Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Csináljuk meg anyóséknál a...

Csináljuk meg anyóséknál a tetőteret vagy gyűjtsünk még?

Figyelt kérdés
Az idén házasodtunk össze, szeretnénk már külön életet, de manapság ez nagyon nehéz. A ház a párom nevén van, mindig azt mondogatják a szülők, hogy majd a miénk lesz stb. Rendes, kedves emberek, de már így nem szeretnénk együtt élni. Szükségünk van egy külön, közös kis térre, ahol elkezdhetjük a közös életünket. A tetőtér sem egy olcsó mulatság, ahogy számolgattam...és még lehet rossz ötlet is, hogy oda költözzünk végre. De még mindig olcsóbb mint egy saját ház. 5 év múlva lejár egy megtakarításunk amiből házat tudnánk venni, de az idő szalad és én addigra babát szeretnék, ha beleöljük a sok sok pénzt a tetőtérbe nem tudom megéri e. Előre is nagyon köszönöm a hasznos tanácsokat.
2014. dec. 11. 15:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
90%

Vennek sajat hazat, mert a kedves emberek is megvaltozhatnak nagyon ellenszenvesek valhatnak beloluk, inkabb kulon haz

De persze te döntesz de en varnak az egesszel

2014. dec. 11. 15:15
 2/13 anonim ***** válasza:
87%

Én imádom anyósom, apósom. Mindig lehet rájuk számítani, sosem szólnak bele semmibe, nagyjából figyelembe veszik a gyerekneveléssel kapcsolatos "szabályokat".

Nagyon jó emberek.

Ettől függetlenül sosem laknék velük együtt. Jobb külön.

38/N két kisgyerekkel.

2014. dec. 11. 15:23
 3/13 anonim ***** válasza:
79%

Én nem kapkodnám el a helyetekben. Sok előnye van az együttélésnek, de mint ahogy te is írtad már szükségetek van egy külön térre. M

i is a szüleimmel élünk egy telken, igaz két házban, de akkor is, mivel övék minden nekem nagyon kevés beleszólásom van a dolgokba. Hiába mondja anyukám, apukám, hogy azt csinálhatok amit akarok mégis minden apró cseprő változtatás miatt engedélyt kell kérnem mert, ha anélkül teszek később csak a vita lenne belőle.

Ha pedig a tetőtérben laktok elkerülhetetlen lesz az olyan kínos szituáció, mint a "hallottuk, már megint vitatkoztatok/kergetőztetek/szexeltetek."

Persze a döntés rajtatok áll. De ez valóban nagy dolog. Tőlünk csak pro és kontra tanácsokat kaphatsz, de akkor is neked kell a végén döntened. Valószínűleg sokan fogják azt is mondani, ha a ti vagy a férjed nevén van a lakás akkor miért nem ők költöznek? De gondolom a házat nem a párod vásárolta, hanem a szülei teremtették meg, csak a nevére íratták, vagyis sokkal bonyolultabb a helyzet, mint azt sokan hiszik...

2014. dec. 11. 15:27
 4/13 anonim ***** válasza:
84%

Inkább gyűjtsetek.

"A ház a párom nevén van, mindig azt mondogatják a szülők, hogy majd a miénk lesz stb"

Ha a párod nevén van, akkor már most is az övé.

2014. dec. 11. 15:34
 5/13 anonim ***** válasza:
57%
Mi a szüleimnél alakíthatnánk ki külön lakószintet. Szeretem a szüleimet, de én ezt nem szeretném. A párom rám bízta a döntést.. építkezni fogunk.
2014. dec. 11. 15:40
 6/13 anonim ***** válasza:
80%
Biztos nem. Külön mennék mindenképpen.
2014. dec. 11. 16:04
 7/13 anonim ***** válasza:
24%
Mi is friss házasok vagyunk, egyelőre a szüleimmel lakunk, az emeleten. Nem tudom nálatok hogy van, mit jelent a "megcsinálni" ... beépíteni, lakhatóvá tenni, vagy felújítani. Nálunk rendben van minden, egy kis felújításon gondolkoztunk, de mi se tudtuk eldönteni, hogy ebbe "öljük" a pénzt, vagy tartalékoljunk saját házra. Minden álmunk egy nagy ház, de annyi pénzt, amennyibe kerülnek, pff de sokáig kéne gyűjtögetnünk. A szüleimé viszont igen nagy, ha elmegyünk üres lesz mint a tök. Így most azon vagyunk, hogy találjunk nekik egy cuki házikót, megvesszük, és ők költöznek el. Tádáá marad nekünk a nagy ház. Nálatok ez nem opció? Ha már a párod nevén van...?!
2014. dec. 11. 17:17
 8/13 anonim ***** válasza:
32%

Anyós házát felújítanád?!

Normális?!

2014. dec. 11. 18:23
 9/13 A kérdező kommentje:
Apos ide van ragadva, szerintem kilőni se lehetne! Amint mondtam a ferjem neven van a haz. A teso megkapta a csalad masik hazat...nekik van kulon eletuk...
2014. dec. 11. 20:53
 10/13 anonim ***** válasza:
56%

Rengeteg ilyen kérdés van. Az, hogy a nevén van a ház, az nem változtat semmit. Más a szülei halála után kapja csak meg, hát istenem neki előbb a nevére írták, de ez nem indok arra, hogy ne kaparjatok a sajátotokért. Majd, ha a szülők kihalnak belőle legalább annál több lesz...

Annyi ilyen kérdés van, általában jön egy pár válasz, hogy ó mi is együtt élünk, jó az, meg jönnek sokan, akik megpróbálnak a kérdező lelkére beszélni, hogy eszébe se jusson, ők is megpróbálták, de végül el kellett jönni a házasságuk érdekében, és az egész arra volt jó, hogy iszonyatos pénzt beleöltek anyósék hajlékába, amit persze kivenni nem lehet belőle és még a házasságuk is majdnem ráment.

Én is leírtam sokszor az én történetemet, nem fárasztom a kezem megint vele, ha akarod biztos meg tudod találni.

Röviden, bánjuk a házba ölt pénzt, és soha nem költenénk rá megint, pedig ők is előadták, hogy milyen szép és jó lesz minden. Fenét! Én 3 év után terápián kötöttem ki, a házasságunk majdnem tönkrement, és elég szép összegünk van a házban, ami "majd a miénk lesz" de addig is semmit se tudunk kezdeni vele, mert pokol ott lakni, így csak sajnálni tudjuk, hogy nem eleve a saját külön életünkre költöttük azt a pénzt.

2014. dec. 11. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!