Jól gondolom, hogy direkt szurkálódnak vagy túl rosszindulatú vagyok?
Nem is tudom hol kezdjem.. Voltam már többször is a barátoméknál, de most csak az utolsó esetet említem.
1 hetet töltöttem ott, egyébként szeretek ott lenni, de lehet hogy csak a barátommal eltöltött rengeteg idő miatt, nem is tudom.
Nincs nagy baj a szüleivel, állítólag szeretnek, és amikor ott vagyok, akkor sincs látszólag semmi különös, jól elvagyunk. Viszont úgy érzem néha, hogy az anyja sunyi, és direkt leckéztet vagy nem is tudom.
Néhány apró megjegyzés..
-A lecsóról volt szó és mondtam, hogy teszünk bele kolbászt, ő meg mondja, hogy ők nem rontják el ilyenekkel.. sajnálja bele. Mindezt érdekes hangsúllyal.
-Az étkezések amúgy vannak, hogy nem reggeliznek, csak ebéd és vacsora van… ebédre ezen a héten szinte mindig szendvicset ettünk. Persze azt is közösen, mert a barátom mindig megvárja amíg a munkából hazaér az anyja, és úgy kajálunk. Szóval megyünk ki egyik nap a konyhába, és kérdezi az anyja hogy mit kérünk, hozott kalácsot. mondja a barátom hogy azt is és szendvicset is . Akkor elővette a felvágottakat a hűtőből, de a kenyeret nem rakta oda, a barátom pedig elkezdte a kaláccsal enni a szendvicset, mondom én még nem ettem így soha, az anyja mondja hogy ő sem. Végül ezt is megkóstoltam..
-Egyszer vacsorához tegnapi kenyeret rakott oda, pedig volt aznapi is.. Ezzel nem is lenne baj, viszont ő a kenyeret ingyen kapja, mert pékségen dolgozik, tehát nem értem, főleg amikor ott vagyok miért fukarkodik, ezért nem értettem a kalácsos történetet sem.
-Egyik este a barátom teát készített, bele rakott 5 kanál cukrot, én már azt is sokalltam nagyon, én egyet szoktam egy adaghoz, az anyja pedig mondja hogy ő 6-ot. Érdekes előtte sosem csinált teát, ahogy mondtam, hogy én kevéssel iszom( mert vigyázok az alakomra) egyből csinált másnap, természetesen hattal, ezután másnap is csinált.
-Egész héten nem főztek kávét, hanem azt mondták, hát főzzetek.
Nem tudom hogy én spilázom-e túl, vagy nem is olyan nagy dolgok ezek. Az biztos hogyha hozzánk jönnek vendégségbe valakik, akkor én a vendéget maximálisan kiszolgálom, és a kávé az alap dolog, eddig akárhol voltam vendégségbe, mindig kávé fogadott reggel, volt hogy direkt főztek nekem frisset, ha már néhány órája állt.
Igazából ennyi a lényeg mivel nagyon hosszú lett, így a kávés történet kifejtését már nem kell elolvasni a kérdésem megértéséhez, csak érdekességképpen írtam le.
Valóban 15 évesek lehetnek, akik csak élvezik a beszólást, és a kötekedést. Látszik ez abból is, hogy ami egy kicsit is véd engem komment, azt lepontozzák. Valószínűleg olyanok, akik életükben nem is voltak anyós-após jelölteknél, és csak elméletben tudják a dolgokat.
Ha már mindenki a kommentekből másolgat, akkor én is megteszem: „teljes mértékben elvárod a maximális kiszolgálást” „kijár, hogy körbeugráljanak” Egyedül a reggel NAPI 1 CSÉSZE KÁVÉT várnám el lefőzve, és az nálam nem jelent maximális kiszolgálást.. : )
Nem várok el kávé felszolgálást, és azt sem hogy egész héten nekem főzzenek.. de főznek maguknak is, azzal a lendülettel nekem is lehetne otthagyni a termoszban.
11-06 21:17: „miért gondolod, hogy bárkit is érdekel, hogy te hány kanál cukorral iszod a teát?? Beleteszed amennyit akarsz és kész!!! Jézusmária!! „ Ez a mondat egyenesen hülyeség, a teát úgy készítik ők, hogy a kancsóban ízesítik és aztán öntik a pohárba, tehát esélyem sincs annyival inni amennyivel szeretném, azt hittem ez elég egyértelmű volt. Nagy teás nem vagyok, de még a pohárba is kiöntötte, így bunkóság lett volna nem meginni.
Inkább szerintem az a félelmetes, hogy gyakorikérdésekre jársz olyan célból, hogy teljesen kifordíts történeteket, és szépen körítést írj hozzájuk. Jó kis történteket írsz, de ez nem ide való az én kérdésemhez, próbálkozz más fórumokon!
A kérdés csak annyi volt, hogy direkt szurkálódik-e, nem pedig az hogy szeretnek-e, mert igenis szeretnek, várnak, próbálnak rábírni, hogy többet maradjak. és áradoznak rólam a távollétemben is.
