Mit csináljak ha ide jön anyósom?
Jövő héten szerdán meg inditják a szülésemet. Millió egyszer meg még egyszer átrágtuk magunkat azon h mikor kinek az anyja jön látogatóba.
Mindkettönknek messze laknak a szülei az ország két ellentétes pontján.
Én azt akarom h az elösször anyukám jöjjön,utána jöhet párom anyja,majd párom veszi ki az 5 nap apa szabit.
Anyósom már intézkedik,h ő jön mire megszülök,kedd este már itt lesz. Mondtam páromnak h nem jó ez igy,az án anyám jön szülés után mire kiengednek a kórházból. A munkahelyén is lefixálta már a szabit. Párom meg csak annyit fűz hozzá h miért baj ha az ő anyja is itt van.
Nem igaz h nem jár meg anyámnak az hegy hétig csak ő unokázhasson.
Mit tennétek a helyemben?
Nem akarok kirekeszteni de sajnos nem fogja fel. Már azt is mondta anyósom h menjen csak ki a férjem dolgozni,majd ő bejön velem szülésnél... Ebből se kérek.
Párom meg csak értetlenkedik h miért ne lehetnének itt mindketten. Hát köszi,könnyen beszél mikor ő itthon se lesz.
Miért gondoljátok azt csak a ti gyereketek,csak ti lehettek kíváncsiak?Egy nagyszülő is ép úgy várja ám,ép úgy kíváncsi.Jól írja itt valaki a párod anyja ép
úgy nagyszülő mint a te anyád.Miért lenne ő kiváltságosabb?ott írod mindegyik messze lakik,ne már ne bírd ki esetleg ott legyen mint a két nagyi.Már most hisztizel.utána meg majd sírsz,messze laknak ritkán látják stb.Amúgy az én menyem meg ilyen carsággal jönne csak az ő anyja,na akkor elő is vehetné a nagyítóját mikor lát engem a gyereke közelébe,ha 100szor is az unokám..Vegyél egy nagy levegőt kibirod azt a párnapot velük.Sosem tudhatod mikor adódik ugy pont anyósra leszel ráútalva aztán ha beint majd ne lepődj meg.
Na, en ezert mondtam, hogy johetnek egyszerre, de nem azonnal!
Eloszor mi leszunk egy kis csalad 3-an, utana johetnek unokazni.
Hu 13-as, micsoda stilus. Ilyen anyosom lenne nem is engednem a gyerek kozepebe. Te aztan ne mutass 'peldat' egy gyereknek se!
amugy mond meg, hogy neked az lenne a sevitseg, ha egy-egy hetet jonnenek, ha az elejen ott lesz mindenki, utana meg otthagynak egyedul azzal nem vagy kisegitve. Szerintem meg lehet ezt mondani hiszti nelkul, h igy beszeltetek meg, neki mindegy, m nem kell szabira menni, egy egy hetes gyerek meg ugyanugy marhara semmit nem csinal az eves-sirason kivul mint egy ket hetes, senki nem marad le semmirol!
Anyós maradna még plussz egy hétig. Szóval az ő idejében is itt lenne.
Igazságtalan anyámmal is,h anyósnak itt lenne egy egész hét,és ő meg osztozkodhat a másik nagyival azon a héten mikor itt van.
Igazatok van abban, hogy mindketten egyforma létjogosultságú nagyik, de az egyik emellett a kérdező anyja is, a kérdező meg konkrétan egy embert fog kinyomni magából, legyenek már rá is tekintettel. A pici semmit nem fog felfogni ezekből a napokból, az anya viszont igen.
Én is inkább édesanyámat szeretném ott látni, mint egy nénit.
Persze, hogy a kicsinek minden a ketten a nagyszülei de nekem sem volt mindegy, hogy az első héten ki jön hozzám. Mikor anyukám jött akkor nem érdekelt, hogy mit veszek föl és hogy nézek ki, hisz Ő ismer engem látott már nem egyszer rossz passzban. Anyós előtt azért ennyire nem biztos, hogy mindenki el tudja magát engedni.
Pároddal próbáld megértetni, hogy szülés után neked lesz szükséged segítségre és azt anyukád jobban meg tudja oldani.
Nagyszerű lesz, ott leszel frissen szülten és a két nagymama egymás kezéből fogja kiszedegetni a gyereket, meg vetélkednek egy héten keresztül, hogy ki unokázik többet... Pihenés helyett idegeskedhetsz, szuper lesz.
Én kerek perec megmondanám a férjemnek, hogy intézze el, úgy legyen, ahogy kértem, legyen ennyi tekintettel rám és a gyerekére. Ha most nem állsz a sarkadra, a későbbiekben is semmibe lesz véve a kérésed.
Én nem engednék az eredeti elképzelésből és amiben már megállapodtatok. Igen, mindkét nagyszülőnek joga van az unokához, ezzel senki nem mondott újdonságot...
Teljesen érthető, hogy az Édesanyád közelségét kívánod a szülés után, és nyilván pont őt nem fogod "hátrányosabb" helyzetbe hozni mással szemben.
Az miért nem érdekli a férjedet és az anyósod, hogy TE mit szeretnél? Most állj ki magadért, és ne engedj az anyuka érzelmi zsarolásának, mert utána egyszer csak azon kapod magad, hogy MÁS életét éled, nem a sajátod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!