A 3 éves gyerekem nem akar találkozni anyósomékkal (én sem). Mit tegyek?
10 éve vagyunk házasok a férjemmel. Soha nem voltunk jó viszonyban. Évek alatt csak romlott, de mindig tartottuk velük a kapcsolatot. Sokat veszekedtek velünk, ha valamit nem az ő elképzelésük szerint csináltunk (pl. ha nem abban a boltban vásároltunk, ahol ők mondták)
Mikor megszületett a gyerekünk, hetente eljöttek. Nekem nagyon megterhelő volt, mert majdnem elvéreztem a szülőágyon és fél évig nagyon gyenge voltam. De nem szóltam, hagytam "unokázni" őket - igaz, soha nem foglalkoztak a gyerekkel mikor ide jöttek. 2 évig legalább havi 1x találkoztunk. De állandóan kritizáltak, a rossz alvó gyerekhez mindig alvásidőben állítottak ide (10 percre laknak tőlünk, külön kértük őket, hogy ne akkor jöjjenek, telefonálunk, ha felébred). Anyós egyszer "kitépte" a kezemből a gyereket, mikor nem akart menni hozzá. Azóta a gyerek hallani sem akar róla, hogy elmenjünk hozzájuk vagy ide jöjjenek hozzánk. Egy ideig még győzködtem a gyereket, hogy miért "kellene" találkozni velük, de már nem akarom... Nemsokára megszületik a második baba, nincs energiám már anyósékkal harcolni. A férjem viszont még mindig reménykedik, hogy valamikor hátha jóban lennénk - mindenki együtt. Mit tegyek?
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, különösen azokat, ahol a tanácsot és nem a kioktatást látom.
Tényleg nem értem ezeket a letámadásokat, holott épp megoldást szeretnék találni, nem elintézni annyival, hogy letojom az egészet. Eleve 10 évig elég komolyan alkalmazkodtunk mindenben. Most viszont adott egy új helyzet, amikor van egy gyerekem (aki a világon a legfontosabb a számomra) és a neki legjobb megoldást szeretném.
Azért a gyengébbek kedvéért leírom:
1. Igen, a férjem kötelességből látogatja őket = látogatja őket = nem kiradírozza őket az életünkből (pedig egyszerűbb lenne, de nem!) hanem próbálkozik (gyerekkora óta "megfelelni nekik")
2. Mi is mentünk közel 3 évig = próbáltunk jó nagyszülő-unoka viszonyt kialakítani közöttük. Ami viszont elég nehéz, ha egy örökmozgó 2,5 éves gyerek mellett a mama felháborodik, mikor a gyerek folyamatosan mászkál, szaladgál, mondván: "nehogy már én járkáljak egy gyerek után"
3. Igen, a férjem még reménykedik, de minden találkozáskor csalódik a szüleiben, hogy nem mutatnak hajlandóságot arra, hogy legalább az egyetlen unokájuk kedvéért kibírják veszekedés, hangos szó nélkül azt a pár órát, ameddig ott vagyunk...vagy ne erőszakoskodjon a gyerekkel (pl. ha nem akar rögtön a nyakába borulni, akkor ne tépje ki a kezemből)
4. Tud a gyerek a nagyszüleiről, mert időnként beszélünk róluk, hogy szeretnének találkozni velünk, mert hiányzunk nekik. De ilyenkor a gyerek ideges és feszült lesz, tovább erőltetni nem szeretném, azzal nem kedvelné meg őket.
a gyerek rád reagál így mert neked ez az elvárásod
nyilván te és a hormonjaid is közrejátszotak a helyzet kialakulásában
3 év után szerintem már mindketten tudnátok viselkedi egymás közelében
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!