Mi lehet a megoldás ebben a helyzetben? Egy kerítés elegendő lenne? Hogyan valósítsuk meg anélkül, hogy még több veszekedést szülne ez a helyzet?
Anyósék pár éve rábeszélték a páromat(most 35éves férfi), hogy vegye meg a szomszéd házat hitelre. Megvette, anyósék levezényelték a felújítást(nem bírják elviselni,hogy ne úgy legyen valami, ahogy ők akarják), illetve eltüntették a kerítést a 2 ház közül. Pár év múlva párom után beköltöztem én is. Eleinte jól megvoltunk, hiszen 2 külön ház, nem laktunk együtt négyen. Viszont a szülei egyre jobban ránktelepedtek, csak az a jó, amit ők akarnak,különben óriási hiszti van és addig mondják a magukét,amíg bele nem egyezik az ember. Mivel van kulcsuk, az a szórakozásuk, hogy ha nem vagyunk otthon, akkor bejönnek és pl átrendezik a bútorokat és még ők vannak felháborodva ha visszarendezzük, ahogy nekünk jó. Volt egy nagy összeveszés is emiatt a sokadik ilyen eset után, ekkor közölték hogy itt az udvartól kezdve minden közös. Nem értem miért, hiszen párom fizeti egyedül a hitelt. Após szórakozása hogy szinte naponta átrak valamit a teraszunkon, egyik ablak alól a másik alá, onnan vissza stb mert neki zavarja a szemét, ha valami nem úgy van,ahogy neki tetszik, de pl a kutyái telesz@rják az udvart, az nem zavarja.
Nemrég nekem megszűnt a munkahelyem, szülei beállítottak főgonosznak, azóta mindenről én tehetek. Nekem nem köszönnek, páromat meg átédesgetik, amikor nem vagyok otthon, hogy menjen át enni, mert a kedvencét főzték. Rettentő idegesítő, hogy nem érezhetem magam otthon, mert amint kimegyek az udvarra, egyikük megjelenik, lefigyel stb.
Párom elköltözni nem akar, mert nem akar még egy hitelt, ezt megértem. Ezt a házat nem akarja albérletbe adni,és nem akarja hogy mi ketten albérletbe költözzünk.
Szerintem ebben az esetben (ha nem költözünk) az a minimum hogy felhúzunk egy kerítést,lecseréljük a zárat, hiszen naponta "razziáznak" a szülei az ablakunk alatt mászkálnak, leselkednek. Én ezt már nem bírom tovább. Legrosszabb, hogy meg vannak győződve róla, hogy ők csak jót tesznek, hiszen minden közös, még az én cuccaim is az övéké. Fordítva ez nem igaz, pl nekem nincs kulcsom az ő házukhoz.
Itt nem az apóssal és anyóssal van a gond. Hanem a férjeddel. Neki nyilvánvalóan nem te vagy az első.
Az ilyen "rábeszélték" meg "átédesgetik" nagyon nevetséges megállapítás. Nem 2 éves kisgyerek, akit nyalókával elcsábít a cukros bácsi, mert naiv. Felnőtt ember, aki nem azért tesz valamit, mert manipulálják, hanem mert így akarja. Mert neki a szülei szava szent. Nem a párjáé. :)
Szerintem szemernyit sem lesz jobb, ha kerítést emeltek. A párod és a szülei között olyan szoros kötelék van, amihez kevés egy kerítés, és te is. Ha beletörődsz, hogy örökké te leszel a másod, vagy inkább harmadlagos, akkor viseld ezt tovább.
" igenis zárcsere,mert nekik kihívni a zsarukat úgyis macera lenne(szép a jog megy ilyesmi,de mindig is volt olyan aki ezzel nem törődött és nem is lett belőle semmi baj)"
Mégis milyen jogon hívhatnának rendőrt, mert egy nem a tulajdonukban lévő házban zárat cseréltetett a tulajdonos, és nem engedi be őket???
Vagyis hívni hívhat, de már a hívását fogadó is rá fog kérdezni: kinek a tulajdona a lakás, majd pedig ha fény derül rá, hogy a fiuké, amihez nekik tulajdonjogilag semmi közük, szépen fel lesznek világosítva, hogy erre nem kérhetnek rendőrt, és viszont hallásra! Erre NEM fog kimenni a rendőr, max akkor, ha hazudoznak, de ha kimegy a járőr, tisztázódik, hogy nekik semmi joguk oda bemenni, még ők kapnak egy olyan szép helyszíni bírságot, hogy leesik az álluk.
Utolsó válaszoló!
Sajnos nem a kérdező párjának tulajdonában van a ház, idézek a kérdező 4-es kommentjéből:
"Rábeszélték a páromat, hogy após nevére vegye a házat, hiszen így "később kaphat támogatást, mintha az első házát venne, ha másikat akar venni). Magyarán a szülők saját maguknak vetettek egy házat."
Nagyon durva helyzet, fel nem foghatom, szülő hogyan és miért viselkedhet így!
A kerítés abszolút nem megoldás, egyébként mit tervez a párod, ha kifizette a hitelt? Akkor is marad továbbra is após nevén? Vagy ezt hogy tervezte???
Egyébként én is ultimátumot adnék. Ez a "fiú" még mindig a szülők pici fia. Nem sikerül leválnia.
Na, erről lemaradtam. Hát akkor sz*pás van, gratulálok a pasinak! :)
Én biztos dobnám, mint a huzat, akkor éljen csak apuék szomszédjában vígan tovább.
Így viszont a zárcsere ötlet óriási böszmeség volt az egyik válaszadótól.
Utolsó, sajnos neki joga nincs semmi ott, pont mintha te laknál a lakásukban. Megtűrt személy, akárcsak a fiúk, bármikor gondolhatnak egyet és kitehetik a szűrüket (pl. pont azért, mert zárat cseréltettek az ajtón). Legalább haszonélvezeti jogot bejegyeztethett volna a nevére, akkor már beljebb lenne.
Itt csak két dolgot lehet tenni: nyelni vagy elhúzni. A férje nem fog gerincet növeszteni.
Kidobtál az életedből nagyon sok évet egy önállótlan papucsrongyra.
Amíg ki nem halnak az ősök ez így marad. Nem sajnállak, mivel te ugyanúgy tűröd ezt, lépés nélkül.
Fogd magad a francba és lépj le, itt sokan azt hiszik, hogy ultimátumot adni hú de jó dolog, a fenét, ezzel azt mutatja, hogy a férfitól függ, hisz vele akar maradni úgyis el lesz könyvelve, hogy csak magyaráz.
A helyedbe lelépnék , de nem, úgy, hogy az első ígéretre visszamászok, előbb tényleges lépéseket tegyen, esetleg akkor. Sanszos hogy utána is magyaráznak anyósék , de távolabbról kulcs nélkül nem olyan zavaró.
Ha meg nem tesz akkor úgyis mindegy.
Sokan megoldhatnák a problémáikat csak a változástól való félelem csak nyafogásba kergeti a embereket aztán gy maradnak...mindig lesz valahogy, a nyugalom mindennél többet ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!