Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Nem akarom így otthagyni a...

Nem akarom így otthagyni a gyerekünket, ti otthagynátok?

Figyelt kérdés

2 fő gond van anyósommal.

1) borzasztó olajosan főz, a piskótától a párolt zöldségekig mindenbe tesz legalább 1-2 dl olajat, heti szinten használ több litert. Levesek tetején áll az olaj, a tésztákon is, a párolt dolgokon is, a krumpli, sülthús megszívja magát mert hideg olajba egyből bele is teszi. Próbáltam korábban mondani neki szépen, trükköket mutatni, de csak tesz bele, a férje is szólt már neki (ő cukros ráadásul), de nem hatott. Kapott tapadásmentes serpenyőket, azokba is rengeteget tesz, tönkre is mentek. Mi is rosszul vagyunk tőle, ezért nem igazán eszünk. Nem tűnik fel neki hogy ezért arra fogja, hogy nem szeretjük/váltogatunk. A gyereknek pedig nem akarunk nagyon ilyet.

2) csavarog és viszi a gyereket idegenekhez, ahol isznak! Eddig kétszer hagytuk nála, de az 1. alkalommal pont sétált vele haza (teszem hozzá, szinte húzta! elfáradt, nem csoda hisz bejárta vele a fél falut, pont alvásidőben vitte) akkor meg lett neki mondva, hogy nem viheti el a barátnőihez, azért visszük alvásidőben hogy aludjon ne legyen gond vele.

2. alkalommal pedig a fiunk mesélte hogy egy néninél voltak. Otthon vettem észre hogy a bokáin kék foltos a gyerek. Elmesélte hogy menni akart haza, fáradt volt, mama meg ideges lett (ittak), és persze jött a hiszti (nálunk megszokott menetrend van és ha szól hogy menni szeretne, látom hogy tényleg fáradt, megyünk, nem nyúzom) és mama megszorította a lábát amikor öltöztette (ilyenkor toporog, nem akar öltözni).

Ezekután a férjem is kikötötte hogy nem felügyelhet rá, max ha mi is ott vagyunk. Korábban nem vigyázott rá, mert kicsi volt, anyukám pedig közelebb van, a párom imádja őt. (Anyósom ugyanezt csinálta a vele, később pedig lepasszolta a szüleinek, ott nőtt fel) Most viszont hogy sétál, beszél a fiunk, egyből kéne... Hogy majd ő...

2015. febr. 24. 15:15
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Piros arc és orr volt ami elárulta, meg hogy melege volt a 18fokos lakásba.

Második alkalommal mire mentünk már fel volt öltöztetve, apósom is otthon volt, de ő hiába mondta hogy ne vigye stb. vitte magával.

2015. febr. 24. 15:50
 12/17 anonim ***** válasza:
6%

Ilyen kiszámíthatatlan és megbízhatatlan nővel nem hagynám a gyerekemet, hiába a nagyanyja.

Egyébként zárójelben megjegyzem, az étel akkor szív magába kevesebb olajat, ha hidegen teszed bele. A forró olajba helyezés közben a krumpliból/húsból hirtelen nagy mennyiségű víz távozik (sistergés) és miután kiszedted, a rajta maradó olajréteg beszívódik az elpárolgó nedvesség után maradt lyukacskákba.

2015. febr. 24. 17:09
 13/17 anonim ***** válasza:
56%
Ezek után szóba se álnék vele, a gyerekemet meg főlem nem hagynám vele.
2015. febr. 24. 17:13
 14/17 A kérdező kommentje:
Mármint az olaj hideg, tehát beleönti a serpenyőbe az olajat felteszi a tűzre, nem várja meg hogy meleg legyen és teszi is bele a dolgokat. Nem a hús stb hideg.
2015. febr. 24. 17:17
 15/17 anonim ***** válasza:
34%
"meg hogy melege volt a 18fokos lakásba." most elgondolkodtattál, lehet, hogy én is alkoholista vagyok, mert nekem 18 °C már meleg? pedig kb évente iszok 2-3 pohár italt összesen,
2015. febr. 24. 19:27
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
ne hagyd ott a gyereket vele, mert felelőtlen az anyósod.
2015. febr. 25. 07:41
 17/17 A kérdező kommentje:
Azért ha valaki odáig elvolt abba a melegbe, majd egyszercsak rohangál a lakásba piros arccal, tekergeti le a konvektorokat, hogy meg lehet gyulladni, miközben a többiek 2-3 felsőben vannak, az nekem fura.
2015. febr. 25. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!