Hogyan adjuk elő, hogy mi komolyan gondoljuk a kapcsolatot?
Adott egy ház, tulajdonos én vagyok, haszonélvező nem, hanem szüleim. Párommal több mint egy éve együtt vagyunk, de sajnos nem egy városban. Úgy alakult, hogy fel kell mondania a jelenlegi munkahelyén. S mivel közösen tervezünk, inkább az én városomban keresne. Így szóba jött az is bekoltozunk a házba, mivel ez a legkezenfekvobb. Azonban elsősorban édesanyám nem szivleli párom(nem hozzám való, betegség is boki szemét, nem jóképű stb)
, szeretnénk előadni neki, hogy komolyan gondoljuk és szeretnénk bekoltozni az üres házikóba.
Úgy kéne csinálni, hogy először te egyedül költözz be a SAJÁT házadba. Ott éld a magad életét, és onnan már értelemszerű, hogy azt fogadod be, akit akarsz.
Kár, hogy az álláskeresés miatt most lépéskényszerben vagytok. Ha hamar talál a párod állást a ti városotokban, valóban szerencsésebb lenne, ha pár hónapig albérletben lakna.
Most egyébként üres a ház? Évek óta? Mert az nem tesz ám jót egy háznak!
Amúgy mi a csodának van a házon rajta a szüleid haszonélvezete? Neked szánták nem? Azt értem, hogyha valaki a saját otthonát ráíratja a gyerekére, akkor haszonélvezetet köt ki, ennek van értelme. De egy másik lakásra/házra minek???
ma 00:32-es: hiába költözne be a kérdezö EGYEDÜL, a haszonélvezök attól még a barátját kitilthatják, söt ha a kérdezö akaratuk ellenére odaköltöztetné, akkor öt is joguk van kitenni.
!
22. vagyok.
23-ra: Így már értem, bár nem értem meg ezt. Eszerint az ilyen szülő ennyire nem bízik a gyerekében?! Föltételezi, hogy a gyereke elherdálná, ill. ennyire át lehet őt verni?
24-re: Értem, hogy jogilag ez a felállás. Csak nekem (normális családban felnőtt embernek) olyan elképzelhetetlen, hogy a rendőrséggel kilakoltatja valaki a saját gyerekét a neki vett lakásból csak azért, mert olyan partnerrel él ott, akit ők (a szülők) nem tudnak elfogadni. Azt hiszem, ilyen esetben jobb is albérletbe menni - a szülőket meg elfelejteni, mert csak biológiailag szülők, érzelmileg a legkevésbé sem.
Még annyit:
Amikor első saját lakásomat vettem, a szüleim besegítettek, a hitelhez kezességet vállaltak, de a lakás árának kb. egyharmada az én megtakarításom volt. Nem tudom, az ilyen eseteknél (ahol a haszonélvezetet a szülő kiköti magának) mennyire száll be a gyerek anyagilag, de én elképzelni sem tudtam volna, hogy a szüleim válasszák ki, vagy ők rendelkezzenek vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!