Ti szeretitek/szeretnétek, hogy anyósotok pakolásszon, rendet rakjon nálatok?
A megoldás:
Amikor jön, akkor a férjeddel vigye le a gyerekeket játszótérre. Addig te meg ráérsz otthon csinálni, amit kell, ha nincsenek ott a gyerekek sokkal gyorsabban tudsz haladni. Aztán ha hazajöttek a játszótérről, nyugodtan üldögélhettek és beszélgethettek a rendben és tisztaságban:) Így mindenki nyugodt lesz, te azért, mert rend van, anyós azért mert közös programja/élménygyűjtés volt az unokákkal, a gyerekek mert kimozogták magukat, a férjed meg azért, mert mindenki elégedett, aki fontos számára:)
Nem,
Sikítófrászt kapok tőle
megis szokta csinálni, hiába szóltam, szólt a férjem..:(
Ha nincs semmi amit elpakoljon, akkor gyorsan keres valamit, ami szerinte nincsen jol megcsinalva..nagyon sajnálom, mert ezzel egy akkora kpgörcsöt tesz belém, hogy már nem öröm, amikor jönnek, hanem 1 hét suvickolás, hogy glédában álljon a lakás..
Talán még fel kell nőnöm ahhoz, hogy le..arjam mit gondol, hisz alapvetően mit számít? A férjemmel élek, nem vele..ezt az eszemmel tudom, mégis ott van az a fránya megfelelési vágy..
Ez legyen a legnagyobb gondom/gondunk :)
Nem. Én sem sértem mezzel az anyósom magánszféráját. Ha kér vagy úgy adódik, segítek neki, mielőtt engedélyt kérek tőle, hiszen az ő otthona, az ő dolgai.
Ezt fordítva is elvárom.
Hát én szembemegyek itt szinte mindenkivel.
Én szeretem ha segít.
Nem mindig szerettem, de mostanában igen.
Az én anyósom is csíramentes, profi szinten csinálja, és még szereti is.
Én megcsinálom ha meg kell, de utálom.
Ráadásul olyan helyen lakunk, ami vagy sáros, vagy poros és ehez még adjuk hozzá, hogy kandallóval fűtök. Úszunk a porban.
Nekem itt a kert is két gyerek mellett... Na azt meg anyósom nem bírja.
Szóval mindketten jól járunk:
Ő azt csinálja amit szeret
Unokázik
Kap friss zöldséget, gyümölcsöt
Nekem nem kell azt csinálni amit utálok
Van egy pici nyugtom
És az első kettőből az jön, hogy hatékonyan tudok a kertben motyolni, így többet és jobban termelek.
Szóval ez mindkettőnknek előnyös.
Nagyon köszönöm a válaszokat. Kicsit meg is lepődtem, milyen sokan válaszoltatok. Úgy vélem a nagy többség szívből utálja, ha bármi módon beleavatkoznak az életébe, még akkor is, ha a legjobb szándékkal teszik.
Szeretem a rendet és a tisztaságot magam körül, de nem laboratóriumban, vagy múzeumban lakom, és a gyerekeimet sem tartom lekötözve, a játékaikat meg (még! :-D) nem dobtam ki! ( Bár szerintem aki lépett már mezítláb sunyi építőkockára, vagy a sötétben, csendben odébb rakni szándékozott zenélős játékot természetesen a leghosszabb dallamú gombnál fogta meg, annak megfordult a fejében, hogy kivágja az összeset a francba!)
Anyósomat imádom, és elhatároztam, hogy nem fogom emészteni magam azon, hogy elpakol, vagy kivasal, vagy elmosogat. Megváltoztatni úgysem lehet, ő ilyen. Azt is tudom, hogy bántja, hogy az én szüleimtől kicsit több anyagi támogatást kaptunk, talán ezért is érzi azt, hogy segítenie kell. Bármit is csinálok, úgyis talál tennivalót. Én meg inkább örülök. Legalábbis félretéve a büszkeséget, megtanulok örülni a kéretlen segítségnek. Az öröm jót tesz az egészségnek! :-)
Ja, és a 20-as válaszoló szerintem csak provokálni akart. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!