Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Kinek van igaza, kinek kéne...

Kinek van igaza, kinek kéne fizetni?

Figyelt kérdés

Adott a férjem és én. Nem élünk úgy, mint Marci hevesen, de van megtakarításunk (bár ezt főképp szüleimnek köszönhetjük, tőlük nászajándéknak pénzt kaptunk, aminek csak egy részét költöttük el). Ehhez adott az anyósom, aki nemhogy nem segít (nem várom el tőle, sőt, nagyon utálom, ha valaki segít), de állandóan kunyerál. Pontosabban jön, eldünnyögi, hogy jajj, tönkrement ez, tönkrement az (félévente tönkrevág gy olyan gépet, ami az én anyukám keze alatt 20 éveket kibír. Ezt egy gépnél még lehet gyári hibának mondani, de hogy tényleg félévente kell neki valamit cserélni, az már több, mint a 'nem volt jó a gép'.). Ilyenkor - mivel neki "nincs pénze", férjem segíteni akar. Nyilván, az anyja. Csakhogy nekünk is kell a pénz, ráadásul itt a fél éves baba, lenne mire költeni. Anyósnak van 3 másik gyereke, már egy se hajlandó segíteni neki. Tulajdonképp nem tudom, mit csinálhat a pénzzel, több a bevétele, mint nekünk csp-stül gyedestül, és egyedül van, mégis mindig mindent mással vetet meg.

Szóval most tönkrement egy mérőóra, 20 000 lenne+ munkadíj, hogy kifizessék. Ha meghúzzuk magunkat, ki tudjuk fizetni, de nyáron vettünk mosógépet neki, mert a régi elöltöltős, és a "fájós derekával már olyan mélyen van" - állandóan hívogatta a fiát, hogy menjen segíteni kipakolni a mosógépet. Nekem nagyon nem tetszik ez az ötlet, mert mondom, fél éves a gyerek, nehogy már mi húzzuk meg magunkat, hogy a nagyikának megint ne kelljen fizetni...

Eddig két érvet hallottam, az egyik, hogy dehát a férjem anyja és a gyerekünk nagyanyja, segítenünk KELL rajta. A másik az élősködőket le kell szoktatni, nem véletlen nem segít neki már senki, nekünk meg ott a gyerek, ha van kidobni való 20+ezrünk.

Szerintetek kinek kéne kifizetni a cserét? Kérlek benneteket, ne pontozzátok le egymást. Érdekel minden vélemény, hozzászólás, tanács, mert eléggé el vagyok keseredve, a legextrémebb megoldási javaslat is bejöhet. Köszi!

2015. jan. 2. 13:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Fél éves gyermek mellett MÁS-nak odaadogatni a pénzt?

Hmm... furcsa emberek vannak.

Én is kinéztem magamnak egy ütvefúrót, ha gondoljátok, egy tízessel beszállhatnátok.

2015. jan. 2. 15:10
 12/17 A kérdező kommentje:
Ütvefúrónk van, inkább kölcsönadom a miénket :D
2015. jan. 2. 15:15
 13/17 piroska és a farkas ***** válasza:
100%
Szépen ültessétek le, és mondjátok el neki, hogy gyerek van, és inentől kezdve Stop az anyagi segítségnek, de mivel látjátok, h nem boldogul, ezért elkéritek az összes bevételét ho elején, és majd szépen kiporciozzátok neki, h elég legyen ho végéig, plussz félretenni belőle mindig annyit, h szépen gyüljön egy kis tartalék. Utálom azt a felfogást, h x év fölött már nem lehet tanulni. nem a francot. csak kell egy kis kényszerítő körülmény.
2015. jan. 2. 15:17
 14/17 anonim ***** válasza:
Azért ez kicsit olyan, mintha a te szüleid pénzét oda adnatok anyosnak, holott a szüleidnek sem a fán termett a pénz, nyilván megdolgoztak érte. Ez nem fair. Én ezt nem csinálnám.
2015. jan. 2. 18:46
 15/17 anonim ***** válasza:

Milyen mérőóra kerül 20 000-be + munkadíj?? :O

Villanyóra cseréhez még nem volt szerencsém, de vízórához már igen, bőven 10 000 alatt volt a kötelező csere. Járjatok ennek utána, nézzétek meg konkrétan az órát, stb. Ne vegyen már benneteket hülyére...

2015. jan. 3. 11:46
 16/17 anonim ***** válasza:
15-ösnek: vízórát kellett cseréltetnünk az idén, a csere 16e volt úgy, hogy az óra volt belőle 5e, a munkadíj 4e (baráti alapon, kiszállási díj nélkül), a plombálás, amit a vízmű végez, 8e. Ez volt a legolcsóbb lehetőség, ha a vízműves szakit hívjuk, aki azonnal tud plombálni is, akkor 25e lett volna.
2015. jan. 6. 11:50
 17/17 anonim ***** válasza:
16-os vagyok, ez előzőből kimaradt, hogy ez egy bp.-i panel, itt a vízmérő csere a tulaj dolga. Ha főmérője van anyósnak (pl. kertes háznál), akkor annak a cseréjét a vízmű fizeti, gondolom ez áram esetében is így van.
2015. jan. 6. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!