Mennyit illik vagyis KELL fizetnem a szüleimnek?
Gáz esetében én meleg vízre és fürdésre használom
Villany
Víz
Kommunális hulladék
Upc
Párom kb két hónap alatt 13 napot tölt nálam
Szüleim pedig 2 en élnek.
Eddig én fizettem a gázt. Ő pedig a többit mert nekem nem engedte hogy adjak bele. Viszont egyre többet fel hánytorgatja és én besokaltam.
2/3 -1/3 arányban lenne logikus, illetve 4 havonta felesben a barátnőd miatt.
Mondjuk ha leulnetek és megbeszélnetek egyszerubb lenne.
Külön lakrészed van hogy te máshogy oldod meg a melegvízet mint ők?
Ha igen, bár nagy költség, de megéri külön mérőórát szerelni és mindenki a saját kiadásait fizeti. Hosszútávon még mindig jobban jársz anyagilag egyszeri mérőóra felszerelésével, mint az albival.
Nekem a leírásból nem egyértelmű, hogy ki, mit fizet.
Ha kb. azonos a fogyasztás, akkor osszátok el a személyek számával és mindenki az alapján adjon bele.
De ha külön lakrész, akkor célszerű lenne külön órák felszerelése is. Gondolom, nem egy vízóra van az egész házban. Szóval fogyasztás alapján is lehetne.
Hát így hogy nincsenek külön órák a külön lakrészen nagyon balhés lesz az ügy.
Érdemesebb lenne alméröket felrakatni...a upc-t meg a szemetet felesbe fizetni...
Én 15 éve adtam haza egy sima panel lakásba havi 20-25 ezret... számold ki, most mennyit kéne arányosan.
Én teljesen jogosnak tartom, hogy kérnek hozzájárulást az ottlakásodhoz, főleg, ha még vendéged is van. Egyébként pont az életre és önállóságra nevelnek ezzel, talán te is jobban odafigyelsz majd mindenre és lesz egy képed arról, hogy egy alap rezsiért mennyit kell gürizni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!