Anyósom úgy érzem különbséget tesz a férjem és a lánya (sógornőm) között, illetve az unokák között, szerintetek? A többi lent.
Figyelt kérdés
Ezt így a férjem nem veszi észre, mert az anyósom nagyon mézes-mázos, iagzából velem van baja, nem a legjobb a kapcsolatunk.Nekünk van egy 3,5 éves kisfiunk. Nagyon messze lakunk anyósomtól (ország másik vége),így nincs túl gyakori személyes találkozás. Sajnos nem kíváncsi a mi kisfiunkra, nagyon ritkán jön el megnézni, ami a legrosszabb, hogy nincs iagzán jó, bizalmas kapcsolata a gyerekkel sem, mert soha nem játszott vele, csak ül és elvárná, hogy a gyerek mintaszerűen viselkedve csendben játsszon el egész nap egyedül. Úgy gondolom a jó unoka-nagyszülő kapcsolathoz kellene az együtt játszás, a közös élmények. A kisfiam nagyon eleven, így bár nem mondja ki az anyósom, sőt másoknak azt mondja, hogy mennyire szereti, látom, hogy a gyereket a személyisége, temperamentuma miatt nem tudja elfogadni. A sógornőmet (és a sógoromat) másképpen nem tudom leírni, de egyszerűen bálványozza, nem egészséges majomszeretettel csüng rajta. Minden úgy jó, ahogy ahogy ők csinálják, én burkoltan mindig csak a kritikát kapom. Anyagilag is különbséget tesz (sógornőméket segíti sokkal jobban, a férjemnek előadja, hogy nincs pénze), de engem nem az anyagi oldal érdekel.A sógornőm eddig nem tudott szülni, így mot örökbefogadtak egy kisbabát. Nekem nagyon rossz érzés azt látni, hogy anyósom azt a babát sokkal jobban szereti (az nem lenne gond, ha ugyanúgy szeretné), mint a vér szerinti unokáját.Szép dolog persze, hogy örökbefogadtak, de nekik így lehetett gyerekük, ezért nem kell szerintem szennté avatni őket. Nekem sajnos nagyon problémás terhességem volt (nem volt biztos, hogy megszülhetem a babát, genetikai vizsgálattól kezdve minden volt), de ott egy szemernyi iagzi, szívből jövő aggódást nem láttam rajta. Az örökbefogadott babát még pár naposan megnézte a kórházban, a mi kisfiunk 1 hónapos volt, amikor először látta. Igazán az fáj, hogy a saját vér szerinti unokája nem kell neki, már arra is gondoltam, hogy mivel velem nem jó a kapcsolata, ezt vetíti ki a gyerekre + még a kisfiam sem egy csendben ülő kiangyal típus. Mi a véleményetek?2014. nov. 27. 10:29
21/23 A kérdező kommentje:
Akkor azért egy páran hasonlóan látjátok a helyzetet, mint én. Megpróbálok nem foglalkozni vele, hiszen eddig sem foglalkozott a gyerekkel. Most talán azért zavaróbb a számomra, mert látom, hogy a másik babáért mennyire oda van. Ezt sajnos, bár első unoka volt a kisfiam, de nála nem láttam. Az is lehet, hogy mivel a felszín alatt velem nem annyira jó a kapcsolata, ezt valahogy a gyerekre is kivetíti. Illetve probléma még a kisfiam viselkedése, valóban nem mintagyerek, nagyon eleven, mozgékony. Anyósom mindig azt mondogatja, hogy neki egyik gyereke sem volt ilyen, és burkoltan nevelési problémának tartja a gyerek viselkedését.
2014. nov. 27. 20:32
22/23 anonim válasza:
Nálunk ugyanez a helyzet 3-3 gyerek van, és anyósom meg apósom csak a sógornőmhöz mennek (mi nagyon közel lakunk hozzájuk, mondhatni a házunk előtt mennek el, de nem jönnek fel), mindig azt hallgattuk, hogy ott szükség van rájuk, nekem ott vannak a szüleim, stb... Amikor 2 hetente összegyűlünk náluk, akkor is csak a sógornőm gyerekeivel foglalkoznak, etetik, tisztába teszik, játszanak velük, nekem meg épp, hogy köszönnek a gyerekeknek. Hosszú évek vitája, oda-vissza meg nem tudni beszélése van mögöttünk, de semmi... Soha, de soha nem fogják megérteni, ők állítják, hogy ez nem igaz. 2 hónapja elhunyt édesapám, a gyerekek NAGYPAPÁJA, az egyetlen papa, aki játszott velük, mesélt neki, hozta-vitte őket, pedig idős volt már. Azt hiszed, apósom bármit is próbál változtatni? Semmit! A sógornőm gyerekeit ölelgeti, puszilgatja, hintáztatja, játszik velük, eteti, az enyémeket levegőnek nézi. Már nem érdekel, egyáltalán. A férjemet igen, őt nagyon bántja... De mit lehet tenni? Ők már nem változnak, a szeretetet nem lehet erőltetni. Állítólag a férjemet is így különböztetve a sógornőmtől nevelték, sajnos emiatt a sógornőmmel is nagyon megromlott a viszony. Nálunk még megjegyzéseket is tesznek a gyerekekre, csúfolják őket :( Apósom a házunk előtt parkol, itt hagyja a kocsiját, és busszal megy a sógornőmhöz tovább, hetente többször. Eleinte nagyon bántott, most már csak szedünk pár szál virágot a szélvédőre, hogy lássa, mi is látjuk, hogy itt jár, de nem jön föl. Nincs lelkiismeretfurdalása, megköszöni, hogy szép virág. Hát ennyi.
23/23 anonim válasza:
ja, és nálunk is nagyon eleven a középsőm, kisfiú (tiszta apukája, apósom ezért sem csípi szerintem, a férjemet sem szereti szívből, úgy érzem), nagyon konok, makacs gyerek, nem az az ölelgetős típus, de érteni kell a nyelvén. Apukámat imádta, hozzá futott, ölelte, simogatta. Apósom az a típus, aki elvárja, hogy rajongjon a gyerek érte, de nem ad cserébe semmit. Hát a gyerekek nem így működnek. Fiam még puszit sem akar neki adni, parancsszóra nem megy. Egy nagymama feladata az elfogadás lenne, teljesen mindegy, milyen az unokája, a szülők nevelik, neki csak szeretnie kell. Teljesen mindegy, milyen eleven az a gyerek, ne azért szeresse, hanem mert az ő kisunokája :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!