Jól gondolom, hogy direkt szurkálódnak vagy túl rosszindulatú vagyok?
Nem is tudom hol kezdjem.. Voltam már többször is a barátoméknál, de most csak az utolsó esetet említem.
1 hetet töltöttem ott, egyébként szeretek ott lenni, de lehet hogy csak a barátommal eltöltött rengeteg idő miatt, nem is tudom.
Nincs nagy baj a szüleivel, állítólag szeretnek, és amikor ott vagyok, akkor sincs látszólag semmi különös, jól elvagyunk. Viszont úgy érzem néha, hogy az anyja sunyi, és direkt leckéztet vagy nem is tudom.
Néhány apró megjegyzés..
-A lecsóról volt szó és mondtam, hogy teszünk bele kolbászt, ő meg mondja, hogy ők nem rontják el ilyenekkel.. sajnálja bele. Mindezt érdekes hangsúllyal.
-Az étkezések amúgy vannak, hogy nem reggeliznek, csak ebéd és vacsora van… ebédre ezen a héten szinte mindig szendvicset ettünk. Persze azt is közösen, mert a barátom mindig megvárja amíg a munkából hazaér az anyja, és úgy kajálunk. Szóval megyünk ki egyik nap a konyhába, és kérdezi az anyja hogy mit kérünk, hozott kalácsot. mondja a barátom hogy azt is és szendvicset is . Akkor elővette a felvágottakat a hűtőből, de a kenyeret nem rakta oda, a barátom pedig elkezdte a kaláccsal enni a szendvicset, mondom én még nem ettem így soha, az anyja mondja hogy ő sem. Végül ezt is megkóstoltam..
-Egyszer vacsorához tegnapi kenyeret rakott oda, pedig volt aznapi is.. Ezzel nem is lenne baj, viszont ő a kenyeret ingyen kapja, mert pékségen dolgozik, tehát nem értem, főleg amikor ott vagyok miért fukarkodik, ezért nem értettem a kalácsos történetet sem.
-Egyik este a barátom teát készített, bele rakott 5 kanál cukrot, én már azt is sokalltam nagyon, én egyet szoktam egy adaghoz, az anyja pedig mondja hogy ő 6-ot. Érdekes előtte sosem csinált teát, ahogy mondtam, hogy én kevéssel iszom( mert vigyázok az alakomra) egyből csinált másnap, természetesen hattal, ezután másnap is csinált.
-Egész héten nem főztek kávét, hanem azt mondták, hát főzzetek.
Nem tudom hogy én spilázom-e túl, vagy nem is olyan nagy dolgok ezek. Az biztos hogyha hozzánk jönnek vendégségbe valakik, akkor én a vendéget maximálisan kiszolgálom, és a kávé az alap dolog, eddig akárhol voltam vendégségbe, mindig kávé fogadott reggel, volt hogy direkt főztek nekem frisset, ha már néhány órája állt.
Igazából ennyi a lényeg mivel nagyon hosszú lett, így a kávés történet kifejtését már nem kell elolvasni a kérdésem megértéséhez, csak érdekességképpen írtam le.
Ne haragudj, de engem már tényleg bosszant, hogy nem érzékeled az árnyalatokat! "Abban semmi sincs, ha van egy hét szabadsagom, es nem dolgozom, nem is olyan hosszu ido, hogy ne lehetne velem normalisan banni. Nincsenek nagy igenyeim, csak a napi 1 kávé, es ha ők a hazi gazdak, nekik kene akkor is fozni, mert en ugy ertelmelezem, ha nem foznek, akkor nem adnak szivesen"
-Elmész több napra, 1 hétre a barátod szüleihez és úgy néz ki, hogy teljes mértékben elvárod a maximális kiszolgálást, mert Te szabadságon vagy, pihenni mentél hozzájuk. Ha erre van igényed, akkor fizess be egy welness hétvégére és ott tényleg nem kell semmit csinálnod. Egyszerűen nem értem, hogy milyen jogon várod el, hogy a barátod anyja szolgáljon ki téged? Mi az, hogy nem iszol kávét, mert nem főznek? Ja, hogy nem tudsz kávét főzni? Rozika néni, legyen szíves megmutatni, hogyan működik ez a kávéfőző, ugye nem baj, ha néha én főzöm le a reggeli kávét mindannyiónknak?
Biztos nem mondja, hogy NEM!
Nem értem, miért hívod Őket házigazdának, miért kellene nekik főzni ezért a kávét? Te nem A VENDÉG vagy náluk, hanem a fiúk éppen aktuális, akárhányadik barátnője. Miből gondolod, hogy neked kijár, hogy körbeugráljanak?? Na látod, ezért gondolom, hogy beképzelt és elkényeztetett vagy.
"A kalacsos sztorinal is a bontatlan kenyer ott volt a konyhaban a pulton, mègsem tette az asztalra, tehat biztosan nem adta szivesen, es volt oka hogy nem hozta, pedig tobbszor elment mellette."
Tehát ott ültök hárman az asztalnál és eszitek a füstölt kolbászt fonott kaláccsal csak azért, mert senki nem teszi a karnyújtásnyira lévő kenyeret az asztalra. Hát ez már tényleg röhejes. A helyzet az, hogy Anyuka már nagyon unja, hogy elvárod, hogy kiszolgáljon és arra vár, hogy mikor esik le a tantusz és szolgálod ki magad, mint egy normális huszonéves. Te annyi mindent képzelsz bele egy-egy helyzetbe, hogy ez már betegesnek tűnik. Felállsz, megfogod azt a kurta kenyeret és az asztalra teszed. De ha neked még engedély is kell hozzá, akkor megkérdezed: Rozika néni, felbonthatom a kenyeret?
