Nektek mi erről a véleményetek?
A vőlegényem nem szeret a szüleimhez jönni, én ezt elfogadtam, így egyedül megyek látogatóba, max ha valami esemény van, akkor tart velem. Ezt a szüleim is elfogadták, nem hisztiznek miatta.
Viszont a párom állandóan azt kérdezgeti, hogy az ő anyjához mikor megyünk, holott tudja nagyon jól, hogy a szombatok 80%-ában dolgoznom kell, a házimunkával is van dolgom, azt az egy szabad napomat pedig szeretném nyugalomban eltölteni. Nincs semmi bajom egyébként az anyjával, tündéri nő, de még mindig tutujgatja a páromat, illetve folyton veszekednek valami apróság miatt, nekem meg már hallgatni is fárasztó... Úgy vagyok vele menjen nyugodtan, de én inkább kihagynám.
Hamarosan névnapja lesz a páromnak, és arra gondoltam, hogy elmehetnénk hármasban étterembe vagy cukrászdába, utána mozi, vásárlás, stb, mivel éjszakás így nem lesz hosszú a napunk.
Erre kitalálta, hogy hát de az anyja akar főzni, meg nem akar beutazni a városba (annak ellenére hogy semmi dolga otthon, se máshol), menjünk el mi hozzá... Oké, hogy az ő névnapja, de én ezt akkor sem tartom fairnek.
Erre azt mondta a párom, hogy én milyen önző vagyok, mert az anyja már ott sírt a telefonba, hogy én sose megyek, csak a párom... Esküszöm nem értem, miért nem jön akkor ő?
és válaszként sose mondod neki, hogy ő sem megy a te szüleidhez? még egyszer sem kérdezted meg, hogy miért vár el olyasmit, amit ő maga nem tesz meg?
vagy mind a ketten mentek a másik szüleihez, vagy egyikőtök sem, csak a jeles alkalmakkor. tényleg nem értem, miért problémázik ezen, ez teljesen igazságtalan a részéről.
Igazából itt az a kérdés, hogy az anyja most miért hisztizik ennyire ezen? A párom gondolom csak sajnálja, hogy sírt a telefonba, mert én nem megyek... Ha ekkora problémát jelent ez neki, akkor miért nem jön ő el hozzánk?
Persze, hogy mondtam neki, hogy ha ő se jön az én szüleimhez, akkor miattam miért megy a hiszti? De ezt a párom se tudja...
A párod tényleg egy önző dög, akinek az anyja fontosabb, mint te. És normális családban tényleg oda-vissza kellene működnie a találkozásoknak, és azt sem tartom fairnek, hogy nem képes egyedül elmenni egy olyan napon, amikor te úgyis dolgozol, miért az egyetlen szabadnapot kellene erre felhasználni? Inkább örülni kellene azoknak a vasárnapoknak és kettesben tölteni...
Egy kapcsolat halála az, ahol az utolsó szabad percet is a szülőkre pazarolják el, nem egymásra.
A jelenlegi esetre viszont azt mondom: oké hiszti - de tényleg a párod névnapja, döntse el ő mit csináltok. Ezt meg tudom érteni, mert ha belegondolsz, ha a te névnapodon a te édesanyád ajánlaná fel, hogy a kedvenc sütidet süti és látogassátok meg, lehet hogy inkább te is oda szeretnél menni, mint cukrászdába :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!