Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A gyámügyi hivatal ilyen...

A gyámügyi hivatal ilyen esetekben mit tesz? Többi lent.

Figyelt kérdés
A barátnőm 15 éves én meg 20 vagyok. Ő terhes lett és össze akarunk költözni. Csak az a baj hogy az anyja meg a nevelőapja (főleg a nevelőapja) ellenünk vannak nagyon. Mi imádjuk egymást és tudjuk hogy együtt maradunk végleg. A barátnőm utálja a nevelőapját és boldogan jönne hozzám csak félünk hogy nem lehetünk együtt. Ezért kérnénk a gyámügy segítségét csak nem tudom hogy az miben és hogyan tudna segíteni. :) Nagyon örülnék a segítségnek ez ügyben. Sértő válaszokat előre is köszönöm de NEM kérek.

2014. nov. 17. 20:26
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
100%
Akkor tényleg kérdezz meg egy ügyvédet, nem kellenek ahhoz kapcsolatok, csak egy kis pénz. Te szüleidnél laksz? Dolgozol vagy tanulsz?
2014. nov. 17. 21:25
 12/47 A kérdező kommentje:
Végzős vagyok és igen a szüleimnél lakok. :) De anyuék hajlandók vállalni a gyámságot addig amég csak kell. :)
2014. nov. 17. 21:52
 13/47 anonim ***** válasza:
74%
Most érettségizel? Szakmád is lesz? Szerintem az megoldható, hogy a gyerek hozzád kerüljön, csak hát jó lenne, ha az anyja is ott lenne.
2014. nov. 17. 21:57
 14/47 A kérdező kommentje:
Nagyon remélem hogy ott lesz. :) Megküzdünk mindennel ha kell de együtt maradunk. ^^
2014. nov. 17. 22:00
 15/47 anonim ***** válasza:
100%
Most olvasom, hogy apasági nyilatkozatot kell tenned, és mivel az anya nem kiskorú, csak fiatalkorú, ezért börtöntől meg egyebektől nem kell tartanod. Tehát az anya szülei szerintem nem tehetnek semmit az ellen, hogy a gyerek megszülessen, és hozzád kerüljön. Viszont a 16. életévét be nem töltött fiatalkorú elvileg csak szülői engedéllyel költözhet el, 16 évesnek a gyámhatóság engedélyezheti sepeciális esetekben.
2014. nov. 17. 22:06
 16/47 anonim ***** válasza:
57%

nem értem miért töröltetted a válaszom...

a barátnőd 15 éves, még gyerek, akinek most lesz egy gyereke, ezt fel tudod fogni?

te pedig a semmire akarod (mert a szüleid vagyona nem a te vagyonod) elvenni a szüleitől

2014. nov. 17. 22:08
 17/47 anonim ***** válasza:
60%

Annak, aki hülyeségeket beszél idézet a BTK-ból:

"Szexuális erőszak

197. § (1) Szexuális erőszakot követ el, és bűntett miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, aki

a) a szexuális kényszerítést erőszakkal, illetve az élet vagy a testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel követi el,

b) más védekezésre vagy akaratnyilvánításra képtelen állapotát szexuális cselekményre használja fel.

(2) Szexuális erőszakot követ el az is, és öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel büntetendő, aki tizenkettedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekményt végez vagy végeztet.

(3) A büntetés öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekményt

a) tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére követik el,

b) az elkövető a hozzátartozója, vagy nevelése, felügyelete, gondozása, gyógykezelése, illetve egyéb módon a hatalma vagy befolyása alatt álló személy sérelmére követi el, vagy

c) azonos alkalommal, egymás cselekményéről tudva, többen követik el.

(4) Öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő,

a) aki az (1) bekezdés a) pontjában vagy a (3) bekezdés b) vagy c) pontjában meghatározott bűncselekményt tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére követi el, vagy

b) ha a (3) bekezdés a) pontjában meghatározott bűncselekmény a (3) bekezdés b) vagy c) pontja szerint is minősül.

(5) Aki szexuális erőszak elkövetéséhez szükséges vagy azt könnyítő feltételeket biztosítja, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Szexuális visszaélés

198. § (1) Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekményt végez, vagy ilyen személyt arra bír rá, hogy mással szexuális cselekményt végezzen, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét be nem töltött személyt arra törekszik rábírni, hogy vele vagy mással szexuális cselekményt végezzen, három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(3) Ha a sértett az elkövető hozzátartozója vagy nevelése, felügyelete, gondozása, gyógykezelése alatt áll, illetve az elkövető a szexuális visszaélést a sértettel kapcsolatban fennálló egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyával visszaélve követi el, a büntetés

a) az (1) bekezdésben meghatározott esetben két évtől nyolc évig,

b) a (2) bekezdésben meghatározott esetben egy évtől öt évig

terjedő szabadságvesztés.

(4) Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét betöltött, de tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel a vele kapcsolatban fennálló hatalmi vagy befolyási viszonyával visszaélve szexuális cselekményt végez, három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő"

2014. nov. 17. 22:09
 18/47 A kérdező kommentje:
Hát te már megin itt vagy? O.o Hess. Nem kérek belőled. >< Segítséget kértem nem kioktatást azért töröltettem. És ezt is töröltetni fogom.
2014. nov. 17. 22:11
 19/47 anonim ***** válasza:
100%

"(4) Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét betöltött, de tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel a vele kapcsolatban fennálló hatalmi vagy befolyási viszonyával visszaélve szexuális cselekményt végez, három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő"

Ergo ha nem éltél vissza a hatalmi vagy befolyási viszonyoddal, akkor nincs gáz.

2014. nov. 17. 22:13
 20/47 A kérdező kommentje:
Nem éltem ezt az egyetlenem is megmondhatja. Szóval nekem volt igazam és buta válaszolók sicc. ^^ Kérlek. :)
2014. nov. 17. 22:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!