Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Van olyan öregek otthona,...

Van olyan öregek otthona, ahová azonnal be lehet kerülni és nincs milliós beugró?

Figyelt kérdés

A magas napi gondozási díj nem lenne probléma.

Azért nem szeretnénk több milliós kezdő összeget fizetni, mert az orvosok szerint a mamának sajnos már csak hónapjai vannak hátra. A kórház ápolási osztályáról ennek ellenére ki fogják adni . Mi nem tudjuk vállalni a gondozását. Győrhöz közel lakunk.

2015. szept. 14. 14:18
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
98%
Ha nem gond az ápolási díj, akkor fogadhattok mellé ápolót, így nem nektek kell ellátni.
2015. szept. 14. 14:20
 2/21 anonim ***** válasza:
85%
A szociális otthonokban nincs beugró, a nyugdíjból gazdálkodik az intézmény. Mivel ebből tartja fenn magát, értelemszerűen akinek magasabb a nyugdíja, nagyobb esélye van a bejutásra. Győr közelieket nem ismerem, neten érdeklődj, hol vannak a megyében szociális otthonok. Általában a lakcím is meghatározza, hogy hová tudtok jelentkezni
2015. szept. 14. 14:22
 3/21 anonim ***** válasza:
7%

1honaprol van Csak szó,Ennyi idő kb mig elinteziket az öregek otthonát.

Egy hónap az annyira keves főleg amikor elet halál közt van valaki.

Miert nem veszed magadhoz? Es ha mas nem valami munkanélküli embert fogadni mele aki ápolja kiszolgálja?

vagy tesó unoka?senki nincs akki elvalalna?

Meghalna nem bantana lelkileg senkitse?hogy azt az 1 hónapot eltöltötthetem volna a nagyival?

2015. szept. 14. 14:32
 4/21 anonim ***** válasza:
97%

Én Magyarkeresztúrt ismerem, ott nem kell beugrót fizetni.

A várakozási időt nem tudom, az napról-napra változik.

2015. szept. 14. 14:33
 5/21 anonim ***** válasza:
86%
Ha állandó gondozásra szorul és nem tudja ellátni magát, akárhová nem is veszik be. Ahogy az 1. írta: ha a napi magas összeg nem gond, keressetek állandó ápolót mellé, sok nyugdíjas egészségügyis vállal ilyet.
2015. szept. 14. 14:36
 6/21 anonim ***** válasza:
98%

"Miert nem veszed magadhoz?"

Ez egy nagy döntés! Nem tudjuk milyen szintű a kapcsolat a kérdező és az idős között, de nem mindenkinek megy idegileg, érzelmileg egy ilyen beteg ember ápolása!

Barátnőmék annó hazavitték a mamát és várták a csodát, hogy javuljon, közben beletörődtek, hogy már csak a vég közeledik. Kell hozzá több lelki társ aki biztatja a gondozót (ha családtagról van szó). Aki részese volt már ilyennek, szerintem még egyszer nem csinálná végig!

Sajnos én nem tudnám megtenni egyik hozzátartozómmal sem, hogy az utolsó napokban én gondozzam, mert maradjon meg előttem olyannak amilyen volt!

Én ilyen vagyok!

2015. szept. 14. 14:42
 7/21 anonim ***** válasza:
97%

3-as, inkább meg se szólaltál volna. Az orvos nem azt mondta, hogy 30 nap, hanem, hogy hónapjai vannak hátra. Lehet, hogy 1-2, lehet, hogy több. Nehéz előre jósolni.

Valami ismeretlen munkanélkülit nem fogadnék egy olyan ember mellé, (akit egyrészt szeretek) és aki 24 órás, szakszerű felügyeletet igényel. A mamát se bíznám holmi idegenre, és a házba sem szívesen engedném be. Viszont vannak alapítványok, akik vállalják idős betegek gondozását, de gondolom nektek 24 órában lenne rá szükségetek, és az nem kis anyagi teher.

Nyilván az ember szeretne minél több időt az idős mamájával tölteni, ha tudja, hogy már nincs sok hátra, de azért a munkáltatók többsége nem ennyire humánus, hogy ezt szabadsággal is tolerálja. És egy nem hozzáértő ember nem is biztos, hogy el is tudja látni a beteget.

Sajnálom kérdező, nem könnyű helyzet. A mamám tavaly halt meg, igaz, ő már nem jött ki a kórházból, de tudom most min mész keresztül. Nézd végig a szoc. otthonokat, hátha valahol tudnák fogadni.

2015. szept. 14. 14:42
 8/21 anonim ***** válasza:
84%

ha ennyire rosszul van, vagyis ellátni se tudja magát, nem veszik be akárhova.

mindnehova több hónapos (éves) várólista van, ami normálisabb.

ha nem gond a kesh akkor ápoló 0/24-es

2015. szept. 14. 14:46
 9/21 anonim ***** válasza:
68%

6-os vagyok és hogy a kérdésedre is válaszoljak!

[link]

Írj a Tóbiás Lászlónak vagy a Pécsi Gertrúdnak biztos fognak tudni mondani valami ötletet vagy konkrét segítséget is tudnak nyújtani!

Nagyon jó emberek!

2015. szept. 14. 14:47
 10/21 anonim ***** válasza:
97%

Kedves 3!

Látom, te még nem voltál ilyen helyzetben!

A nagyim csigolyatörés után nem tudta magát ellátni. Otthonba nem akart menni. Kellett kis idő, míg tesóm tudott ápolót intézni. Addig is én mentem hozzá, amikor tudtam. Etettem, pelenkáztam, mosdattam stb. Tudod milyen megalázó volt neki, amikor a férjemnek kellett megemelnie, hogy át tudjam pelenkázni? Vagy amikor elesett, nem tudott felállni, és mire odaértem, a saját ürülékében feküdt?

Igaz, csak kb 1-2 hétről volt szó, de én is azt mondtam, hogy ezt nem tudnám csinálni hosszútávon, pedig imádtam a nagyit.

Nyilván megvan az oka, amiért így döntött a kérdező.

Kérdező bocs az offért.

2015. szept. 14. 15:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!