A 3 éves gyerekem nem akar találkozni anyósomékkal (én sem). Mit tegyek?
10 éve vagyunk házasok a férjemmel. Soha nem voltunk jó viszonyban. Évek alatt csak romlott, de mindig tartottuk velük a kapcsolatot. Sokat veszekedtek velünk, ha valamit nem az ő elképzelésük szerint csináltunk (pl. ha nem abban a boltban vásároltunk, ahol ők mondták)
Mikor megszületett a gyerekünk, hetente eljöttek. Nekem nagyon megterhelő volt, mert majdnem elvéreztem a szülőágyon és fél évig nagyon gyenge voltam. De nem szóltam, hagytam "unokázni" őket - igaz, soha nem foglalkoztak a gyerekkel mikor ide jöttek. 2 évig legalább havi 1x találkoztunk. De állandóan kritizáltak, a rossz alvó gyerekhez mindig alvásidőben állítottak ide (10 percre laknak tőlünk, külön kértük őket, hogy ne akkor jöjjenek, telefonálunk, ha felébred). Anyós egyszer "kitépte" a kezemből a gyereket, mikor nem akart menni hozzá. Azóta a gyerek hallani sem akar róla, hogy elmenjünk hozzájuk vagy ide jöjjenek hozzánk. Egy ideig még győzködtem a gyereket, hogy miért "kellene" találkozni velük, de már nem akarom... Nemsokára megszületik a második baba, nincs energiám már anyósékkal harcolni. A férjem viszont még mindig reménykedik, hogy valamikor hátha jóban lennénk - mindenki együtt. Mit tegyek?
Én átérzem a helyzetedet, mert voltam hasonlóban.
Elég szar ügy, de csak konfrontációval lehet megoldani.
Azt meg fel kell vállalni, a férjednek is!!!
"Mikor megszületett a gyerekünk, hetente eljöttek. Nekem nagyon megterhelő volt, mert majdnem elvéreztem a szülőágyon és fél évig nagyon gyenge voltam. De nem szóltam, hagytam "unokázni" őket"
Ha meg nem mentek volna, az lett volna a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!