Kedves válaszoló, örülök is annak hogy azért nem olyan szörnyű az anyós-jelöltem, mint te : )
A szendvics-ebéd annyira nem tetszett, de önmagában ezzel nem volt bajom, és nem is írtam, hogy baj van vele.
Más házában nem fogok főzőcskézni, én sem örülnék, ha valaki a házamban beleütné a konyhai dolgokba az orrát, nem úgy rakná el az edényket ahogy én szoktam stb.. Régebben volt hogy mondtam a barátomnak, hogy pakolja el a cuccokat a szárítóból(én nem tudom mi hova való) és akkor elmosogatok, ő pedig azt mondta, hogy nehogy nedves legyen még ne rakjuk el.(pedig kora délelőtt mosogatott el a nővére, ez pedig késő este volt már). Én otthon már régen elpakoltam volna ennyi idő után Szóval ezzel csak azt szeretném írni, hogy ahány ház annyi szokás, amelyet én nem ismerhetek, vagy én máshogy csinálok. Néha az ember kevesebb kárt csinál, ha nem csinál semmit.
Ott van pl a tányérelpakolás. Nem tudom hogy akik írták, hogy vannak vele, de én meghalnék szégyenemben ha fiam barátnőjének kéne az én családom után elpakolni. Neki ha nem vagyok ott, akkor is ugyanúgy el kell elpakolni, ha meg ott vagyok plusz egy tányér, és ennyi. Nem várnám el, hogy az egész család után pakolásszon.
A kalácsos sztorinál pedig mindenki megnyugodhat, mert a végén kértem egy szelet kenyeret, de nem ezen van a hangsúly! Hanem azon hogy nem tette oda. Kicsit olyan típusúak, hogy szeretik az akaratukat másokon érvényesíteni, ha ő kalácsot szánt ebédre, akkor kalács lesz, nehogy megmaradjon már, a kenyér meg jó lesz a vacsi mellé.
Nem azt mondom hogy egy évben egyszer megyek oda, de ha azt nézzük hogy hányszor voltam idén, maximum hat lenne a szám, az azért nem olyan sok, és mivel 3 óra oda az út, így egyértelmű, hogy akkor már ott is alszom.
Ott van a nővére, aki teljesen normális, ha otthon van, mindig vár a kávé az asztalon, elkészítve, cukorral tejszínnel!(amit nem is várnék el egyáltalán) Egyszer áthívott aludni amikor a városukban voltunk, és amikor beléptünk házi készítésű kókuszgolyó és sajtos rúd várt, egyiket sem egy nagy ördöngösség elkészíteni, de mégis annyira sokat jelentett, hogy az hihetetlen! Azt hiszem ha valaki ennyit tesz a vendégekért, akkor már azt mondhatom, hogy ez maximális vendégszeretet, és ennél nem is kell több. Ő sem szakadt bele, és mi is nagyszerűen éreztünk magunkat, szerintem ezt így kell csinálni : )
De te nem vagy vendég! Ezt értsd már meg.
A baj, hogy a kávét nem rakják eléd, de az már igen, hogy a teát még pohárba is kitöltik.
Nekem nem sülne le a pofámról a bőr, sőt bármilyen szentségtörés, még jól is esne, ha a fiam barátnője leszedi az asztalt.
"Acciojuli nem rólad van szó."
Szentséges ég! Ha nem teszek 6 db D-t, vagy lol-t, vagy valamit, akkor nem is jön le, hogy vicc volt?
"Valóban 15 évesek lehetnek, akik csak élvezik a beszólást, és a kötekedést. Látszik ez abból is, hogy ami egy kicsit is véd engem komment, azt lepontozzák."
Nem tudom mióta jársz ide, kérdező, de egy ilyen oldal. Itt ha meghalt az anyukád és megkérdezed mit tegyél,akkor 5 komment után már büdös francaba küldenek el, akinek kár élnie. Szóval mit vársz itt? 20 (+-5) évesek válaszolgatnak nulla empátiával, de annál több keserűséggel. Itt kiélhetik. Tegyék. Felvenni nem kell. (szerintem kérdezni se)
"azért kíváncsi lennék rá hogy ha tényleg anyósod lesz, akkor is vendégnek tekinted-e magad nála"
El nem tudom képzelni, hogy hány éves lehetsz, meg milyen élettapasztalatod van, de azért elmesélném, hogy képzeld, nekem tényleg van férjem meg anyósom is vele együtt, és egyáltalán nem tekintek magamra másképp náluk, mint vendégre. Tudod nagyban függ attól, hogy hogyan tekintesz magadra és másra, hogy milyen viszony van köztetek, milyen emberekről van szó. Lehet valaki akár a nénikéd is, ha olyan viszonyban vagytok, akkor te ott VENDÉG vagy, akkor is, ha minden hónapban elmégy hozzá.
A világ nem így működik, hogy ha nem évente egyszer mégy, akkor nem vagy vendég, hanem olyan vagy, mint egy ott élő családtag, és szabadon garázdálkodhatsz. Ugyan már... Sok meglepetés fog még téged érni az életben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!