Szerintetek ez normális vagy máshol is van így?
19/F vagyok a barátnőm 18/L .
8 hónapja vagyunk együtt és nagyon szeretjük egymást .
Viszont van egy kis gond .
A barátnőm anyukája nagyon ritkán engedi el velem nálunk , fagyizni stb .
Ha pl szeretnék elmenni moziba akkor is nekem kell könyörögnöm barátnőm anyukájának hogy eljöhessen.
Miért kell kéreztetni vagy ez mindenkinél igy szokás?
Csak irigykedve nézem fiu unokatesóimat hogy mindenki megy a barátnőjével strandra meg össze vissza kihasználják a nyarat, velem meg csak ritkán jöhet el a barátnőm , pedig annyira szeretjük egymást és sokszor ő is sír hogy nem jöhet el .
Ez normális ? Meg nem engedi meg hogy ott aludjon nálunk .
Nehéz ügy ez.
Mert ugye, egyik oldalról adott a barátnőd, aki 18 éves, talán már betöltötte és nagykorú. Tehát fel sem merülhetne az elengedés vagy el nem engedés. De ettől függetlenül, neki kell a saját életének irányítását a kezébe venni és függetlenedni. Drasztikus lépés, ha nem könyörögtök, nem kéredzkedtek, hanem bejelentitek, hogy elmentünk strandra vagy akárhova. Nem engedélyt kértek, csak arról gondoskodtok, hogy anyukája tudja, hol van/lesz a lánya.
A másik oldalon pedig ott van egy nyilván aggódó anya (remélem erről van szó, nem pedig szimpla irigységről), aki még 8 hónap elteltével sem biztos ebben a dologban és nem akarja, hogy baja essen a lányának, vagy meg akarja óvni a csalódástól Ez persze nem értelmes cselekvés, de az aggódás mindenre jó magyarázatként szolgálhat.
A barátnődnek le kell ülnie anyukájával és újra rendezni a határokat, megmagyarázni, hogy mit hogyan szeretne illetve megérteni, hogy anyukájának mi az aggálya és mitől lenne lazább. Nem könnyű ez, de vagy most meglépi, vagy még évekig ez lesz, veled vagy mással. Mert mi van, ha szerelem ide vagy oda, megunod ezt? Ebbe is gondoljon bele a kedves mama! Ha meg a személyeddel van baja, mondja meg, bár ez nem számít igazából.
Hát ezt próbálom felsőszinten űzni.Sokat besegitek a házimunkába nekik.
És próbálom tudatni de úgy gondolom jobban már nem lehet.
Szép szavakat mondok neki ölelgetem , rózsát viszek neki a szülei előtt de eddig reménytelen.
Az édesapja még elis engedné de az anyukája naggyon szigoru .
Mondtam énis itthol a szüleimnek ezeket a dolgokat, de ugyanezeket a válaszokat kaptam nagyjából, csak úgygondoltam hogy a mi családunkba van ez akkor igy és az a nem természetes .
És igen egyetemre fog mostantól járni és megmondta nekem az anyukája hogy hétköznap nem is láthatom :( , most akkor mi van?
Jólvan hogy az anyukája de megtiltja szerelmünket ? Nem tartanám én fel a tanulásban , szimplán egy ölelés és egy 5 perc beszéd elég lenne,
És köszönöm a válaszokat .
De ha én úgy tennék hogy elmentünk a strandra majd jövünk abba bele sem mernék gondolni hogy mi lenne a következménye . :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!