Ti kifizetnétek?

Figyelt kérdés
A kisfiunk 14 hónapos. Ma délután a mamánál ( anyósomnál) volt, ő vigyázott rá. Lesöpörte a konyhaasztalról a tabletet, ami összetört, vagyis betört a kijelzője. Anyósom azt mondta fizessünk 30000 Ft-ot és el van intézve. A férjem fel van háborodva, mert szerinte a mama nem vigyázott rá , így nem fizettetheti ki. Először én is ezt gondoltam, de már akkora vita kerekedett belőle, hogy inkább kifizetném, a békesség kedvéért.
2015. szept. 15. 20:32
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
39%
A nagymama szívességet tett nektek azzal, hogy vigyázott a gyerekre. A ti gyereketek és végső soron a tiétek a felelősség azért, amit csinál. Szóval jogos, hogy kifizetteti, én egyből fel is ajánlottam volna, nem vártam volna meg, hogy szóljon.
2015. szept. 15. 21:36
 22/53 anonim ***** válasza:
24%
szerintem jár neki ha meg romlik a viszony és nem vigyáz többet a gyerekre a bébisziter sokkal drágább lene
2015. szept. 15. 21:37
 23/53 Ditta323 ***** válasza:
72%

Odaadnám neki az árát és közölném, hogy köszönöm a gyerek felvigyázást, többet nem lesz ilyenre gondod.

Nekem ne mesélje be, hogy az ölében ül a gyerek és lesöpörte a tabletet... lányom 1 múl és meg akarsz szerezni magának mindent, de FIGYELÜNK rá, és amint nyúl egy drágább tárgyért azonnal nyúlok utána, és nem okozott még kárt...

2015. szept. 15. 21:40
 24/53 anonim ***** válasza:
35%
Hát ha 30ezer forintos volt a tablet, akkor nem lehet az anyós olyan gazdag... Márkától függ a kár mértéke, lehet, hogy 5000 forintból ki lehet cserélni benne az üveget, ami megrepedt. Ha maga a kijelző tört be, akkor más a helyzet. Amúgy én nagyanyám is sokszor hagy szét dolgokat, sose talál semmit, sőt anyám 1x véletlenül leverte a tábláját. De ő 1000fele figyel, és gondolom ez az anyósnál se volt másképp.
2015. szept. 15. 21:42
 25/53 anonim ***** válasza:
83%
21-es: Már miért lenne az ő felelőssége az, hogy a mama nem képes óvatos lenni? Ennyi erővel ha ide hoznak nekem egy gyereket, hogy vigyázzak rá, de én olyan hülye vagyok, hogy kb a szemem láttára engedem, hogy leverje mondjuk az asztalról a telefonomat, azt is kifizettethetném velük? Hát nem! Mert én vagyok a felnőtt, van annyi eszem, hogy tudjam, hogy az ilyen dolgokat elrakom gyerek elől. Ha pedig nincs ennyi eszem, akkor nem kenem másra az én saját hülyeségemet.
2015. szept. 15. 21:44
 26/53 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Eldőlt a vita a férjemmel, kifizetjük. Én is ezzel érveltem, hogy nem az új árát kéri, hanem nagyjából annyit amit most ért, mármint nem törötten. Na meg a jó kapcsolat. Anyagilag nem tudom mennyire szorul rá, nem szokott panaszkodni, meg nem is úgy tűnik, hogy rosszul élnének, aktív dolgozók még. De minket se vág úgy földhöz az összeg, azonban a viszony megromlása az földhöz vágna. Nem volt lehetőségem felajánlani, hogy kifizetem, a férjem ment a gyerekért, és elmondása szerint azzal fogadta az anyukája, hogy történt egy kis baleset, de ne izguljon 30000-rel megúszta. Igazából azt hiszem ezen húzta fel magát a férjem. Bár anyóst ismerve lehet, hogy csak próbálta elpoénkodni a számára is kellemetlen helyzetet. Amúgy nem tudom, hogy magamtól felajánlottam volna-e , hogy kifizetem.
2015. szept. 15. 21:46
 27/53 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem itt a kerdes, hogy er-e nektek 30e Ft-ot hogy a gyermek nyugodtan, feszultsegmentesen jatszhasson a nagymamajanal. Szerintem fizessetek ki ha tudjatok, nem azert mert igaza van hanem mert nagyobb igy a nyugalom, jobb a bekesseg.
2015. szept. 15. 22:16
 28/53 anonim ***** válasza:
86%
19-es, te hol élsz? Miféle 80 ezer egy olcsóbb tablet? Ne ide járj kamuzni, légy szíves!
2015. szept. 15. 23:36
 29/53 anonim ***** válasza:
43%

Én nem fizetném ki. Nekem 30 ezer sok ahhoz, hogy kidobjam az ablakon azért, mert anyám nem figyelt az egy éves gyerekemre. Ha egy nagyobb gyerek csinálná valahogy akkor még azt mondom jó, de egy egy évesnek fingja sincs arról, hogy mi az, meg törékeny, meg értékes és rá figyelni kell, hogy ne okozzon kárt. Itt a nagymama ezt nem tette meg. Főleg, mivel ő is nagymama, aki már felnevelt gyerek(ek)et ezzel végképp tisztában kellett volna neki lenni.

Arról meg, hogy "szívességet tett azzal, hogy vigyázott a gyerekre" ahogy írja az egyik válaszoló, csak annyit, hogy vannak leendő nagyszülők, akik évekig rágják a gyerekeik fülét, hogy mikor lesz már unokájuk, mikor meg megvan, akkor alig várják, hogy foglalkozhassanak vele vihessék magukkal/magukhoz. Nem pedig szívességként élik meg. Az én anyám rendszeresen viszi akkor is, mikor semmi más dolgom sincs, tehát véletlen sem rajtam segít meg szívességet tesz, és meg is őrülne, ha nem vihetné az unokát, csak akkor, ha épp nem érek rá és nem tudom hova tenni.

2015. szept. 16. 01:46
 30/53 anonim ***** válasza:
50%
Anyósod nem figyelt rá, övé volt a felelősség, ennyi erővel a gyerek magában is kárt tehetett volna azzal, hogy valamit magára ránt. Kifizetném, de többet nem bíznám rá a gyereket. Most vagy figyel rá, vagy nem. Vagy ha ő mást csinálna, nem tud ré közvetlenül figyelni, akkor rakja olyan környezetbe (babykerítés, vagy mi a neve, járóka), ahol nem tud pakolni, kárt tenni. Egy babysitter olcsóbb, mint ha állandóan ott lebeg a levegőben, hogy mikor mit hagyott neki leverni, aztán fizethettek megint, mert jobb esetben csak a tárgy sérül. Anyósod is hihetetlenül bunkó, hogy kártérítést kér.Ha legközelebb a forró levest rántja le az asztalról a gyerek, és megég a teste, akkor meg majd ő fizeti nektek a fájdalomdíjat, meg a kezelést?
2015. szept. 16. 06:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!