Szerintetek jogosan szóltam vissza az anyósomnak?
A kislányunk most egy éves. Tüneményes, gyönyörű baba és nem titkoljuk, hogy örökbe fogadtuk alig egy hetes korában. Amióta haza hoztuk, az anyósom viselkedése teljesen megváltozott.
Gyakorlatilag gyűlöli a gyerekünket. Nagyon ritkán látogat meg minket, a kicsi felé sem néz, de ezt a dolgot tegnap tetézte be, amikor megjegyezte a férjemnek, hogy olyan nőt kellett volna elvennie, aki tud neki gyereket szülni és nem egy selejtet, mint én. Hozzátette, hogy a kislányunk sosem lesz olyan okos, mintha a férjem vérszerinti gyereke lenne.
Teljesen kidorultam. Elküldtem a francba és tudattam vele, hogy soha a büdös életben nem akarom őt a házunk, vagy a kicsi közelében látni.
Miután elment, a férjem mondta, hogy nem kellett volna ennyire kiakadnom a dolgon, mert az anyja idősebb már és nem volt divat az ő idejében az örökbefogadás. Ezzel mégjobban felhúzott. Nem értettem, hogy ebben az esetben, hogyan védhette az anyját.
Ti mit tennétek a helyemben?
Jó nagy tuskó anyósod van,jól tetted hogy nem hagytad magad.A férjedtől nem ezt a reakciót vártam volna.Ja és az ilyen banyáknak SOHA SEMMI/SENKI nem elég jó.Mindig talál hibát.Ha saját gyereked lenne "rád ütött"lenne a szlogen,és ő se lenne elég jó/okos/szép.Nem szabad ráhagyni.
Kitartás a gyerekneveléshez,remélem boldogok lesztek
Amikor belevágtunk az örökbefogadásba, a férjem is teljes mellszélességgel kiállt mellette és leszarta az édesanyja véleményét, de ahogyan összevesztünk és elrohant, lehet, hogy a 19-es válaszolónak van igaza.
A kislány a lányom és én vagyok az anyja. Én tettem tisztába, etettem, keltem fel hozzá éjszaka. Tudom, hogy jobb anyja tudok lenni, mint az, aki benthagyta a kórházban. Aki pedig ezzel együtt nem fogad el, arra nem biztos, hogy szükségem van. Nekem ez a kicsi és az, hogy anya lehetek, többet ér, mint arra a hazugságra épült 8 éves házasság, hogy elfogad engem úgy, hogy vagyok.
Én alapvetően egy nyugis, konfliktuskerülő típus vagyok, aki inkább mindig csak nyel. De ebben a helyzetben, mikor nem csak engem, de a gyerekem is támadná valaki, biztos, hogy nem csak elküldeném a jó büdös francba, de még jól fel is képelném. Én a helyedben megszakítanék vele minden kapcsolatot, nem is akarnám látni többet. A férjedről is meg van a véleményem, hogy a hülye anyja helyett nem a feleségét és a gyerekét védi. Biztos, hogy ő is akarta ezt az örökbefogadást? Mindenesetre vele is elbeszélgetnék erről.
Nálunk a családban unokatestvéremnek nem lehetett gyereke sajnos, ezért örökbe fogadtak két gyereket is. De azt a két kis kölköt mindenki imádja nálunk, én is oda vagyok értük és senki se tekint emiatt másként rájuk. Még a nagyszülei is mindkét oldalról kényeztetik őket, amennyit csak tudják. De ez intelligencia kérdése, sajnálom, hogy neked ilyen hülye anyós jutott. Mert az még talán oké, hogy ő nem így nőtt fel, meg hasonlók, de el kell fogadnia a fia választását, családját. Mondjuk tényleg valószínűleg ha saját gyereketek lenne, abban is találna hibát, mert te szülted és esetleg rád hasonlít.
Tyűha!
Én mondjuk kapásból válaszoltam volna, hogy nagyon gyorsan csukja be az ajtót maga után. Hogy a férjemre mit reagáltam volna? Nem muszáj egy selejttel együtt élnie, úgyhogy szedheti az okos fejecskéjével a cókmókját és mehet anyuka után. Oké, hogy anyós bunkó, de hogy a férj az anyját védi ebben a szituban? Hát leordítom a haját, az a minimum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!