A kisfiunk 14 hónapos. Ma délután a mamánál ( anyósomnál) volt, ő vigyázott rá. Lesöpörte a konyhaasztalról a tabletet, ami összetört, vagyis betört a kijelzője. Anyósom azt mondta fizessünk 30000 Ft-ot és el van intézve. A férjem fel van háborodva, mert szerinte a mama nem vigyázott rá , így nem fizettetheti ki. Először én is ezt gondoltam, de már akkora vita kerekedett belőle, hogy inkább kifizetném, a békesség kedvéért.
"ha pl egy iskolás földhöz vágja az osztalytarsa telefonját, akkor azt a tanárnak kell kifizetni? Merthogy vele vannak a gyerekek"
16 éves kamaszt tisztelhetünk a személyedben? Mert érdekességképpen elmondanám neked, hogy az iskolás gyerek már tisztában vannak a tárgyak értékével, azzal, hogy azok összetörhetnek, elromolhatnak, hogyan kell őket rendeltetésszerűen használni. Itt egy egy éves gyerekről van szó, akinek minderről fogalma sincs, így nem is lehet felelős egy ilyenért. Mint ahogy a szülők sem lehetnek felelősek azon egyszerű oknál fogva, hogy nem ők nem tanították meg neki, hanem a gyerek szellemileg még egyszerűen alkalmatlan az ilyen dolgok megértésére. Egy éves. Vágod? Ezért a kár annak a felelőssége, aki nem figyelt rá oda.
2015. szept. 18. 14:31
42/53 anonim válasza:
Nem, utolsó, 40 éves nő vagyok, aki kiskamasz nevel. Tisztában vagyok vele, hogy egy gyerek, pláne egy kicsi milyen gyorsan képes magában és tárgyakban kárt okozni. Csak egy pillanatra nézel félre és már meg is csinálta a bajt. Mindegy, hogy hány éves, ha kárt okoz, a gyerekemert én vagyok a felelős. Nem számít, hogy tisztában van e az értékével, vagy sem. Nyilván amíg kiskoru, mielőtt felhoznad, hogy 26 évesen is gyerek.
2015. szept. 18. 15:11
43/53 anonim válasza:
Érdekes, mikor a gyereket baleset éri akkor is azt veszik elő, aki vele volt és nem azt, aki megszülte.
2015. szept. 18. 15:54
44/53 anonim válasza:
Valóban. Tudod hogy pl akkor is a tanár ellen indítanak eljárást gondatlan veszelyeztetesert, ha Pistike anyukája kiserokent jelen van és ő engedi meg Pistikenek, hogy olyat csináljon, ami veszélyes és végül balesettel végződik? Ugye milyen érdekes? Nem nagyon érdekel a véleményed, amúgy. Ha az én gyerekem kárt okoz, én kifizetem. EnnyI.
2015. szept. 18. 15:59
45/53 anonim válasza:
Én nem arról beszélek, hanem pl. a nagymamáról akit elítélnek, mert elütötte a busz az unokát mert bäszott figyelni rá és így tovább.
Engem sem nagyon érdekel a véleményed, mert nincs igazad. Majd ha a gyerek magára borítja a tévét akkor is az lesz számodra a normális, hogy nem baj anyu, ha nem figyeltél a totyogóra, itt van 150 ezer vegyél új tévét, a fején meg reméljük nem marad nyoma? Mami meg az egészből annyit tanul, hogy a szülők fizetnek, akkor is, ha hülye vagyok és gondatlan. Ezt a kárt nem a gyerek okozta, hanem a nagyanyja. Akkor lenne értelme annak, hogy a gyerek okozta a kárt, ha a gyerek olyan idős lenne, hogy feltételezhetnénk egy csekély belátóképességet nála.
2015. szept. 18. 18:23
46/53 anonim válasza:
39-es: Igen, elvileg a tanár lenne érte felelős. Az már más dolog, hogy nem hajlandó felelősséget vállalni és a szülőkkel fizetteti ki a telefont. Talán ha összeveri egymást két gyerek az osztályban, akkor is a szülő lesz a hibás? Vagy ha kiugrik a gyerek az ablakon és meghal, akkor a szülőt zárják börtönbe? Te is tudod a válaszokat.... És attól függetlenül, hogy a telefonos példád sokkal kisebb értékrendű, még egy kategória: azé a felelősség aki vállalja a gyerek felügyeletét.
2015. szept. 19. 18:25
47/53 anonim válasza:
46-os vagyok. Még annyit mondok, hogy felfogtam, hogy ezt a te felelősségednek tartod. Ezt nem is vitatom, mindenki úgy gondolkodik erről ahogy szeretne. És egyébként ebben az esetben én is kifizettem volna a telefont, mert azért van a dologban egy kis emberség is, és azért a tanár sem lehet egyszerre ennyi gyerek mellett. DE! Ennek ellenére ez az ő felelőssége lenne, és hidd el, hogy ezt ő is nagyon jól tudja. Gondolom te is tudod nagyon jól, hogy léteznek olyan tanárok, akik mellett ilyen nem történne meg. Nos ezesetben egy másik tanár felelőtlensége és figyelmetlensége miért lenne az én bűnöm? Ha a gyereked tönkre tesz az iskolában egy nagyobb értékű dolgot, te meg perelsz, mert veled fizettetnék ki a tanár figyelmetlensége által összetört dolgot, akkor a pert is te nyernéd meg!
2015. szept. 19. 18:44
48/53 anonim válasza:
Nem, én nem perelnek, ha az én gyerekem tönkre tenne valamit. Továbbra is úgy érzem, az én gyerekem, én vagyok érte elsősorban a felelős. Más meg máshogy gondolja. Itt én kifizetnem anyósnak - más meg nem. A kérdező is azt csinál, amit akar. Ő tette fel a kérdést, hogy ki fizetne - volt aki fizetett volna, volt, aki nem.
2015. szept. 19. 18:59
49/53 anonim válasza:
Én is ezt mondom, hogy mindenki azt gondol és azt tesz amit szeretne, de ennek ellenére jogilag akkor sem a te felelősséged.
2015. szept. 19. 19:03
50/53 anonim válasza:
Jaj, ne rágjátok már itt egymást... semmi értelme az értelmetlen lepontozásoknak .... Amúgy fele-fele elv kérdező: 15-15 ezer. Az anyós fizet 15k-t, mert végülis vele volt a gyerek, te meg azért, mert egyrészt kell a béke, másrészt meg így igazságos :D Én amúgy a helyedben halasztanám a vásárlást, karácsonyra, vagy valami egyéb vele kapcsolatos ünnepre vennék neki egy jó tabletet TOKKAL. Mondd meg neki, h. tartsa tokban, és nem lesz töbé ilyen baleset (legalábbis kisebb eséllyel)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!