Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom úgy érzem különbséget...

Anyósom úgy érzem különbséget tesz a férjem és a lánya (sógornőm) között, illetve az unokák között, szerintetek? A többi lent.

Figyelt kérdés
Ezt így a férjem nem veszi észre, mert az anyósom nagyon mézes-mázos, iagzából velem van baja, nem a legjobb a kapcsolatunk.Nekünk van egy 3,5 éves kisfiunk. Nagyon messze lakunk anyósomtól (ország másik vége),így nincs túl gyakori személyes találkozás. Sajnos nem kíváncsi a mi kisfiunkra, nagyon ritkán jön el megnézni, ami a legrosszabb, hogy nincs iagzán jó, bizalmas kapcsolata a gyerekkel sem, mert soha nem játszott vele, csak ül és elvárná, hogy a gyerek mintaszerűen viselkedve csendben játsszon el egész nap egyedül. Úgy gondolom a jó unoka-nagyszülő kapcsolathoz kellene az együtt játszás, a közös élmények. A kisfiam nagyon eleven, így bár nem mondja ki az anyósom, sőt másoknak azt mondja, hogy mennyire szereti, látom, hogy a gyereket a személyisége, temperamentuma miatt nem tudja elfogadni. A sógornőmet (és a sógoromat) másképpen nem tudom leírni, de egyszerűen bálványozza, nem egészséges majomszeretettel csüng rajta. Minden úgy jó, ahogy ahogy ők csinálják, én burkoltan mindig csak a kritikát kapom. Anyagilag is különbséget tesz (sógornőméket segíti sokkal jobban, a férjemnek előadja, hogy nincs pénze), de engem nem az anyagi oldal érdekel.A sógornőm eddig nem tudott szülni, így mot örökbefogadtak egy kisbabát. Nekem nagyon rossz érzés azt látni, hogy anyósom azt a babát sokkal jobban szereti (az nem lenne gond, ha ugyanúgy szeretné), mint a vér szerinti unokáját.Szép dolog persze, hogy örökbefogadtak, de nekik így lehetett gyerekük, ezért nem kell szerintem szennté avatni őket. Nekem sajnos nagyon problémás terhességem volt (nem volt biztos, hogy megszülhetem a babát, genetikai vizsgálattól kezdve minden volt), de ott egy szemernyi iagzi, szívből jövő aggódást nem láttam rajta. Az örökbefogadott babát még pár naposan megnézte a kórházban, a mi kisfiunk 1 hónapos volt, amikor először látta. Igazán az fáj, hogy a saját vér szerinti unokája nem kell neki, már arra is gondoltam, hogy mivel velem nem jó a kapcsolata, ezt vetíti ki a gyerekre + még a kisfiam sem egy csendben ülő kiangyal típus. Mi a véleményetek?

2014. nov. 27. 10:29
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy félreérthető ezek szerint, amit írtam. Nem az örökbefogadott és saját unoka a probléma, hanem az, hogy eddig sem kellett, amíg nem volt meg a másik baba. És azt nem értem, hogy az egyik miért kell és a másik miért nem. A távolságtól függetlenül (ami valóban hátrány, soha nem lesz olyan a kapcsolat, mint napi szintű találkozásnál), a másik nagymamával sikerült jó kapcsolatot kialakítani, szóval vele is elvileg kialakulhatott volna ilyen kapcsolat. Még nem annyira idős,62 éves, egyedül eljár nyaralni, autót vezet, bár hozzánk a hosszú út miatt vonattal jön el (nagyritkán),ezt megértem (mármint hogy inkább vonattal jön) súlyos egészségi problémaája nincs (apróbbak igen az életkorából adódóan, de ugyanannyi, vagy több ugyanúgy az én szüleimnek is van). Részemről volt úgy, hogy apukám jött el babázni egy kicsit. Lehet valaki merevebb, de ha semmi kapcsolatot nem alakít ki a gyerekkel, akkor a gyerek részéről is nehezen alakul ki a mélyebb ragaszkodás. Volt már olyan, hogy otthon voltunk és pár órát vele volt a gyerek és nem szóltak egymáshoz (illetve a gyerek nem nagyon akart, és anyósom sem erőltette). Előfordult, hogy betegen vigyázott rá 2-3 órát, mire hazamentünk békésen ült a gyerek mellett, akinek több, mitn 39 fokos láza volt (előzőleg is volt láza, aki maga is nevelt gyereket, tudnia kellene, hogy lázat ellenőrizni kell méréssel, majd csillapítani). Igen felnevelte lazábban a gyerekeit, de férjemnek egy gyerekkori betegségből adódóan maradandó fogyatékossága van(már nekem is többször mondta, hogy miért viszem orvoshoz a gyereket házi gyógymód helyett), sógornőmnek is szintén elég komoly egészségügyi problémája van (ami talán összefügghet azzal, hogy három hónaposan már darabos étellel etette). Szóval ezek után nem merem ráhagyni a gyereket.Én örültem volna, ha jó kapcsolata lesz a kisfiammal.
2014. nov. 27. 13:07
 12/23 anonim ***** válasza:
Ha ti az ország másik végében laktok, akkor érthető, hogy a közelebb élő unokával van szorosabb kapcsolata, nem gondolod?
2014. nov. 27. 13:23
 13/23 A kérdező kommentje:
Persze, hogy vele szorosabb a kapcsolat, de amikor még csak egy unoka volt, akkor sem jött, hogy látogassa, illetve, ha otthon voltunk náluk, sem igazán foglalkozott vele. A kérdésem nem erre irányul, hiszen írtam is, hogy napi kapcsolat esetén szorosabb a kapcsolat. De a ritka találkozásokkor is ki lehetett volna alakítani jó kapcsolatot a gyerekekkel (ha nem is annyira szorosat).
2014. nov. 27. 13:29
 14/23 Kései Sirató ***** válasza:
A férjed és a lánya között a különbségtétel nyilvánvaló, látom ezzel senki nem vitatkozik.. Nézd, én azt gondolom, hogy a helyzet adott, ha nem igyekszik jó kapücsolatot kialakítani a gyerekeddel, a gyerek majd nem fogja őt annyira aszeretni. Az ilyen dolgok kölcsönösek, erőltetni úgysem lehet, kár ezen agyalnod. Persze itt van olyan válaszoló, aki másképp látja, elég fura..
2014. nov. 27. 13:59
 15/23 anonim ***** válasza:
0%
Hát lehet én nem vagyok,"normális lelkületű",de biztos,hogy inkább a vérszerinti unokám pesztrálnám mint egy számomra tök idegen unokáját.Van unokám szeretem imádom,meghalnék érte.De biztos vagyok benne egy idegen gyerek nekem nem kellene mint unoka.Ha nekik az kell neveljék szeressék aztán csináljanak vele amit akarnak,én biztos nem látogatnám gügyü gügyű
2014. nov. 27. 16:04
 16/23 anonim ***** válasza:

