Tegezed vagy magázod a párod szüleit?
Az előző barátom szülei elváltak, de az anyukájával, az apukájával, illetve a mostohaszüleivel is eléggé barátságos volt a viszonyunk, már a kezdetektől fogva tegeződtünk, mindketten úgy fogadtak, hogy nehogy magázzam őket.
A jelenlegi párommal 2,5 éve vagyunk együtt, ő 25 éves, eléggé késői gyerek volt a családban, a testvérei ~13 évvel idősebbek nála. Az anyukája 64 év körüli lehet, eléggé megkeseredett, folyton ellenem van, szerencsére messze lakik, de karácsonykor muszáj lesz elmennem hozzá. Az apukája is csak annyit mondott, hogy ne köszönjek neki jó napottal, hanem csókolom + keresztneve. Korábban az anyukájának is jó napottal meg viszont látással köszöntem, de ő is így köszönt nekem, ami elég távolságtartónak tűnt, mikor legutóbb ott voltam akkor csókolomoztam az anyját is, ekkor átváltott a sziára.
Furcsa számomra, hogy a korábbi kapcsolatomnál barátságos családi háttér fogadott, itt pedig nem, furcsa magázódni, mert a munkahelyemen az 58 éves bérszámfejtő néni is mondta, hogy tegezzem. Persze bizonyos helyzetekben a magázódás a normális , csak számomra szokatlan, eddig csak idegeneket magáztam.
Nálatok ez hogy van?
Először magáztam őket. Elváltak már rég. Apuka kb második alkalommal mondtam hogy tegezzem, anyuka fél év után.
19L (2,5 éve együtt)
Nem tegezem őket, 10 éve vagyunk együtt, egy ideje házasok is vagyunk.
Nekem ez a normális. Anyukám se tegezte az anyósát, sőt ő még a saját szüleit sem (na az már furcsa lenne).
Ez simán összefér azzal, hogy a munkahelyemen mindenki tegeződik. A 20 éves pályakezdő és a nyugdíj előtt álló 60-as kolléganő is.
Én is 25 éves vagyok és párom szülei 65 körül vannak :) Tőlem az elejétől fogva kérték, hogy tegezzem őket, mert hogy családtag vagyok. (pedig csak 2 hónapja voltam akkor még a párommal, de tudták, hogy komolyan gondoljuk).
Én szüleim eléggé szorongtak emiatt, nem tudták, hogy mit kérjenek páromtól, az elején még magázódtak, aztán mikor mondtam, hogy az ő szülei hogy vannak ezzel, akkor megnyugodtak és azóta mindenki tegez mindenkit :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!