Biztos nem mondja, hogy NEM!
Mondjuk azt nem értem, hogy a barátod miért nem tette az asztalra, de lehet hogy csak kaláccsal szereti a füstölt kolbászt! :-)
A többi pedig:
1./ Nem kérdezzük, hogy segíthetek-e elpakolni, mert az anyukák, anyósok 90 %-a azt mondja, hogy nem, köszönöm nem kell! Nem kérdezzük tehát, hanem felállunk és elpakolunk magunktól.
Ez a mosogatós sztori pedig! :-))) Szerintem nagyon is jó fejek a barátod szülei.
Hát igen, látszik fény az alagút végén, mert az 1 hét alatt egyszer elmosogattál, háromszor pedig a "szendvics-ebéd/ után elraktad a tálcákat. :-)) Apropó, ha nem tetszett a szendvics-ebéd, - amit egyszerre kellett megenni azért, mert meg kellett várni, míg a barátod anyukája hazaér a munkából és gyorsan elkészítse, hogy enni tudjatok mindannyian - akkor mi a búbánatért nem főztetek néha valamit, hogy meglepjétek, kedveskedjetek nekik legalább egy hangyányit.....? Ne haragudj, lehet, hogy különben okos lány vagy, de az eszem megáll a felfogásodtól ezen a téren!!!!
Tudod félelmetes, hogy minden apró mozzanatot számon tartasz, kivesézel , körbejárod? Ez valami kényszer nálad?
Ááááá, most olvasom újra, a cukor meg a tea sztori! Húúúúúúú..... miért gondolod, hogy bárkit is érdekel, hogy te hány kanál cukorral iszod a teát?? Beleteszed amennyit akarsz és kész!!! Jézusmária!!
Ez a töltött káposzta és frankfurti leves pedig azt jelenti, hogy Anyukánál betelt a pohár!
Szeretné, ha a fia egy életre való, helyes, kedves, aranyos, vidám, dolgos, segítőkész, őszinte lánnyal állítana haza, nem pedig egy szőrszálhasogató, lusta, beképzelt, nyafka , duzzogó, sértődékeny, örökké elégedetlen kis viperával!
Remélem kezded kapizsgálni miről is van szó! Próbáld a szülők helyzetébe képzelni magad! Én próbáltam! Nem biztos, hogy tárt karokkal várnálak továbbra is!
Nincs egyetlen igazság. Hiába gondoljátok, hogy neki titeket érteni kéne. Mindenkinél van igazság, de egyik sem az egyetlen.
Pl.:
"Nem kérdezzük tehát, hanem felállunk és elpakolunk magunktól."
Én rosszul vagyok attól, ha nálam bárki kérdés nélkül bármit csinál. Nem otthon van. Intézkedjen ott szó nélkül.
"miért gondolod, hogy bárkit is érdekel, hogy te hány kanál cukorral iszod a teát?? Beleteszed amennyit akarsz és kész!!! Jézusmária!! "
Ez meg akkor igaz, ha ízesítetlen teáról van szó. Ha tudják, hogy te egy cukorral iszod, de eléd tesznek mosolyogva egy kancsót, amiben 6x annyi van, hogy nézd kedves vendég még teát is főztünk neked, akkor ki a hülye?
"Tehát ott ültök hárman az asztalnál és eszitek a füstölt kolbászt fonott kaláccsal csak azért, mert senki nem teszi a karnyújtásnyira lévő kenyeret az asztalra. Hát ez már tényleg röhejes. A helyzet az, hogy Anyuka már nagyon unja, hogy elvárod, hogy kiszolgáljon és arra vár, hogy mikor esik le a tantusz és szolgálod ki magad, mint egy normális huszonéves. Te annyi mindent képzelsz bele egy-egy helyzetbe, hogy ez már betegesnek tűnik. Felállsz, megfogod azt a kurta kenyeret és az asztalra teszed. De ha neked még engedély is kell hozzá, akkor megkérdezed: Rozika néni, felbonthatom a kenyeret?
Biztos nem mondja, hogy NEM! "
Vendégségben azt eszed, amit adnak. Pofátlanság kifigyelni, hogy mi van még otthon és ácsingózni utána. Ha feláll és elveszi a kenyeret, az bunkóság. Kérdezni is bunkóság. Ha akarnak, akkor adnak belőle. Ha nem akkor nem illik provokálni, hogy már pedig nekem abból adjanak. Ezt már a gyerekek is megtanulják.
Több szemszögből is lehet ám nézni ugyanazt.
Könyörgöm, itt nem vendégségről van szó! Bevackolja magát a barátnő a családba és nem képes alapvető dolgokat megcsinálni annak érdekében, hogy a levegő ne legyen puskaporos. Én már rég kipenderítettem volna, az biztos!
Elég ez az egyetlen mondata is: "Egész héten nem főztek kávét, hanem azt mondták, hát főzzetek"
Tehát a barátod anyja meg apja nem azzal kezdték a napjukat egy héten keresztül, hogy neked a kávét felszolgálják????? Nem is értem, hogyan merészeltek így viselkedni veled????!!!! Basszus, Te tényleg nem fogod érteni miről írok.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!