Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Most kicsit magamba szálltam,...

Most kicsit magamba szálltam, az egyik kérdéssel kapcsolatban. (? )

Figyelt kérdés
Én majdnem naponta beszélek a fiammal facén, ő kint él külföldön a feleségével, és a menyemet csak néha kérdezem, hogy mi újság van vele. De tudom, hogy ő is beszélget a családjával. Most akkor ez azt jelenti, hogy nem tudunk leszakadni egymásról? De nem sokat beszélgetünk, tényleg csak pár perc, viszont a menyemről nem szoktam nagyon kérdezősködni. Most ez még a "belefér" kategória, vagy nyomulok a fiamra? Idáig eszembe se jutott, hogy ez terhes lehet a menyemnek, vagy kellemetlen, de lehet, hogy önzőség ez részemről? Pl. Ma hétfő van és szombaton beszélgettünk hogy mi újság, hogy vannak a nagyszülők, stb. , de semmi különösebb dolog. Szerintetek ez még belefér, vagy vegyek kicsit vissza?

2015. aug. 3. 12:37
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem belefér.
2015. aug. 3. 12:39
 2/18 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem belefér.

Barátokkal is szoktunk gyakran egymásra írni, hogy mi újság. Mégsem vagyunk egymáshoz nőve :)

Akkor lenne csak zavaró, ha sokáig beszélnétek mindennap, úgyhogy közben nem foglalkozik a családjával, mert hogy netezik.

2015. aug. 3. 12:43
 3/18 anonim ***** válasza:
86%

Tegyünk különbséget aközött, hogy valaki rátelepszik a fiára, és nem hagyja élni, felnőni, és rendszeresen a saját gondjaival zaklatja, meg aközött, ha jól elbeszélget vele, és ez egyik félnek sincs terhére.

Miért ne férne bele? Főleg, hogy külföldön élnek, és eddig senki nem tette szóvá, hogy ez nekik teher lenne.

Szerintem akkor kellene magadba szállni, ha rájuk telepednél, a saját gondolataidat, meg életszemléletedet akarnád rájuk erőltetni. Netán besértődnél, ha nem beszéltek, meg hasonló játszmákba próbálnád meg belerángatni őket.

Egyébként a menyedről is nyugodtan kérdezzél. Szerintem a fiad értékelni fogja, ha látja, hogy érdeklődsz iránta.

Feltéve, hogy ezt nem valamilyen számonkérés formájában teszed. Az itteni hozzászólóknak szerintem ez nem szokott tetszeni.

2015. aug. 3. 12:44
 4/18 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem napi pár perc nem problémás, ennyit én is beszélek a szüleimmel, testvéremmel. Mi is külföldön élünk.
2015. aug. 3. 12:49
 5/18 anonim ***** válasza:
48%

10 percre lakom a szüleimtől. Kb ennyiszer szoktam én is beugrani hetente. KB ennyit beszélünk, max félóra.

A párom szerint sok, és szekál, hogy megyek cicizni.

Szerintem nem! Én is feltöltődök ennyitől. Örülök, hogy láthatom őket. Ennyi előnye van, hogy itt vállalok munkát és nem fővárosban, vagy külföldön...

Szerintem hagyd a fiad és mennyedre, hogy egymással lejátsszák ezt a menetet!

2015. aug. 3. 12:54
 6/18 anonim ***** válasza:
76%

En 18 eves korom ota kulon elek, most 40 vagyok, szinten kulfoldon, de SOHA nem beszelgettem a szuleimmel naponta. Most hetente 1x beszelunk skype-on. El sem tudom kepzelni hogy mi a fenerol tudnek beszelgetni veluk naponta. Hogy mit vettem a boltban vagy mi?

Nekunk is onallo eletunk van, nekik is.

Ettol fuggetlenul el tudom kepzelni hogy mas maskeppen csinalja, de konnyen lehet hogy a menyed ultragaznak tartja az egeszet. Plane ha mindig te hivogatod a fiadat.

2015. aug. 3. 13:21
 7/18 A kérdező kommentje:
Oké, köszi a válaszokat! :)
2015. aug. 3. 13:22
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Belefér,egészen addig amíg nem duzzogsz mondjuk,ha éppen nem hív fel 3-4 napig.Én is napi szinten beszélek édesanyámmal,ha a férjem itthon van akkor ő is,a saját anyukájával,van,hogy naponta 2x is.De tudjuk,hogyha valamiért kimaradna a hívás,nem lenne érte szemrehányás.
2015. aug. 3. 13:23
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Annyit azért megkérdezhetnél mindig, hogy És Katika, hogy van?
2015. aug. 3. 13:41
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
A naponta nekem soknak tűnik, én a heti 2 beszélgetést találom normálisnak, de ez nyilván egyénfüggő. Saját rokonaimból havi 1 is sok nekem, mert én ilyen magányos nem beszélgetős típus vagyok, akkor érzem jól magam, ha napokig meg sem kell szólalnom.
2015. aug. 3. 13:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!