Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit csináljak ha ide jön anyósom?

Mit csináljak ha ide jön anyósom?

Figyelt kérdés

Jövő héten szerdán meg inditják a szülésemet. Millió egyszer meg még egyszer átrágtuk magunkat azon h mikor kinek az anyja jön látogatóba.

Mindkettönknek messze laknak a szülei az ország két ellentétes pontján.

Én azt akarom h az elösször anyukám jöjjön,utána jöhet párom anyja,majd párom veszi ki az 5 nap apa szabit.

Anyósom már intézkedik,h ő jön mire megszülök,kedd este már itt lesz. Mondtam páromnak h nem jó ez igy,az án anyám jön szülés után mire kiengednek a kórházból. A munkahelyén is lefixálta már a szabit. Párom meg csak annyit fűz hozzá h miért baj ha az ő anyja is itt van.

Nem igaz h nem jár meg anyámnak az hegy hétig csak ő unokázhasson.

Mit tennétek a helyemben?

2015. ápr. 17. 14:27
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
4%

Ezen hisztizni... örülj, hogy van anyukád, aki eljöhet!

Nekem csak anyós lesz a nagyi.

Amúgy abban igazad van, hogy jobban szeretnéd anyudat, de a párod meg mondhatja, hogy ő meg az ő anyját szeretné jobban. :D Mindkettőnek pont ugyanannyi joga van látni a gyereket, kérdező... amúgy csak ügyesen a szüléssel, és egészséges babát!

2015. ápr. 17. 16:43
 22/37 anonim ***** válasza:
22%

nem csodálkozom, hogy annyi anyós-meny konfliktus van, amikor a legkisebb kompromisszumra is képtelenek sokan. És ha fiad lesz, majd unokád születik, akkor gondolom simán belenyugszol, hogy nem mehetsz. Egy fenét. Pont úgy fogsz hadakozni, mint most az anyósod...

Nekem lányom van, szóval nem érint érzékenyen a kérdés, és kimondottan jó a kapcsolatom az anyósommal, pedig együtt élünk. De képesek vagyunk mindketten engedni, ha muszáj. Ennyi a titok.

2015. ápr. 17. 16:51
 23/37 anonim ***** válasza:
92%

Megértelek Kérdező.Egy frissen szült nő először az édesanyjára vágyik.Tőle jobban elfogadja a tanácsokat,segítséget,és nem zavarja,hogy milyen ruhában látja stb.Igen,édesanyádnak is jár az egy hét,ahogy a másik nagymamának is.Nem lenne fair,hog anyukádnak osztoznia kell az unokán a nászasszonyával,aki utána még egyedül is kap egy hetet.Ráadásul Te sem fogsz tudni pihenni a közös egy hétben.Egyszerre a két nagyi konfliktusok forrása is lehet.

Anyósodat is megértem,hogy minél előbb látni szeretné az unokát.De egy fiús anyának meg kell értenie,hogy minden kismama a saját anyját szokta először hívni segíteni.Az nem lehet megoldás,hogy amíg a kórházban vagytok,ő itt lenne,minden nap bemenne látogatóba,láthatná az unokát?Utána hazamenne arra az egy hétre,míg anyukád nálatok lesz.

2015. ápr. 17. 17:03
 24/37 A kérdező kommentje:

Az a baj h ismerem anyóst és ha jön elöbb nem fog hazamenni. Meg persze nem két fillér az utazás neki sem,h kétszer megtegye az utat.

Férjem itthon se lesz abba a két hétbe mikor itt lesz anyám meg majd az ö anyja,ugyg nem értem mit akar variálni,h elférnek itt mindketten.

2015. ápr. 17. 17:16
 25/37 A kérdező kommentje:

Nekem kell majd jópofizni anyóssal.

Plussz ha egyszerre vannak itt én se tudok úgy beszélgetni,elleni. Férjem is tudja h január óta nem találkoztam a saját anyámmal,mig az ő anyja havonta ide jött.

2015. ápr. 17. 17:21
 26/37 anonim ***** válasza:
89%

Nehogy már a nagymama dirigálja le a gyerekágyas időszakot!

Kedves nagymamák, anyósok: nem nektek szülnek új gyereket a gyerekeitek, hanem maguknak.

Ha nem látjátok az unokát rögvest, akkor még nem áll meg a föld forgása.

Pici tapintat, megértés, és máris kevesebb anyósvicc.

Annak a pici babának elsősorban az anyukájára van szüksége, és esetleg a frissen szült anyukának pedig a saját anyukájára. Ezt fiús anyaként is így gondolom.

Nem verseny, hogy melyik nagymama látja először vagy többet az unokát. Az unoka 1 héttel kesöbb is ugyanolyat fog kakilni.

A kedves férj meg ne ossza be a látogatókat úgy, hogy otthon sem lesz.

Kedves kérdező! Állj a sarkadra, és ne engedd, hogy ezt a szép időszakot bárki is elrontsa.

2015. ápr. 17. 17:31
 27/37 anonim ***** válasza:
100%

"azért lett igy megbeszélve " - írja a kérdező.

Akkor milyen nyomós oka lehet bárkinek arra, hogy ettől eltérjen?

2015. ápr. 17. 18:32
 28/37 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem igazad van. Abszolút ez a hagyomány és szokás, hogy a feleség anyja megy először. Mi hatan vagyunk testvérek, három fiú és három lány. Anyámnak eszébe nem jutott megsértődni, hogy a fiai esetében a menyek anyjai mentek elsőként.

Mondjuk ő azt is elfogadta volna, ha nem akarják a lányai, hogy menjen, de ő szerintem extra jó fej.

2015. ápr. 17. 19:14
 29/37 anonim ***** válasza:
100%
És a 28-asnak igaza van. Én megmondanám anyósnak, hogy egy héttel később jöjjön. Nincs is más választásod, ha ezt akarod, bár ennél egy fokkal jobb megoldás lenne, ha a férjed vállalná ezt magára, megértve a szituációt.
2015. ápr. 17. 19:15
 30/37 A kérdező kommentje:

Én már mondtam neki telefonba h maradjunk az eredeti tervnél,de ilyenkor mindig még beszél a párommal telefonon,és ott nyafog neki,ő meg nem mondja neki h ne jöjjön.

Csak értetlenkedik h miért vagyok ilyen az anyjával...

2015. ápr. 17. 19:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!