Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Tegezed vagy magázod a párod...

Tegezed vagy magázod a párod szüleit?

Figyelt kérdés

Az előző barátom szülei elváltak, de az anyukájával, az apukájával, illetve a mostohaszüleivel is eléggé barátságos volt a viszonyunk, már a kezdetektől fogva tegeződtünk, mindketten úgy fogadtak, hogy nehogy magázzam őket.

A jelenlegi párommal 2,5 éve vagyunk együtt, ő 25 éves, eléggé késői gyerek volt a családban, a testvérei ~13 évvel idősebbek nála. Az anyukája 64 év körüli lehet, eléggé megkeseredett, folyton ellenem van, szerencsére messze lakik, de karácsonykor muszáj lesz elmennem hozzá. Az apukája is csak annyit mondott, hogy ne köszönjek neki jó napottal, hanem csókolom + keresztneve. Korábban az anyukájának is jó napottal meg viszont látással köszöntem, de ő is így köszönt nekem, ami elég távolságtartónak tűnt, mikor legutóbb ott voltam akkor csókolomoztam az anyját is, ekkor átváltott a sziára.

Furcsa számomra, hogy a korábbi kapcsolatomnál barátságos családi háttér fogadott, itt pedig nem, furcsa magázódni, mert a munkahelyemen az 58 éves bérszámfejtő néni is mondta, hogy tegezzem. Persze bizonyos helyzetekben a magázódás a normális , csak számomra szokatlan, eddig csak idegeneket magáztam.

Nálatok ez hogy van?

2015. dec. 22. 13:19
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
18%
Tegezem. Nénizni ovis dolog. A nem nélküliség jut rólam eszembe.
2015. dec. 22. 16:05
 22/38 anonim ***** válasza:
100%
Magáztam, amíg éltek.
2015. dec. 22. 16:13
 23/38 anonim ***** válasza:
66%

40 vagyok, férjem 45, a szülei 69 évesek. Tegezodünk. Nálunk ugy szokás, hogy a szüleim vagy (vissza)magázzák a fiatal felnőtteket, vagy felajánlják a kölcsönös tegezodest. Nekem ez tetszik.

Lehet, régimódi vagyok, de nem csípem, ha bemegyek egy boltba, jó napot kivanokkal köszönök, és lehellóznak, semmilyen korosztálytól, de a huszonikszesektől pláne. Bár a kor mindegy is, visszahellózni ultratapló, még ha nagy divat is. Ugyanígy nem igénylem, hogy a 20 év körüli uj kolléga hellóval udvozoljon, persze lehet, hogy antihelloista vagyok. De ez már off.

2015. dec. 22. 16:15
 24/38 anonim ***** válasza:
61%
Tegezem, mert felajánlották, de nekem a magázással sincs bajom. Az én szüleim 43 és 44 évesek, teljesen modern felfogásúak, bírják a barátomat, de nem fogják felajánlani neki a tegezést. Ők is magázzák egymás szüleit, pedig jó a kapcsolatuk. Így szokták meg, és még ma is szokás magázni az (jövendőbeli) anyóst/apóst, sok ismerősömnél látom ezt, pedig nem öregek. Szóval nem olyan nagy cucc ez. Szerintem elég proli dolog ha valaki nem tudja hogyan kell magázódva szólni valakihez, általános iskolában tanítják.
2015. dec. 22. 16:54
 25/38 anonim ***** válasza:
85%
Tegezem őket, az első találkozáskor mondták mindketten, hogy ne magázódjunk. Pedig apósom már akkor is hetven fölött volt :) Nekem mondjuk mindegy, hogy tegeződünk-e, vagy magázódunk, ha amúgy jó a viszony.
2015. dec. 22. 17:57
 26/38 A kérdező kommentje:

16:54-es

"Szerintem elég proli dolog ha valaki nem tudja hogyan kell magázódva szólni valakihez, általános iskolában tanítják." - Sem én sem más nem írta azt, hogy nem tudja hogyan kell magázódni, maximum arról volt szó, hogy nem vagyunk családi körökben ehhez hozzászokva. Én speciel félek attól, hogy egy lazább beszélgetésben véletlenül letegezem, amiről egyáltalán nem gondolom, hogy proli dolog lenne csak mert valaki megfeledkezik arról, hogy kivel beszél,

2015. dec. 22. 20:14
 27/38 anonim ***** válasza:
88%
#23: Én 47 éves nő vagyok, és napi szinten futok bele, hogy Jó napotot köszönök, és 20 körüli eladó sziáz. Taplóság szerintem is.
2015. dec. 22. 21:18
 28/38 anonim ***** válasza:
88%
Munkahely más. Ott kollégák vagyunk, és nem a kor a döntő. Ott nem zavar, sőt.
2015. dec. 22. 21:21
 29/38 anonim ***** válasza:
77%

Ne haragudj, de szerintem is nagyon gáz, hogy nem tudsz a magázódásban megmaradni. Úgy értem, hogy suliban nem féltél, hogy letegezed az egyik tanárt? Hogy lehet félni attól, hogy letegezel valakit, akit mindig magáztál?

Ez olyan kb., mintha Kata nevű barátnőddel beszélgetve egész végig arra koncentrálnál, hogy nehogy Eszternek szólítsd.

Anyukámnak volt egy idősebb barátnője, akit 7 évesen ismertem meg, máig magázom, és olyan durva dolgokról beszélgetek vele, hogy a velem egykorú barátnőim belepirulnának. Nem függ a kapcsolat milyensége a magázódástól. A szereplőktől függ.

Azt pedig én tartom furcsának, hogy te furcsának tartod, hogy nem minden család egyforma.

2015. dec. 22. 23:07
 30/38 anonim ***** válasza:
67%
Magáztam az anyukáját, aztán megkért, hogy tegezzem, de az nekem fura... szóval igyekszem úgy megfogalmazni a mondatokat, hogy egyiket se kelljen :D
2015. dec. 23. 00:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!