Én fújom fel a dolgot, vagy jogosan vagyok mérges anyósomra?
Anyósommal eddig jó volt a kapcsolatunk, nem fog komoly vitánk. A hétvégén nála voltak a gyerekeink. Tegnap voltunk boltban, a nagy mondta hogy vegyünk mamának bort, mert elfogyott neki amikor nála voltak. Felhívtam anyósomat, aki mondta hogy igen, tényleg ivott 2-3 pohárral.
Nem értem, ha rá vannak bízva a gyerekek, miért iszik? Ha futni kell velük a kórházba, mit csinál? Nagyon haragszom rá. Elvileg jövő hétvégén is mennének a gyerekek, de én nem akarom engedni őket.
Ha első alkalom, megkérném anyóst, h máskor ne igyon, amikor a gyerekek nála vannak. Lehet, hogy más a toleranciaszintetek, és akkor ez most kiderült, felhívod a figyelmét erre, és megkéred, hogy tartsa tiszteletben (ha nem alkoholista miért ne bírna ki 2 napot alkohol nélkül? ez nem nagy kérés).
Ha másodszorra is előfordul, akkor rendeznék műsort, és nem csak a pia miatt, hanem mert egy ilyen apró dolgot se képes figyelembe venni.
Felnőtt ember, nehogy már ne bírjon ki 2 napot pia nélkül.
Szerintem is te fújod fel. Én sem bírom az alkeszokat, anyukám is az volt egy időben sajnos, de ma már nem iszik. Ő literszámra itta, mégis felnőttünk.
Én egyébként baromira nem értem, hogy miből gondolod, hogy egyszerre itta meg a bort, illetve, hogy azt a 2-3 pohárral mennyi idő alatt? Mert gondolom több óra alatt és lehet, hogy összesen nem volt 3 dl-nél több. Az nem mennyiség. Az hogy nálad vörös posztó, egy dolog, de nézd meg, az emberek 98%-a szerint viszont a te készülékedben van a hiba. :(
Ó, persze.
Ha valakinek gyereke van, vagy gyerekek vannak rábízva, akkor azonnal változzon át szentté. Ne igyon egyetlen korty alkoholt se, ne dohányozzon (mert jaj szegény gyerek meglátja), soha ne hagyja el egyetlen csúnya szó sem a száját, soha ne veszítse el a türelmét, soha ne emelje fel a hangját, ne szexeljen ha a gyerekekkel egy fedél alatt van, mindig mutasson jó példát, és soha ne legyen egyetlen "bűnös" gondolata sem (mert a gyerek megérzi az ilyesmit). Szóval gyakorlatilag áldozza fel az egész életét azért, hogy az így nevelt, még a széltől is óvott gyerekekből felnőtt korukra boldog alkoholisták, drogosok, lelki sérültek, pszichopaták lehessenek. Mert minden lesz belőlük így, csak normális ember nem, az tuti.
Magyarországon a legtöbb családban valaki alkoholista. Ez a válaszokból, és a lepontozásokból is látszik.
Ha nálatok normális, hogy 1/2 litykó bor mellett unokázik a nagyszülő, akkor hajrá, de ne ugassátok már azt le, aki nem iszik, és félti a gyerekeit.
Szép kis értékrend: aki iszik az a király, aki nem, az meg egy idióta.
Gratula!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!