Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Így kell reagálni, mert nem...

Így kell reagálni, mert nem veszem fel? Nem akarom nagyon őket látni ezek után és még nekik áll feljebb?

Figyelt kérdés

Egyéni vállalkozó vagyok, másodállásként csinálom otthon, egyedül.

Vidékre mentünk a férjem szüleihez pár napra segíteni, nem volt rossz a viszonyunk, eddig.

Tegnap este férjem elment borotválkozni, anyósom bejött a szobánkba és mondta (nem kérdezte) hogy ugyan vegyem már fel őt takarítónőnek, milyen jó lenne neki! (nagyon rég nincs munkája, mert sajnos mindenhol lóg, elódázza a munkát, stb.) Megmondtam neki, hogy nincs szükségem takarítónőre, egy sarkom van otthon kb erre a célra. Ekkor azt mondta, hogy akkor apósomat vegyem fel fuvarozónak (neki van rendes munkája). Mondtam, hogy arra sincs szükségem, nincs semmilyen fuvar a vállalkozásban, ami kell, azt rendelem és futár hozza, a csomagokat futárszolgálat viszi. Sokáig csak állt előttem és nézett rám, majd kiment, annyit mondott: pedig nem kerülnénk sokba! (de...)

Ennyivel azonban nem lett letudva, ugyanis a szomszéd szobába voltak, hallottam, ahogy anyósom elváltoztatott, nyávogó hangon megismétli, amit mondtam neki. Ekkor már felment a pumpa, de ami ez után jött! Apósom száját a következő hagyta el: hát akkor elmegy a jó büdös k**va anyjába b+, semmibe nem kerülne neki!

Ezen nagyon bedühödtem, mire a férjem visszajött, összecsomagoltam a cuccainkat és közöltem, hogy megyünk és minden szó nélkül kimentem a kocsihoz. Hazafelé elmeséltem a férjemnek, aki azt mondta, hogy nem kell többé találkoznom velük, ha nem akarok, megérti, sőt ő is dühös rájuk ezért. Azt mondta, hogy mindig ilyenek amúgy, ha valami nem úgy megy, ahogy ők akarják (nem járnak pl. étterembe, kajáldába, mert nem képesek megvárni hogy kész legyen az étel,megrendelik és kb 5-10perc múlva hőbörögve távoznak, reklamálnak!)

Férjemet felhívták este és még nekik állt feljebb, hogy nem köszöntem el, milyen bunkó vagyok...

2015. aug. 28. 08:50
 1/7 anonim ***** válasza:
93%
Azt kell mondjam, hogy tökéletesen reagáltál a szituációra :) Amúgy nem, nem így kell reagálni... Szépen meg kell köszönni és szólni ha változna a helyzet ő legyen az első akinek szólj... Férgek mindig is voltak/vannak/lesznek...
2015. aug. 28. 08:53
 2/7 anonim ***** válasza:
97%
Hát nyilván azt hiszik, hogy valóban semmibe nem kerülne neked ez az egész. Fogalmuk nincs arról, hogy járulékokat kell fizetni, plusz kitermelni a bért meg hasznot mellé. Hidd el, nagyon sok ember azt hiszi, ha kiejted a szadon hogy vállalkozó vagyok, akkor konkrétan azt mondod, milliárdos vagyok, semmi gondom. Az, hogy a másik szobában mit mondott, vagy hogy beszélt rólad nem kellene hogy túlságosan felzaklasson amúgy. Az emberek nagy része kibeszeli a másikat a háta mögött.
2015. aug. 28. 08:56
 3/7 anonim ***** válasza:
96%
Valószínűleg ők is azt hiszik, hogy ha vállalkozó vagy, akkor gazdag vagy. Buták, tájékozatlanok. Elhiszem, hogy rosszul esik a viselkedésük, de változni nem fognak, és megérteni se fogják.
2015. aug. 28. 09:32
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Az igen..Kedves anyós, após. Érthető a reakciód és nagyon jó, hogy a férjed is támogat, melletted áll.

Az egy dolog, ha az emberek kibeszélik a másikat, de azért senki sem várná anyóséktól azt, hogy ilyet nyilatkozzanak, ráadásul hangosan, hogy az illető is hallja.. Minimálisra csökkenteném a találkozások számát.

Amúgy a férjed mit mondott nekik ezután a telefonban? Elárulta nekik, hogy minden szavukat hallottad?! Már csak mert még te voltál bunkó...

2015. aug. 28. 10:02
 5/7 anonim ***** válasza:
50%
a ferjed magyarazza el nekik, hogy nem egy nagy vallalkozasod van ahol szükség lenne ilyesmire. ha így lenne segítenél nekik. el kéne hogy jusson el a tudatukig. ha képesek bocsánatot kérni akkor talalkozz veluk tobbet. de ha eszükbe sincs, akkor nem vagy köteles. én a családi béke miatt karácsonykor és a férjem szulinapjan talalkoznek velük. (a férjem miatt) és kész. évi 1-2alkamat ki lehet bírni.. de nyilván neked van igazad, nagyon buták és bunkók... na meg kihasznalni jo lettel volna, de ha nem megy akkor egyből leszolnak..
2015. aug. 28. 10:42
 6/7 A kérdező kommentje:

A telefonba azt mondta nekik, hogy hallottam, milyen véleményen voltak, miután lényegében szívességet akartak kérni. Tagadták természetesen,szerintük rosszul hallok, ennyivel el volt intézve.

Hát igen, egyik percben segítsek, ha nem tudok, akkor görény vagyok... Főleg, hogy fogalmuk sincs mi fán terem a dolog. Kis plusz pénz, de megtakarításhoz tökéletes, amit így szerzek.

Nem ingyen van a munkabérük, a bejelentés is, főleg, hogy korábban is panaszkodtak, hogy pl apósom nettóba szeretne 200.000 körül keresni, ennek a kitermelése, bruttója piszok sok, ki se tudnám termelni a kettőjük bérét, ami kb ennyi lenne a sok aprósággal. És mindeközben nincs is rá szükség, azért pedig hogy legyen TB-je, nyugdíja majd anyósomnak, nem fizetek én, összességében azt akarta, ennyi erővel ő is fizetheti havonta magának.

2015. aug. 28. 11:16
 7/7 anonim ***** válasza:
69%
Adnék nekik ajándékba egy tavalyról eltett kapd be a kisujjam végét befőttet.
2015. aug. 28. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!