Mi lehet a megoldás ebben a helyzetben? Egy kerítés elegendő lenne? Hogyan valósítsuk meg anélkül, hogy még több veszekedést szülne ez a helyzet?
Anyósék pár éve rábeszélték a páromat(most 35éves férfi), hogy vegye meg a szomszéd házat hitelre. Megvette, anyósék levezényelték a felújítást(nem bírják elviselni,hogy ne úgy legyen valami, ahogy ők akarják), illetve eltüntették a kerítést a 2 ház közül. Pár év múlva párom után beköltöztem én is. Eleinte jól megvoltunk, hiszen 2 külön ház, nem laktunk együtt négyen. Viszont a szülei egyre jobban ránktelepedtek, csak az a jó, amit ők akarnak,különben óriási hiszti van és addig mondják a magukét,amíg bele nem egyezik az ember. Mivel van kulcsuk, az a szórakozásuk, hogy ha nem vagyunk otthon, akkor bejönnek és pl átrendezik a bútorokat és még ők vannak felháborodva ha visszarendezzük, ahogy nekünk jó. Volt egy nagy összeveszés is emiatt a sokadik ilyen eset után, ekkor közölték hogy itt az udvartól kezdve minden közös. Nem értem miért, hiszen párom fizeti egyedül a hitelt. Após szórakozása hogy szinte naponta átrak valamit a teraszunkon, egyik ablak alól a másik alá, onnan vissza stb mert neki zavarja a szemét, ha valami nem úgy van,ahogy neki tetszik, de pl a kutyái telesz@rják az udvart, az nem zavarja.
Nemrég nekem megszűnt a munkahelyem, szülei beállítottak főgonosznak, azóta mindenről én tehetek. Nekem nem köszönnek, páromat meg átédesgetik, amikor nem vagyok otthon, hogy menjen át enni, mert a kedvencét főzték. Rettentő idegesítő, hogy nem érezhetem magam otthon, mert amint kimegyek az udvarra, egyikük megjelenik, lefigyel stb.
Párom elköltözni nem akar, mert nem akar még egy hitelt, ezt megértem. Ezt a házat nem akarja albérletbe adni,és nem akarja hogy mi ketten albérletbe költözzünk.
Szerintem ebben az esetben (ha nem költözünk) az a minimum hogy felhúzunk egy kerítést,lecseréljük a zárat, hiszen naponta "razziáznak" a szülei az ablakunk alatt mászkálnak, leselkednek. Én ezt már nem bírom tovább. Legrosszabb, hogy meg vannak győződve róla, hogy ők csak jót tesznek, hiszen minden közös, még az én cuccaim is az övéké. Fordítva ez nem igaz, pl nekem nincs kulcsom az ő házukhoz.
Nos, anyósék valószínűleg ugyanilyen rámenő természetűek lennének ha messzebb laknátok.
Nekem ahogy így leírtad a helyzetet az a véleményem, hogy uralkodnak rajtatok, fölényeskednek és rettenetesen befolyásolják a párodat, akinek se ereje se kedve szembeszállni velük még a kapcsolatotok kedvéért sem.
A párod lenne a kulcs ebben a helyzetben, neki kellene átlátnia a helyzetet.
Hitelről annyit, hogy már csak 4 év van hátra, (8 éve vette fel) még egyszer annyit kell kifizetni,mint amit eredetileg felvett, nem is keres rosszul a párom, soha nem hagyná veszni ezt a házat.
Igen, jó meglátás, a párom lenne a kulcs, de nem hajlandó együttműködni velem, ő amolyan parttalan, szüleit se védi, mellettem se áll ki. Ő nem akar se kerítést, se zárcserét, se elköltözni, ő már unja a veszekedést, részéről befejezve, szerinte itt csak nekem van problémám a szüleivel beszéljem meg velük. de mit beszéljek meg én? ők csak utálkozni tudnak, meg nem is az én szüleim. nem tudom mit tegyek, nem akarom elhagyni, de nem akarok még évekig itt lakni, ez nem egészséges
Nézd kérdező! Rengeteg ilyen kérdést olvastam már itt, a legtöbb hasonló helyzet rendezhető lenne/lett volna, ha a férfi a sarkára állt volna és levált volna a szülőkről.
Most nem mondom azt, hogy hagyd el, mert ez a ti helyzetetek , a ti életetek, nem minden fekete-fehér. De őszintén szólva én azt látom, hogy a párod belefáradt az egész problémába vagy nem is látja mi a probléma és nem hajlandó változtatni. Itt neked kell lépned, így vagy úgy.
Arra mondjuk kíváncsi lennék mi lesz ha párod teljesen kifizeti az házat, akkor a szülők már teljesen nyeregben lesznek és még jobban rátok fognak telepedni, mint eddig. Akkor már teljes joggal beleszólhatnak, hogy mit hogyan rendezzetek át. Ha akkor sokall be a párod, akkor kifizetett tizenakárhány milliót a semmire és ingben, gatyában menekül el? Bár ezt látom legkevésbé valószínűnek.
Véleményem szerint ha elhagynád még jól tele is beszélnék a fejét, hogy jobb is így hiszen kiiktatódott egy zavaró tényező,te. A fiuk teljesen az övék, a ház az övék lesz, nincs probléma. Ez esetben csodálkoznék ha találna még egy épeszű nőt aki ezt a helyzetet elfogadja, vagy direkt ezt akarják, hogy a fiuknak ne legyen senkije.
Neked kell tudni mit teszel, de azt tudd, hogy ők nem fognak megváltozni, nem fognak csak úgy leszállni rólatok, hiszen eddig sem parancsolt senki megálljt. Ha a párod eddig nem állt ki magáért ezután sem fog. Kb. olyan a helyzet, mintha be akarnák biztosítani, hogy öreg korukra a fiuk ott legyen mellettük és őt rángassák ha kell valami.
Sajnos szerintem is az az egyetlen megoldás, hogy választás elé állítod a párod: vagy te, vagy a szülei.
Megértem, hogy nem akarod elhagyni, de szerintem tönkre tenni sem szeretnéd magad egy olyan ember miatt, aki homokba dugja a fejét és magasról tesz arra, amit te szeretnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!