Én egyszer írtam ki erről egy kérdést és több nagymama is írta, hogy a lánya gyereke és a fia gyereke nem ugyanolyan "értékű". Úgy látom nálatok is ez a helyzet.

Nálunk anyósom 10 percre lakik kocsival, alig-alig jön hozzánk. Ha jön is, rendszeresen fürdés/alvásidőben, pár percet látja csak a gyerekünk és már mondja is a maga gondjait. Próbáltunk szorosabb kapcsolatot kialakítani, hatalmas balhé volt belőle. (párszor vigyázott a babánkra, de megbízhatatlanul, beszélni próbáltunk vele és ő vérig sértődött.) Az én szüleim 1100 km-re laknak, hát havonta 2-3szor simán jönnek, fejből vágják mi a gyerekünk kedvenc játéka, mindig a kedvenc gyümölcsét hozzák a repülőn, fejből vágják a gyerek összes új szavacskáját stb.

Anyósom lányának gyerekei 1,5 órára laknak, rendszeresen megy hozzájuk, a lánya rendszeresen komplett hétvégére nála hagyja a gyerekeket, külön nagyi-unoka tornára jártak stb.

Sajnos nem lehet ezzel mit csinálni. Szorosabbá nem lehet és nem is érdemes tenni a kapcsolatot. Valószínűleg az olyan is lenne.

Szerintem maradjon meg ez a mostani, jópofizós, képmutató állapot és ti meg csináljatok amit akartok. Szerencsére van egy igazi nagyi is a gyereketeknek.

2014. nov. 27. 17:54
 17/23 anonim ***** válasza:
Ez van. Mit aggódsz rajta? Örülj annak, amid van. Igazándiból nem értem az ilyen kérdéseket. Ritkán találkoztok, mit vársz? Azért nem szeretek balakit, mert a rokonom, azért szeretek valakit, hogy megismerem.
2014. nov. 27. 18:03
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb anyós a lánya családjához húz, ha van fia és lánya is. Tisztelet a kivételnek. Rengeteg példát tudnék, az egész durvától, a csak egy kicsit kedvezőkig.

Ne bánkódj!

Ha felnő a kisfiad, légy jobb nála.

2014. nov. 27. 18:39
 19/23 anonim ***** válasza:
70%

Én nagymama vagyok,igaz még csak egy unokával a lányomtól! Való igaz,hogy a fiaimmal más a kapcsolatom és nagyon valószínű,hogy nem foglalkoznék annyit a menyem terhességével és szülésével,mint a lányoméval,mert hagynám érvényesülni a nászasszonyomat! De a többi unoka,majd ha lesz,egyenrangú helyet foglal el az elsővel (igaz a nagymamaság első élményét adó unoka lehet kicsit közelebb áll az ember szívéhez)!

Biztos furcsa,de osztom egy előző hozzászóló véleményét,hogy az örökbefogadott unoka,most úgy gondolom,mindig egy kicsit idegenebb marad!

Nálatok valószínűleg a férjeddel se volt már rendben a kapcsolata a kedves mamának!

2014. nov. 27. 19:52
 20/23 anonim ***** válasza:
62%

Na, álljon meg a menet.

Kihangsúlyozni, hogy azért szeresse (jobban) a te gyerekedet, mert az vér szerinti? Hát ne haragudj! Erre nem is írok semmit, mert nem csak, hogy nem engedné át a szűrő, hanem egyenesen letiltanának gyakoriról.

Távol vagytok, ráadásul neked az anyukád áll a szívedhez közel, mint írtad, a gyerek habitusa se fekszik neki- ettől még szeretheti. Szeretheti attól úgy, ahogy neki jó, miért kellene a te elváráraidnak megfelelően szeretnie? Nincs ezzel baj, ne sajnáld. Neked ott van az anyukád, aki jobban támogat, neki meg ott van a lánya, akit ő támogat jobban. Neked van fiútesód? Náluk van gyerek? Anyukád hogy viszonyult hozzá?

Nem lehet, hogy a másik unokával sem úgy foglalkozik "nagymamásan", ahogy te gondolod, hanem ugyanúgy, mint a tiéddel, csak gyakrabban, mert közelebb van?

Ha tévedek, akkor sajnálom a helyzetedet.

2014. nov. 27. 20:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!