Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ti mit tennétek a helyemben?...

Ti mit tennétek a helyemben? Kifizetnétek a telefont?

Figyelt kérdés
voltunk még decemberben spanomnál(nevezzük sanyinak) és véletlenül betörtem haverom()őt Lacinak Iphone 5c jét (azt mondta laci hogy nem kell kifizetni van rajta biztositás 12 ezerért kicserélik ujra) utánna rá 1-2 órára Sanyi direkt kiverte az én telefonomata kezemből (Xperia J) "bosszúból" ami ripityára tört használhatatlan én mondtam neki h fizesse ki azt mondta ok(azóta is fizeti) utánna hagytam mert szerváltam egy másik telefont,na de most pár hete történt egy eset hogy Sanyinak az uncsi tesojának teljesen véletlenül kivertem a kezéből az iphone 6ját szintén betört utánna meg sanyi megint megprobálta tönkre tenni a telefonomat DIREKT ami ezuttal nem sikerült az iphone 6nak 50 ezer volt a javítása azt mondjak mind ketten hogy fizessem ki(megjegyzem minde 2nek milliomosok szal 50 ezer nekik annyi mint egy átlag magyar fizetést kereső embernek 5 ezer ft) szerintetek fizessem ki??

2015. jún. 1. 22:05
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem fizetném ki.
2015. jún. 1. 22:29
 2/3 anonim ***** válasza:

Az Iphonokat én sem csipázom, de azért nem töröm össze őket ahányszor csak látok egyet! :D

Amúgy nem ismerjük a teljes sztorit (két telót gajra tenni fél év alatt, mi az előzmény?) Ebben az esetben csak te és a haverok tudhatják, hogy jogos-e az igényük.

2015. jún. 1. 22:34
 3/3 2xSü ***** válasza:

Normális esetben az ember ha valami kárt okoz, akkor minimum felajánlja, hogy megtéríti a kárt. Természetesen a kár nagyságát illendő számlával igazolni. Tehát nem Laci barátodra kellett volna hallgatni, hanem felajánlani, hogy megfizeted a kárt. Hiszen te okoztad a kárt.

Hogy ő inkább összetörte a te telefonodat, az egy másik történet. Ebben az esetben te hajthatod be a telefon javítási költségeit, vagy a pótlásának költségeit. A két dolognak nem kell összefüggnie, hacsak nem közös megegyezéssel döntötök így.

A harmadik eset megint független az első kettőtől.

De normális barátságban nem így viselkednek az emberek. Meg tök mindegy, hogy milliomos-e vagy sem, az okozott kár megfizetését fel illendő ajánlani. Attól, hogy valaki milliomos, attól még nem adják neki olcsóbban a telefont. A másik dönthet úgy, hogy ettől eláll, de ez nem a te, hanem az ő döntése.

Szépen üljetek le, beszéljétek meg, hogy ki milyen kárt okozott, ki mekkora összeget követelhetne jogosan a másiktól, aztán a különbözetről lehet beszélgetni.

2015. jún. 2. 00:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!