Van olyan öregek otthona, ahová azonnal be lehet kerülni és nincs milliós beugró?
A magas napi gondozási díj nem lenne probléma.
Azért nem szeretnénk több milliós kezdő összeget fizetni, mert az orvosok szerint a mamának sajnos már csak hónapjai vannak hátra. A kórház ápolási osztályáról ennek ellenére ki fogják adni . Mi nem tudjuk vállalni a gondozását. Győrhöz közel lakunk.
#3-as: "1honaprol van Csak szó,Ennyi idő kb mig elinteziket az öregek otthonát. "
Ez nem igaz. Nekünk több, mint 1 évet kellett várni a papírok beadása után, mire lett szabad hely az öregek otthonában. Amikor beadtuk a papírokat, már akkor is azt mondták, hogy az átlagos várokozási idő kb. másfél év.
Öregek otthonába nem ennyire egyszerű bekerülni, akkor sem, ha kifizeted a beugrót, ami általában 1-1.3 millió között van. Várólisták vannak, akár több hónaposak is.
A mamának hónapjai vannak hátra, na de mennyi?
1 millió forint kb 7-8 hónapra elég, ha egy állandó gondozó van mellette, ha a mama ennél tovább él, akkor már az idősek otthona jobban megérte volna, mérlegelni kell, hogy mégis mennyi ideig kellene ápolni.
Az otthonokba "kihalási" lista van. Rondán hangzik, de ez a helyzet. Mivel tele vannak, akkor tudnak új embert felvenni, ha valaki meghal. Akkor jön a listán az első. És így tovább.
Szakszerű otthoni ápoló? Napi 3 órára háziorvos ingyen írhat ki, ha szükséges ezen felül fogadhattok valakit magán is.
Ha ilyen súlyos a helyzet, akkor inkább hospice otthon, de ott is várólisták vannak. Én nem hallottam olyan a közember számára megfizethető idősek otthonáról, ahol nincs várólista. A drága magán helyeken, ahol több milliós a beugró valószínűbb, hogy van hely.
'A magas napi gondozási díj nem lenne probléma. '
Akkor jobban járnátok egy állandó gondozóval, aki szükség esetén akár be is költözik a mamához. Ilyen rövid időre az se lenne több, mintha kifiztenétek egy 1-1,5 milliós beugró ágyhelyet és ezen felül a nyugdíj meghatározott részét.
Birom a nagyfejű okos tojásokat..........
Csak a véleményemet irtam le..kerdest nemba valaszolonak tettem fel hanem a kerdezonek csak hat aki okosnak érzi magát olyan buta hogy megvalaszolta holott nemis neked szot.
3as voltam....!
Idősebb korban a rák nem öl annyira gyorsan, lassabb a sejtosztódás.
Nem akarsz ágydíjat fizetni, mert kevés van neki hátra.
Ápoló sem jó, ti sem mentek oda, más se, akkor ennyi. Házi segítségnyújtó szolgálatok vannak, de az csak segít az ellátásban, nem gondoskodnak napi szinten senkiről.
Nem értem. Az ápolási osztályon addig van a személy, ameddig fizetve van neki a havi ellátási díj. Ilyen nincs, hogy kiadják. Legalábbis nálunk így működik, ott lehet akár 1 évig is.
Az idősek otthonába meg nincs "beugró". Várakozási idő viszont igen. Nálunk minimum 3 hónapot szoktak mondani.
Szerintem nézzél jobban utána a környéketeken a dolgoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!