%
Ha valaki letegez ,nemre korra való tekintet nélkül vissza tegezem. 35 éves családanya vagyok ,felnőtt ember.
2016. jan. 23. 00:40
 34/38 anonim ***** válasza:
37%
Akkor büszke lehetsz magadra utolsó, ha a párod 70 éves szüleit letegezed. Hozzájuk képest egy t#knyos vagy. Én magázom 46 éves létemre.
2016. jan. 23. 11:59
 35/38 anonim ***** válasza:
56%
Már bocs, de az illem úgy kívánja, hogy aki magáz, azt magázzuk, aki viszont tegez, azt tegezzük. Kivéve a gyerekeket persze, de itt felnőttekről van szó. Egy 35 éves nő meg már minden téren felnőttnek számít. Úgyhogy ne neki gratulálgass, meg taknyosozd le, hanem tanulj egy kis illemet. Attól, hogy némelyik idősebb ember nincs vele tisztában, attól még ő is lehet illetlen, ha elvárja a magázást, miközben ő maga tegez.
2016. jan. 23. 13:12
 36/38 anonim ***** válasza:
25%
33as akkor az illemmel sem vagy tisztában , ahogy a 34es írja. És igen letegezem, a buszon egy nyugdíjas mamzi tegezve utasítgat,természetesen visszategezem.Kit érdekel hogy te a 70évessel mit csinálsz az az egyéni szoc problémád, komplexusod és tájékozatlanságot.
2016. jan. 23. 21:54
 37/38 anonim ***** válasza:
85%
mar nem elnek, de magaztam oket el se tudom kepzelni, roppant kinos lett volna ha tegezest ajanlottak volna fel.
2016. jún. 30. 12:39
 38/38 anonim ***** válasza:
62%
34 es nek van igaza regen ilyen meg se fordult egy illemtudo ember fejeben hogy 30-40 eves korkulonbseggel engedely nelkul letegezzen egy embert.
2016. jún. 30. 12:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!