Mennyit illik vagyis KELL fizetnem a szüleimnek?
Gáz esetében én meleg vízre és fürdésre használom
Villany
Víz
Kommunális hulladék
Upc
Párom kb két hónap alatt 13 napot tölt nálam
Szüleim pedig 2 en élnek.
Eddig én fizettem a gázt. Ő pedig a többit mert nekem nem engedte hogy adjak bele. Viszont egyre többet fel hánytorgatja és én besokaltam.
11-es: miért kell MINDIG MINDENKI szemére hányni, ha "még" "otthon" lakik? Ezer és egy oka lehet, a nyilvánvaló anyagi vonatkozásoktól kezdve az akár egészen bonyolult egyéni sorsokon át a személyes kapcsolatokig. Sokszor látok olyat, hogy a fiatal éppenhogy SEGÍT azzal, hogy otthon lakik, nem RÁTELEPSZIK a szülőkre - akár anyagilag, akár az ingatlan körüli teendőkben, egyedül élő szülő esetén pedig lelkileg is. (Nyilván az ellenkezőjére is bőven akad példa, de nem kellene azonnal, információk nélkül általánosítani.)
Persze a költségeket a családi megegyezés szerint el kell osztani. Ez logikusan fogyasztás-arányosan a legkorrektebb, de a belső családi szabályrendszerek függvényében millió és egy változat előfordulhat. Az a lényeg, hogy senki se használja ki a másikat, és mindenki elégedett legyen.
(Ha saját családot alapít, az persze már kérdés. De itt nem tűnik úgy a leírás alapján, hogy ez a párkapcsolat már a "stabil közös életnél" tartana.)
11-es te eszednél vagy?! Aki 24 évesen pl. egyetemre jár, vagy munkakezdő, hogy a haléálban költözzön el (hová, miből...)?!
Kérdező: ha tök külön lakrészben vagy, kezdetnek vegyétek szét a gázt, villanyt, stb. Mert egyébként csúnya balhék lesznek még a jövőben.
A netet felesben.
Én az átlag fiatalokról írtam, nem a szélsőséges példákról, akik a szüleit támogatják.
A mai átlag fiatal képtelen önálló életet élni, otthon kényelmesen meg van mindene, mosnak, főznek, takarítanak rá és még azért is megsértődik, ha ezért kérnek pénzt cserébe.
Az én testvérem 35 éves, megvan a saját lakásra a pénze, tehát még albérletbe sem kéne mennie, de annyira lusta disznó, hogy nem költözik el otthonról. Ha meg szólok, hogy ez mennyire ciki, még ő sértődik meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!