Nem akarom így otthagyni a gyerekünket, ti otthagynátok?
2 fő gond van anyósommal.
1) borzasztó olajosan főz, a piskótától a párolt zöldségekig mindenbe tesz legalább 1-2 dl olajat, heti szinten használ több litert. Levesek tetején áll az olaj, a tésztákon is, a párolt dolgokon is, a krumpli, sülthús megszívja magát mert hideg olajba egyből bele is teszi. Próbáltam korábban mondani neki szépen, trükköket mutatni, de csak tesz bele, a férje is szólt már neki (ő cukros ráadásul), de nem hatott. Kapott tapadásmentes serpenyőket, azokba is rengeteget tesz, tönkre is mentek. Mi is rosszul vagyunk tőle, ezért nem igazán eszünk. Nem tűnik fel neki hogy ezért arra fogja, hogy nem szeretjük/váltogatunk. A gyereknek pedig nem akarunk nagyon ilyet.
2) csavarog és viszi a gyereket idegenekhez, ahol isznak! Eddig kétszer hagytuk nála, de az 1. alkalommal pont sétált vele haza (teszem hozzá, szinte húzta! elfáradt, nem csoda hisz bejárta vele a fél falut, pont alvásidőben vitte) akkor meg lett neki mondva, hogy nem viheti el a barátnőihez, azért visszük alvásidőben hogy aludjon ne legyen gond vele.
2. alkalommal pedig a fiunk mesélte hogy egy néninél voltak. Otthon vettem észre hogy a bokáin kék foltos a gyerek. Elmesélte hogy menni akart haza, fáradt volt, mama meg ideges lett (ittak), és persze jött a hiszti (nálunk megszokott menetrend van és ha szól hogy menni szeretne, látom hogy tényleg fáradt, megyünk, nem nyúzom) és mama megszorította a lábát amikor öltöztette (ilyenkor toporog, nem akar öltözni).
Ezekután a férjem is kikötötte hogy nem felügyelhet rá, max ha mi is ott vagyunk. Korábban nem vigyázott rá, mert kicsi volt, anyukám pedig közelebb van, a párom imádja őt. (Anyósom ugyanezt csinálta a vele, később pedig lepasszolta a szüleinek, ott nőtt fel) Most viszont hogy sétál, beszél a fiunk, egyből kéne... Hogy majd ő...
Kedves kerdezo, ezel utan en biztos nem hagynam ott a gyerekem. Ha ,eg lett neki mondva, hogy alvasidoben nem viheto sehova es ennek ellenere elvitte, akkor hol a tisztelet? Raadasul meg meg is szorongatja a gyerek bokajat? Hat tudod kinek a bokajat szorongassa...milyen nagymama az ilyen? Jol teszitek ha csak a ti felugyeletetek mellett lehet vele.
Kitartast!
Nem hagynám ott!
Főleg, hogy nem is vagytok rászorulva a segítségére, mert ahogy írod, anyukád közelebb is van és ő is tud rá vigyázni.
Ha látni akarja, akkor menjen hozzátok vagy ti hozzájuk, de ne hagyjátok ott.
Egyszerü a megoldas!
Foz te magatoknagy,ugy ahogy neked, nektek jo, nem koyelezo anyos foztet enni,meg akkor sem ha ott laktok.
Mivel latjatok es en is a leirasod alapjan hogy nem megbizhato a mami, mibel iszik csavarog stb...igy ne is enged el a gyereked vele! Egyszeru rà avalasz. Hq megyen baratnozni stb... 1 gyerek ugyis csak zavarnà, menjen egyedul es erezze jol magat! Nem kell partoskodni abban az esetben se ha a gyereknek van igaza....ertem en a kek foltokra.... de megsuhom igaxad van, erre ne utaljj,,,,, inkabb arra hogy a gyerekemet sem kell felteni, akaratos stb...es ha nem ugy van amit o akar akkor jon a hiszti.... 1 edesanya ezt jobban tudja kezelni mint 1 nagymama stb....
Vagy az osszinteseg ami szerintem a legjobb megoldas lenne, az ha a sajat fia vagyis a ferjed leulne anyosodal es megbeszelnek....nincs nyugidtan ha a gyerek vele van es o iszik stb.... mert a gyetek biztonsaga a kegfontosabb es ha problema lenne, ki lenne a felelotlen? Ti kedves szulok!
Legyetek osszintek, sok sikert😊.
Nem hagynám ott, de nem mondanám el hogy miért. Nem akarnám megsérteni a mamát, mert lehet hogy lesznek olyan alkalmak amikor jól jönne a segítsége. Ha megbántjátok, akkor lehet hogy sértődés lesz az egészből. Egyszerűen csak mindig úgy jöjjön ki a lépés hogy csak veletek együtt van a mamánál.
A gyerekek egyébként nem ismerik az udvariasságot az étkezésben. Ha nem finom számukra valami nem lehet megtömni őket vele. Ez miatt nem aggódnék. Vagy ha ott kellene hagyni vinnék a gyerek kedvenc ételéből. Az alvásidőt azért szóvá tenném , és az ivást is, de finoman.
Nem lakunk ott, csak amikor megyünk, nem eszünk, persze ilyenkor jön a válogatunk. Régen laktam ott egy kis ideig, akkor próbáltam dolgokat, mindig megsértődött. Ha meg ott vagyunk a gyereket tömné vagyis mondja neki hogy miért nem eszik?! stb, hiába mondom hogy ne, meg ő se kér nagyon, nem ízlik neki, így van :D csak látom hogy zavarja a gyereket hogy piszkálja.
Korábban nem is akart rá vigyázni, mert nem lehetett vinni. Most hogy már lehet vele kézenfogva sétálni, persze nem sokat bír még, így már egyből.
Ez a két alkalom is muszáj volt mert anyukám is vizsgálatra ment, én is pont. Szóval ő maradt, ezt pedig nem gondoltuk volna.
Nyilván nem hagynán ott, de igenis elmondanám, hogy miért. Ha felhúzza magát, hát csak nyugodtan, de attól még az igazság igazság marad.
Viszont ha gyakran iszik/sokat, akkor azért abban segíthetnétek neki, hogy lejjebb vegyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!