Szerintetek jogosan szóltam vissza az anyósomnak?
A kislányunk most egy éves. Tüneményes, gyönyörű baba és nem titkoljuk, hogy örökbe fogadtuk alig egy hetes korában. Amióta haza hoztuk, az anyósom viselkedése teljesen megváltozott.
Gyakorlatilag gyűlöli a gyerekünket. Nagyon ritkán látogat meg minket, a kicsi felé sem néz, de ezt a dolgot tegnap tetézte be, amikor megjegyezte a férjemnek, hogy olyan nőt kellett volna elvennie, aki tud neki gyereket szülni és nem egy selejtet, mint én. Hozzátette, hogy a kislányunk sosem lesz olyan okos, mintha a férjem vérszerinti gyereke lenne.
Teljesen kidorultam. Elküldtem a francba és tudattam vele, hogy soha a büdös életben nem akarom őt a házunk, vagy a kicsi közelében látni.
Miután elment, a férjem mondta, hogy nem kellett volna ennyire kiakadnom a dolgon, mert az anyja idősebb már és nem volt divat az ő idejében az örökbefogadás. Ezzel mégjobban felhúzott. Nem értettem, hogy ebben az esetben, hogyan védhette az anyját.
Ti mit tennétek a helyemben?
Az előttem szólók leírták a lényeget; a gyerek, és saját magam közelébe sem jöhetne soha többet, illetve a kedves párodra is ráférne egy beszélgetés. Mi az, hogy nem áll ki melletted és a gyereketek mellett?! Tökmindegy, hogy kivel szemben, ha a szomszéd bácsi bántja a feleségemet/férjemet, akkor vele szemben, ha meg a saját anyám, akkor meg vele szemben ugyanúgy (sőt, talán jobban, hiszen édesanyámtól támogatást várnék, a szomszédra meg teszek rá.) És nemhogy nem áll ki, de még te vagy letolva? Álljon már meg a menet...
Anyósodtól (és a kedves 19-estől, és a hasonlóan gondolkodóktól) csak annyit kérdeznék, mi lenne, ha a drága fiuk hererákja miatt nem lehetne vér szerinti unoka?
Ő rögtön nem selejt lenne, hanem szegény, támogatásra szoruló megtört férfi, és a meny akkor azért lehetne sz.r szemét, mert mondjuk nem ajnározza és sajnálja az "urát" eléggé... vagy bármi másért, az ilyen nő mindig talál indokot.
Anyóssal nem tudsz mit csinálni, ő Veled ellentétben egy valódi selejt, viszont én a férjemmel mindenképp beszélnék a helyedben (nem indulatból, hanem később, megnyugodva), már csak hogy tudjam, hogy más helyzetben sem számíthatok-e rá, mint "családfőre".
A férjem az anyjához költözött. Azt mondta, hogy neki az elsőszámú nő mindig az édesanyja marad.
Én meg kinyitottam az ajtót. Nem kell a feszültség a kislányom körül.
első számú nő az anyja???
Kérdező! Biztos nehéz most neked, de hidd el, később sokkal jobb lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!