Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Tényleg zsúfoltan élünk egy...

Tényleg zsúfoltan élünk egy babához?

Figyelt kérdés
Sógornőm (párom kedvenc testvére) szerint én hülye vagyok amiért én szeretnék gyereket. Szerinte már így is túl sokan lakunk itthon nem hiányzik még egy fő. Tényleg sok 7 fő egy 5 szobás házban? Szerintem a sógornőm csak irígy mert ő nem lakik velünk.
2015. jan. 17. 19:47
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
64%

Egy kisbaba nagy alkalmazkodást kíván hiszen nem lehet zajongani ha alszik stb stb. Ott van még 2 kisgyerek, akik nem valószínű hogy üdvözlik azt hogy kussban kell lenni mert alszik a baba. Ez nyilván az Ő szüleikkel is konfliktust hozhat.

Ha már eleve nem dijazzák az ötletet akkor mit gondolsz jó ötlet?

Költözzetek el, oda annyi gyerket szülsz ahányat akarsz, de más házába, ahova nagylelkűen befogadtak titeket (mert ha a párod szüleié akkor te ott megtűrt személy vagy) ne szüljed a gyerekeket.

És nem irigység meg féltékenység.... Én 29 vagyok hamarosan megszületik a 2. baba, de mi totál külön lakunk, mi akkor találkozunk anyóssal illetve az én rokonságommal ha mi akarunk. ha mi megyünk vagy ha meghívjuk őket és ez így normális, nem hogy mi lakjunk ott és még mi ugráltassunk másokat a mi igényeink szerint...

Gondolkozz el ezen, ha már ahhoz felnőttnek érzed magad hogy gyereket szülj...

2015. jan. 18. 15:05
 32/60 anonim ***** válasza:
39%
Kedves válaszolók, mindentől függetlenül:nem tűnt fel, hogy a sógornő ágál a gyerek ellen, aki nem is lakik ott????
2015. jan. 18. 15:16
 33/60 anonim ***** válasza:
76%

Tökmindegy ki ágál. Amúgy joggal ágál, mert ennek a nőnek semmi köze a házhoz ahol él. Ez a sógornőnek is a leendő öröksége és mivel többen vannak testvérek, teljesen józanul azt gondolja hogy ne oda szüljön, ami majd el lesz adva az örökség osztozásakor.

Ha akar gyereket teremtsen megfelelő feltételeket a férjvel együtt, ne mások terhére szüljön.

2015. jan. 18. 17:02
 34/60 anonim ***** válasza:
44%
Kedves 32-es, szerintem ez nem fugg attol, hogy ki sogorno és ki nem. normális ember nem akar egy olyan helyre szulni, sot -élni sem!!!!, ahol 7-en vannak!! ki az a barom, aki egyáltalán oda akar koltozni egy házba, ahol már laknak 6-an? :-OO tiszta menekultszállo
2015. jan. 18. 17:14
 35/60 anonim ***** válasza:
0%

"Amúgy joggal ágál, mert ennek a nőnek semmi köze a házhoz ahol él. Ez a sógornőnek is a leendő öröksége és mivel többen vannak testvérek, teljesen józanul azt gondolja hogy ne oda szüljön, ami majd el lesz adva az örökség osztozásakor. "

Ééééérdekes. Ugyanitt szokták azt is mondani, hogy az "örökséged"-hez semmi közöd addig míg meg nem öröklöd, addig azt csinálnak vele/benne anyádék, amit akarnak és kuss. Éééérdekes.

2015. jan. 18. 18:52
 36/60 anonim ***** válasza:
34%

"szerintem ez nem fugg attol, hogy ki sogorno és ki nem. normális ember nem akar egy olyan helyre szulni, sot -élni sem!!!!, ahol 7-en vannak!! ki az a barom, aki egyáltalán oda akar koltozni egy házba, ahol már laknak 6-an? :-OO tiszta menekultszállo"

Bazki, lehet 200 négyzetméteres a ház. A magyar családok 20%-a meg 55-60 négyzetméteres panelban lakik. Négy-öt ember egyszerre. Az nem menekültszálló? Akkor senkinek ne legyen gyereke vagy mi? Az itt válaszolók jó része nem is lenne a világon, ha az összes felmenője csak az önálló házába szült volna. Ráadásul a legdurvább az, hogy manapság még nehezebb házhoz/lakáshoz jutni mint 10-20 éve, mégis most szinte megszégyenítik azokat, akik még a szülőknél lakva vállalják be az első gyereket.

Eleve kezdjük ott, hogy ha a sógornő is tudja, hogy gyereket akarnak csinálni, akkor nyilván a család többi része is. És milyen érdekes, nekik nincs semmi kifogásuk ellene.

Akkor meg hol érdekel kérdező, hogy a nem ott lakó sógornő meg pár gyökér az interneten mit gondol?

Ha jó ott nektek, jól kijöttök, mindenki elégedett, akkor nyugodtan vállaljatok gyereket. Legalább a segítséged is mindig kéznél lesz.

Biztos szar érzés, hogy másokat kihajít a család otthonról, meg úgy kell kuporgatni az albérletben, ők meg kényelmesen spórolnak egy csomót és sokkal hamarabb és egyszerűbben lesz saját házuk, de addig is jól éltek, de hát van akinek ilyen szerencséje van. Másoknak meg nincs. Ez egy ilyen dolog.

2015. jan. 18. 19:02
 37/60 anonim ***** válasza:
57%

szánalmasan ahogyan te és a kérdezo gondolkodtok.

persze, marha kényelmes, mig a párjának a szulei oszehoztak egy házat, odahurcokodott a kérdezo, az unokahugi, meg 2 gyerek. mi ez, ha nem menekultszállo?? ennyi szerencsétlen ember nem lehet egy rakáson??

nem tudnak boldogulni, csak a szulok segitségével?? gyerekcsinálás az menne..naná!!! anyos foz, anyos majd meg is szoptatja a gyereket :DD

ha meg kuporgatni kell, ne szuljon!!!

ilyen egyszeru. tudod, ok nem zsufoltan élnek, hanem ci.gányok modjára.

2015. jan. 18. 19:07
 38/60 mi a fene ***** válasza:
74%
Te tudod, ti laktok ott, biztosan látod az együttlakás előnyét és hátrányát is. nem tudom hány éves vagy, ha nagyon szeretnéd szüljél, és spóroljatok ezerrel, hogy mire nagyobb lesz a gyerek, és esetleg jön a második, el tudjatok költözni.
2015. jan. 18. 19:19
 39/60 anonim ***** válasza:
49%

32: De, feltűnt. Énnekem is van olyan lakásom, amiben nem alszom, de mindennap használom, és egyáltalán nem mindegy nekem, hogy hányan vannak benne és mennyire használhatom.

Gondolom, a nővér is jár nap mint nap a szüleihez a saját szülőházába, esetleg a saját szobájába, ahol felnőtt, és ahol a holmijai vannak, és esetleg nem akarja átadni babaszobának. Esetleg kollégista, tehát tulajdonképpen bár csak az idő 40%-ában van ott, de mégiscsak ott van a saját lakása. Nem?

És még ha üresen akarná is fenntartani magának évekig, hogy érintetlen maradjon, az is az ő akarata szerint kellene legyen, hiszen övé a ház, nem az új barátnőé, akinek a saját szülőházában ugyanúgy megvan a saját szobája, menjen akkor oda ahelyett, hogy mást kitúr a házából!

2015. jan. 18. 19:42
 40/60 A kérdező kommentje:
Utolsó! A sógornőm 36 éves, az élettársával és a három gyerekével lakik.
2015. jan. 18. 20:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!