Összvesztem anyósommal, most az egész család oda van. Szerintem ezek után teljesen jogos volt a fennakadásom. Mit gondoltok erről?
Anyósom nem tud főzni, mondhatni moslèkot szokott csinálni.
Nem egyszer kaptunk már gyomorrontást az ott evett kaják után.
Sajnos náluk ez egy kötelező program.
Mindenki tudja ès mindenki utálja amit ès ahogy főz de senki nem mondja meg neki.
Mindenki szèpen mosolyog, hogy milyen marha f@ sza finom minden.
Vasárnap nálam viszont robbant a bomba.
A kislányunk 4 èves ès laktózèrzèkeny. Erre elèg ritkán figyel, persze nem is bánom.
Most is mint majdnem mindig üres tèsztát evett(szereti nincs ezzel baj)
Majd indulás előtt anyós kitalálta, hogy had maradjon nála egy kicsit. Nagy nehezen meggyőztem a kiscsajszim, ottmaradt.
Mondtam anyósnak, hogy ne adjon neki enni, ha esetleg nagyon èhes akkor egy kis üres tèsztát vagy főtt krumplit.
Estefelè a kislányom hasfájásra panaszkodott, hasmenèse volt.
A vègèn csak kibökte, hogy a mama tejfölös tèsztát adott neki, elmondása szerint rossz íze volt. De hiába mondta, hogy ő ezt nem eheti a mama csak le legyintette, hogy ettől nem lesz semmi baja ès egye meg mert addig nem játszanak.
Itt volt a pillanat, hogy mindent elmondtam anyósomnak. Most mindenki engem ès a fèrjemet hibáztatja.
Tökéletesen igazad van!
Biztosan nem akartad anyósodat megbántani azzal, hogy nem engeded a kislányt nála maradni.
Azt viszont nem értem a férjed miért hibás azért, hogy addig amíg ott lakott a szülőkkel, gyerekként és fiatal felnőttként, kénytelen volt azt enni amit az anyukája főzött.
Gondolom a gyomra és a bélrendszere megszokta azt, amit evett és ezért nem lettek rosszul anno.
Ha viszont minőségbeli változás jön, mert Te másképp főzöl. (Betartod a személyi higiéniát és a higiéniát az étel és az edények stb. szempontjából), ami nagyon fontos, és most rosszul vagytok, ami nagy baj!
Mert egyszer felléphet egy élelmiszermérgezés is!
Sokan azt gondolják, mint anyósod is, hogy egy kis hasmenés vagy hányás nem gond.
De ha mindig ez van akkor igen is gond!
Mondjuk még mindig nem világos, hogy az anyós nem tud főzni (amint a kérdésben olvassuk), vagy romlott alapanyagból főz (a gyomorrontás inkább erre utal).
És hogy ennek mi köze ahhoz, hogy a gyerek diétáját szándékosan nem tartja be.
Amúgy én azt sem tartom egészségesnek, hogy a kislány majdnem mindig üres tésztát eszik.
Mindig rosszul főz. Ez párszor párosult gyomorrontással is.
Mivel ebben az estben a tejföl amit rátett sem lehett friss a lányom elmondása szerint, hiszen azt mondta hogy rossz savanyú íze volt.
Anyósnál sajnos mást nem merek neki enni adni, mint üres tèsztát vagy főtt krumplit,vagy nem is eszik semmit.
Szóval summa summarum: az, hogy a gyereked szándékos félreetetésén kiakadtál, az abszolút jogos.
Viszont én nem hoztam volna elő, hogy EGYÉBKÉNT anyós hogyan főz. Ott inkább a közös családi ebédek csöndes kikerülését választanám.
Én is laktóz érzékeny vagyok.Én viszont olyan 3 és fél éves korom óta gyógyszert szedek mert imádom a tejtermékeket.A kislányodnak nagyon rossz lehetett.Én nem tapasztaltam ilyet mert a nagyim nagyon jól főz.De lehet hogy a romlott kaja volt a baj a lányodnál nem feltétlen a tejföl.Én mondjuk egyszer megittam majdnem egy liter kakaót rosszul lettem mert sok volt pedig bevettem a gyógyszert.Például jekem a tejföltől semmi bajom nincsen,lehet hogy romlott volt és nem is volt más.De amúgy nem értem anyósodat sem!A lányod tudta hogy nem eheti,mondta is de mégis csak megetette vele!Szóval itt nem konkrétan a tejtermék a probléma hanem az hogy a lányodat akarata ellenére s rávette hogy megegye!Teljesen mindegy mit ad neki ha a kislány nemet mond akkor fogadja el.
13/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!