Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Családtagnak számít-e a...

Családtagnak számít-e a feleség vér szerinti édesanyja?

Figyelt kérdés
2015. okt. 12. 10:12
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
Ha megszülte, de az állam nevelte fel a feleségedet, akkor nem igazi rokon, jobban teszi, ha nem háborgat senkit. NEM családtag.
2015. okt. 12. 13:26
 22/32 Andizsuzsi ***** válasza:
75%

" Az após és anyós természetesen családtag, de egy másik családban."

Vagyis nekem van egy családom, amiben én vagyok az anya, van a férjem és a két gyerekem és van egy másik családom, ahol én vagyok a gyerek? Vagy hogyan van ez? Nekem egy családom van, abba beletartoznak a gyerekeim, a férjem ,a szüleim és a nagyanyám is.

2015. okt. 12. 13:37
 23/32 Andizsuzsi ***** válasza:
75%

"Jogi értelemben véve van a hozzátartozó és a közeli hozzátartozó fogalma.

Az anyós hozzátartozó, viszont nem közeli hozzátartozó."

A Ptk. szerint. De ez jogszabályonként változik. A munka törvénykönyvének 107. paragrafusa szerint a házastárs egyenes ágbeli rokona is közeli hozzátartozó. Az Alaptörvény szerint viszont a család alapja a házasság, vagyis az élettárs nem családtag.

2015. okt. 12. 13:56
 24/32 anonim ***** válasza:
70%

Persze, hogy családtag.

VAn szűkebb és tágabb család. A szűkebb a házaspár, gyerekek, esetleg testvérek és szülők (tehát az anyósod).

Tágabb család az unokatestvérek, nagynénik, nagybácsik.

NYilván ebből van, aki a te vér szerinti rokonod, van, aki a párodé. De a közös gyerekeiteknek meg mindkét oldal vérrokona...

2015. okt. 12. 14:20
 25/32 anonim ***** válasza:
80%

A családhoz a férj, feleség és a gyerekek tartoznak.

Az ember az édesanyjával és édesapjával alkot egy családot. Idővel a gyerekek különválnak a szülőktől és saját családot alapítanak. Az addigi szoros kapcsolat lazábbá válik. Ilyen módon két családja lesz az embernek, az elsőt, amibe beleszületett primier családnak nevezi a szociológia, a másikat szekunder családnak. A figyelem az elsőről a másodikra tevődik át, ahogy az ember leválik a szülőktől és saját családot alapít.

A férj és feleség és gyerekeik szorosabb közösségéhez nem tartoznak a férj és feleség szülei, ők már a férjjel vagy a feleséggel együtt alkotják a másik, már hátrahagyott családot.

2015. okt. 12. 14:33
 26/32 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem tök mindegy, hogy milyen definíciókat húzunk elő, ezt mindenki maga dönti el, kit érez családtagnak, és kit nem. Én sem érzem családomnak anyósomékat, meg a sógoromékat, pusztán attól, hogy mi házasságot kötöttünk. Nekem ők 8 év után is "a férjem családja".
2015. okt. 13. 09:39
 27/32 anonim ***** válasza:
50%

Attól függ. Ha lepasszolta kiskorában a gyerekét, és nem tartják a kapcsolatot, akkor nem számít szerintem családtagnak.

De ha rendesen felnevelte a lányát, és tartják a kapcsolatot, akkor miért ne lenne családtag???

2015. okt. 13. 19:07
 28/32 anonim ***** válasza:
Hihetetlen milyen válaszok vannak :-) Na és milyen felfogások. Nem hiába agyban dől el minden. Már hgyne számítana családtagnak hiszen ő az a nő aki megszülte azt a nőt akit te feleségnek vettél. Legalább annyira közeli hozzátartozója a feleségednek mint te magad. Ha persze ha vámpir a feleséged akkor egészen másfajta vérkőtelék van kőztűk. Ez esetben lehet csak étel leszel ebben a családban. Vagy az aki véget vet mindketőjüknek :)
2015. okt. 17. 12:30
 29/32 anonim ***** válasza:
50%
Nem olvasd végig, előző. Vér szerinti! Megszülte, eldobta, felnevelte az állam. A világon semmit sem várhat el a lányától! Aki nem vállalja az, hogy felneveli a saját gyerekét, az nem követelhet semmit. A barátom apja is odadobta a fiát az államnak, nem kellett neki, csak az ital és a nők, aztán amikor megvénült és beteg lett, szülőtartást követelt tőlünk. Bíróság úgy döntött, méltatlan erre. Megszabadultunk tőle. (Intézetben van, az ital szétedte az agyát).
2015. okt. 17. 12:35
 30/32 anonim ***** válasza:

"Legalább annyira közeli hozzátartozója a feleségednek mint te magad."

Igen. A feleségének. De nem neki.

2015. okt. 17. 17:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!