Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csinálnál, ha apukád...

Mit csinálnál, ha apukád rádíratná a családi házat azzal a feltétellel, ha azonnal hazaköltözöl és otthagyod a barátodat?

Figyelt kérdés
Nincs lakásotok, albérletben tengődtök 2 idegennel egy lakásban. Ahol éltek, van munka. Ahol felnőttél, nincs munka. Jól jönne a saját tulajdonú ház, de azon a környéken esély sincs elhelyezkedni. Szülők nem hajlandóak költözni. Saját lakásra nincs esély másképp.
2015. ápr. 22. 18:43
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
89%

Úúú szép kis zsarolás. Ha tulajdonjogot és haszonélvezői jogot rám íratták, és hazaköltöztem, kirakom őket, és odaköltöztetem a barátomat. Csak mert ilyen ge..ik voltak :)

De ez az én szüleimmel alapból lehetetlen, nem akarnának magukhoz láncolni.

2015. ápr. 22. 18:46
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha komolyan felmerült benned, hogy egy házért dobd a párodat, csináld, amit apád mond, a pasi jobban jár nélküled.
2015. ápr. 22. 18:48
 3/19 anonim ***** válasza:
77%
semmi értéke a háznak, ha a barátod nem mehet veled és még munkád se lesz ott...csak akkor lenne, ha miután megkaptad egyből el is adnád, és a pénzből azon a helyen vennél lakást, ahol munkát is tudsz találni.
2015. ápr. 22. 18:49
 4/19 anonim ***** válasza:
66%

Hat ez vicc, ugye???!! :D :D

Es mit ersz azzal, hogy a neved rajta van a tulajdoni lapon?! Most komolyan, erre nagyon kivancsi vagyok, mitol vagy jobb helyzetben, ha van egy papir, amin egy sorban a te neved szerepel? Ha rad iratja, a haszonelvezetet ugyis megtartja, ami annyit jelent, hogy amig o el, addig neked kuss a neved a hazban, ha csak meg nem veszed tole a haszonelvezetet. Amugy meg a parodat surgosen hagyd el, jobb embert erdemel, mint egy olyan, aki hazra cserelne ot.

Megsugom, hazhoz mashogy is lehet jutni: dolgozni kell es venni egyet.

2015. ápr. 22. 18:55
 5/19 A kérdező kommentje:
Nagyon hosszú ideig keresgéltem és vártam, amíg megtaláltam Páromat. Nem kockáztatnám a kapcsolatunkat semmiért. Apám meg úgy akarna unokát, hogy majd mi hárman felneveljük (apám, anyám, én). Én meg ebből nem kérek. Ha gyereket szülnék, párommal akarom felnevelni, nem a szüleimmel.
2015. ápr. 22. 18:56
 6/19 anonim ***** válasza:
61%

és akkor miből élsz majd ott?

apád seggf...

2015. ápr. 22. 18:57
 7/19 anonim ***** válasza:
64%
Csak felmerült bennem... nem lehet, hogy anyukádéknak nem szimpatikus a párod? Esetleg még lehet jól is látják és próbálnak jobb belátásra téríteni? Ugyan persze nem jó a taktikájuk, csak kérdezem nem-e ez van mögötte.
2015. ápr. 22. 19:02
 8/19 A kérdező kommentje:
Kedves Hetes! Eltaláltad, egyáltalán nem szimpatikus nekik a párom. Szerintük lusta, munkakerülő, pedig dolgozik és azon jár az agya, hogy mennyi hitelt kellene felvennünk, hogy ezen a környéken lakást tudjunk venni! Apukám szerint aki magas és vékony, az nem akar dolgozni. Szívesebben látna mellettem egy tagbaszakadt kőbunkót.
2015. ápr. 22. 19:06
 9/19 A kérdező kommentje:
Ennyi simogatást és szeretgetést életemben nem kaptam, mint Páromtól...
2015. ápr. 22. 19:09
 10/19 anonim ***** válasza:

Nem érdekelne, ússzon a ház.

Nagyszüleim sem akartak egyik gyerekük közelébe se költözni, nekik kellett a ház, ahol felnőttek, de ugyancsak nincs ott munka, most már öregek (75 és 81 évesek), a kertet ki kellett adniuk, nem tudják gondozni, de makacsul ragaszkodnak ahhoz a helyhez. A ház nem sokat ér, annak ellenére, hogy nagy, csakhogy munka nincs, tömegközlekedés ritka, a telekommunikációs hálózatok nincsenek rendesen kiépítve, akadozik a térerő, szóval még távmunkára sem nagyon alkalmas, bevásárlási lehetőség alig van, úgyhogy még üdülőövezetnek sem igazán megfelelő. Ők ugyan nem tettek ilyen feltételeket, de most már jól jönne nekik a segítség, de nem várhatják el, hogy a család feladja a megélhetést.

Nézd, ha nem tagadnak ki, úgyis örökölsz előbb-utóbb, sokan kezdték albérletben, ne adjátok fel.

2015. ápr. 22. 19:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!