Muszáj nekem átmennem? (többi lent)
Az anyósom sose tekintet családtagként. Amikor volt valami családi esemény vagy a családjáról beszélt engem látványosan kihagyott és természetesen csak szídni tudott mindenkinek. Így egy ideje nem is jártam át ilyen összejövetelekre, nem megyek oda ahol nem látnak szívesen alapon. Hozzáteszem nem is hiányoltuk egymást.
Nemrég megszületett a babánk és az anyós ki van akadva, hogy én nem megyek át a babával. A férjem még nem viszi egyedül több okból is (pl. igény szerint szopizik).
Szeritetek is én vagyok a gonosz menye, mert eddig nem túl kedvesen bánt velem és akkor most finoman fogalmaztam és sorra kihagyott a családi dolgokból, de most, hogy van baba elvárná, hogy vigyem a babát én meg nem vagyok hajlandó? Ha nagyobb lesz a baba és már nem függ ennyire tőlem, felőlem átviheti a férjem, ha akarja.
Anyukák, miért nem lehet a fiúk párjával úgy viselkedni, hogy előre tudhajuk, hogy lehet, hogy ő lesz az unokánk anyukája???
Anyósod egyedül él? Vagy akkor apósod sem láthatja az unokáját?
Nekem nem tiszta a leírásból, hogy ő mondta, hogy ne menj a családi összejövetelekre vagy te nem akartál menni?
Szerintem igenis átmehetnél néha az unokával.
Illetve ő is mehetne hozzátok babanézőbe. Már ha nincs kitiltva :)
Van ott mindenki :) és mindenki találkozott is már a babával. AMikor elmúlt 6 hetes mindenkit külön-külön áthívtunk. De én itt az állandó (igénye szerint hetente) átmenésre gondoltam.
Nincs eltiltva természetesen. Amúgy meg képeket és videókkal is szinte minden nap bombázzuk őket.
Szülinapok és különböző alkalmakra mentem eddig isés a babaát is vittük amikor legutóbb volt ilyen.
Itt a férjed a ludas. Neki nem szabadott volna engedni ezt idáig gyűrűzni.
Az én anyósom is ilyen volt, de a párom egy pillanat alatt helyretette. Azóta sem szeret, de csak többes számban beszél rólunk, felfogta, hogy mi egy új csalás vagyunk stb. Elvagyunk, megtartva a két lépés távolságot.
A gyerekemmel viszont imádják egymást, ennek én tökre örülök.
Akkor kössetek kompromisszumot.
Nem mész minden egyes héten, de azért időnként átmész. Te addig beszélgetsz a többiekkel. Ő meg unokázhat.
És ha ő is mehet hozzátok, akkor mondhatod is neki, hogy jöjjön ő is, ne mindig ti menjetek.
Azért mert ti nem vagytok olyan jóban, még imádhatja az unokáját és ők lehetnek jóban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!