Anyósom úgy érzem különbséget tesz a férjem és a lánya (sógornőm) között, illetve az unokák között, szerintetek? A többi lent.
Én egyszer írtam ki erről egy kérdést és több nagymama is írta, hogy a lánya gyereke és a fia gyereke nem ugyanolyan "értékű". Úgy látom nálatok is ez a helyzet.
Nálunk anyósom 10 percre lakik kocsival, alig-alig jön hozzánk. Ha jön is, rendszeresen fürdés/alvásidőben, pár percet látja csak a gyerekünk és már mondja is a maga gondjait. Próbáltunk szorosabb kapcsolatot kialakítani, hatalmas balhé volt belőle. (párszor vigyázott a babánkra, de megbízhatatlanul, beszélni próbáltunk vele és ő vérig sértődött.) Az én szüleim 1100 km-re laknak, hát havonta 2-3szor simán jönnek, fejből vágják mi a gyerekünk kedvenc játéka, mindig a kedvenc gyümölcsét hozzák a repülőn, fejből vágják a gyerek összes új szavacskáját stb.
Anyósom lányának gyerekei 1,5 órára laknak, rendszeresen megy hozzájuk, a lánya rendszeresen komplett hétvégére nála hagyja a gyerekeket, külön nagyi-unoka tornára jártak stb.
Sajnos nem lehet ezzel mit csinálni. Szorosabbá nem lehet és nem is érdemes tenni a kapcsolatot. Valószínűleg az olyan is lenne.
Szerintem maradjon meg ez a mostani, jópofizós, képmutató állapot és ti meg csináljatok amit akartok. Szerencsére van egy igazi nagyi is a gyereketeknek.
A legtöbb anyós a lánya családjához húz, ha van fia és lánya is. Tisztelet a kivételnek. Rengeteg példát tudnék, az egész durvától, a csak egy kicsit kedvezőkig.
Ne bánkódj!
Ha felnő a kisfiad, légy jobb nála.
Én nagymama vagyok,igaz még csak egy unokával a lányomtól! Való igaz,hogy a fiaimmal más a kapcsolatom és nagyon valószínű,hogy nem foglalkoznék annyit a menyem terhességével és szülésével,mint a lányoméval,mert hagynám érvényesülni a nászasszonyomat! De a többi unoka,majd ha lesz,egyenrangú helyet foglal el az elsővel (igaz a nagymamaság első élményét adó unoka lehet kicsit közelebb áll az ember szívéhez)!
Biztos furcsa,de osztom egy előző hozzászóló véleményét,hogy az örökbefogadott unoka,most úgy gondolom,mindig egy kicsit idegenebb marad!
Nálatok valószínűleg a férjeddel se volt már rendben a kapcsolata a kedves mamának!
Na, álljon meg a menet.
Kihangsúlyozni, hogy azért szeresse (jobban) a te gyerekedet, mert az vér szerinti? Hát ne haragudj! Erre nem is írok semmit, mert nem csak, hogy nem engedné át a szűrő, hanem egyenesen letiltanának gyakoriról.
Távol vagytok, ráadásul neked az anyukád áll a szívedhez közel, mint írtad, a gyerek habitusa se fekszik neki- ettől még szeretheti. Szeretheti attól úgy, ahogy neki jó, miért kellene a te elváráraidnak megfelelően szeretnie? Nincs ezzel baj, ne sajnáld. Neked ott van az anyukád, aki jobban támogat, neki meg ott van a lánya, akit ő támogat jobban. Neked van fiútesód? Náluk van gyerek? Anyukád hogy viszonyult hozzá?
Nem lehet, hogy a másik unokával sem úgy foglalkozik "nagymamásan", ahogy te gondolod, hanem ugyanúgy, mint a tiéddel, csak gyakrabban, mert közelebb van?
Ha tévedek, akkor sajnálom a helyzetedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!