Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Én fújom fel a dolgot, vagy...

Én fújom fel a dolgot, vagy jogosan vagyok mérges anyósomra?

Figyelt kérdés

Anyósommal eddig jó volt a kapcsolatunk, nem fog komoly vitánk. A hétvégén nála voltak a gyerekeink. Tegnap voltunk boltban, a nagy mondta hogy vegyünk mamának bort, mert elfogyott neki amikor nála voltak. Felhívtam anyósomat, aki mondta hogy igen, tényleg ivott 2-3 pohárral.

Nem értem, ha rá vannak bízva a gyerekek, miért iszik? Ha futni kell velük a kórházba, mit csinál? Nagyon haragszom rá. Elvileg jövő hétvégén is mennének a gyerekek, de én nem akarom engedni őket.

2014. nov. 5. 10:20
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/77 A kérdező kommentje:
A gyerekek előtt sem ittam. Inkább az a szánalmas, hogy valaki 1 napot nem bír ki alkohol nélkül. Tudom, hogy itthon ez a természetes, de sajnos ettől még nem lesz jó dolog.
2014. nov. 5. 10:50
 12/77 anonim ***** válasza:
75%

Jesszusom, persze, hogy te fújod fel a dolgot! Éjszaka se aludjon, hanem álljon mellettük, hátha valamelyik elfelejt levegőt venni???

Mert ha az anyósod részeges lenne, és mindennap berúgna, az egy dolog.

De akkor sehova se engedd a gyerekeid, mert bármikor rájuk eshet egy tégla, egy meteor, vagy a MIR űrállomás.

Nem kicsit vagy paranoiás.

2014. nov. 5. 10:53
 13/77 anonim ***** válasza:
81%
Itthon már én is ittam sört a gyerekeim mellett, pedig az anyukájuk vagyok. És örülnék, ha lenne legalább egy élő nagymama, aki szívesen elvinné őket. Kicsit más élethelyzet, de talán segít másképp szemlélni ezt a "rettenetes" dolgot.
2014. nov. 5. 10:55
 14/77 csabika1971 ***** válasza:
83%

De az sem ha fűt-fát kiabálunk arra az embere, aki max megivott pár pohár bort. Nem részeg, semmi, csak szomjas volt. De már is alkoholistaként van rá tekintve. És egyesek máris lenézik mert nem tudja egy napig sem megállni, hogy ne igyon.

Ez egy rossz vicc. Mert nem tett ő semmi rosszat, csak éppen a te gyerekeidre vigyázott. De ha ennyire zavar, ne vidd hozzá többet. És a probléma megoldva.

2014. nov. 5. 10:58
 15/77 anonim ***** válasza:
80%
Én sem iszok alkoholt egyáltalán. Itt nem erről van szó, hanem arról, hogy neked is alkalmazkodnod kell más emberekhez és a szokásaikhoz, ha 2-3 üveg bort ivott volna meg az baj lenne és én sem engedném át a gyerekemet, de 2-3 feltehetően kis pohár bor, ebéd után nem mennyiség, sőt a vörösbor még egészséges is. Ha így állsz az emberekhez és anyósékhoz, akkor úgyis mindenkivel össze fogsz veszni, szóval szerintem egy kicsit engedhetnél ebből a túl szigorú hozzáállásból.
2014. nov. 5. 10:59
 16/77 anonim ***** válasza:
82%

Kedves kérdező, a bor ilyen mértékben egészséges. Nyilván anyósod ha nem vödörszámra issza a sarki pancsoltat, nem azért iszik minden nap, mert alkoholista lenne.

Az én nagymamám is ivott egy időben, bár ő a családban történt haláleset miatt komolyan. Mellettem nem sokat, de valószínűleg jóval többet, mint anyósod. Szinte mellette nőttem fel, semmi bajom nem történt és alkoholista sem lettem a példán okulva.

A te hozzáállásod viszont gusztustalan. Ha nem tetszik, nem kell a gyerekeket a nyakába akasztani, nehogymár megmondd neki hogy mit tehet, és mit nem!

2014. nov. 5. 11:03
 17/77 anonim ***** válasza:
14%

Szerintem nem fújod fel, igazad van.

Ha ott vannak a gyerekek akkor miért kell nyíltan a gyerekek előtt inni?

Alapvetően lehet, hogy nincs baj, ha 2-3 pohárral iszik, de ne a gyerek előtt tegye.

Ha látták a gyerekek, hogy el is fogyott, akkor nagyon előttük művelte.

Nem értem miért kéne ezt látniuk, hogy iszik a nagyanyjuk...

2014. nov. 5. 11:04
 18/77 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem nem kell kiakadni. Nem vagyunk egyformák. Te nem iszol soha. Másnak belefér 1-2 pohár bor.

Normálisan megkérheted, hogy ne igyon, ha vigyáz a gyerekekre, hangsúlyozom normálisan, nem felháborodva, hogy hogy mert inni, meg nem leszólva, hogy jesszus megivott 2 pohár bort.

Azért mert te nem iszol, még nem alkoholista mindenki, aki megiszik 1-2 pohárral.

2014. nov. 5. 11:06
 19/77 anonim ***** válasza:
16%

17-es vagyok.

Ja és nem hiszem, hogy éppen ebédelt a mami a gyerekekkel, hanem inkább csak előkapta előttük a bort.

Megértem a kérdezőt!

2014. nov. 5. 11:06
 20/77 anonim ***** válasza:
85%

Jah, és az hogy elfogyott az pont azt jelenti ,hogy az üveg tele volt....oké, ne vidd hozzá többet, de akkor SOHA! Akkor se mikor mehetnéked van, és a saját anyádnak se passzold a nyakára! Te szülted, oldd meg egyedül!

Pont az ilyen hipós anyák kölkei vedelnek amikor végre kirepülhetnek....

2014. nov. 5. 11:13
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!