Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy lesz így normális magánél...

Hogy lesz így normális magánéletünk?

Figyelt kérdés

A történet kicsit hosszú...

Párommal 1 éve vagyunk együtt, megtörtént már az eljegyzés is. Én 21 éves lány, ő 24 éves fiú.

Neki a családi helyzete kicsit bonyolult. Apukája félig lebénult, úgyhogy úgymond a párom lett a családfő, ő segít otthon anyagilag és mindenhogy. Van egy testvére is, aki pár hónapja a barátnőjéhez költözött, és ő nem igazán segít bele a családi dolgokba, nem is igazán jár haza. Szóval minden a páromra van hárítva. Kicsit kellemetlen ez a dolog, mert nincs egy nyugodt hétvégénk, hogy ne hívják haza valami miatt. Mindig csörög a telefon... Neki van autója csak, így vele intézik a bevásárlást, postát meg ilyeneket. De nem hiszem el, hogy hétvégén se lehet nélkülözni arra a 2 napra. Néha azért rajta is látom, hogy kínlódik, hogy tényleg nem tervezhetünk előre, mert úgyis közbe szólnak. Nagyon rossz ez így, mert tételezzük fel, hogyha el akarnánk menni nyaralni, akkor mégis mi lenne? 3 nap után haza hívnák valami ok miatt? Vagy ha esetleg abban a helyzetben tudnák nélkülözni, és mástól segítséget kérni, akkor most amúgy miért nem? Eléggé borúsan látom emiatt a jövőképünket... Nem tudom hogy tudnánk így akár összeköltözni... Gyomorgörcsöm van ettől a szituációtól, és egyszerűen nem találok megoldást, mert megértem az ő helyzetüket is, hogy a páromra vannak szorulva, de így mégis hogy lesz magánéletünk? Összeköltözés, család, stb? Annyira kilátástalan ez a helyzet, és egyre aggasztóbb. :(

2014. okt. 27. 14:15
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
80%
Természetes h segít de sztem túlzásba viszitek. Minek kell minden hívásra ugrani? Mondjátok meg h pl minden pénteken elintézitek nekik a dolgokat, a hétvége a tietek. Ennyi. Pároddal kéne megbeszélned h ne rohanjon rögtön. Most tisztázd vele mert gondolj csak bele mi lesz ha gyerek is lesz, állandóan ott fog hagyni mert csörgött a telefon.
2014. okt. 27. 14:45
 12/27 anonim ***** válasza:
66%
Tedd a kezedre a szíved. TE mit tennél, ha a te családodról van szó?
2014. okt. 27. 14:45
 13/27 anonim ***** válasza:
91%
Hasonló helyzet áll fent nálunk is. Nekem is anyósom mozgáskorlátozott, és ezt ki is használja. Én is úgy gondolom, hogy segítenünk kell, de ez nem mehet a mi életünk rovására. Mi kicsit "bekeményítettünk", nem hagyjuk, hogy beossza az időnket (neki az se volt mindegy mikor segítünk neki, úgy osztotta be az időnket, hogy az egész napunk elment, egyesével kellett rohangálni a csekkjeivel stb.) Megkell találni az arany középutat, segíteni kell abban, amit tényleg nem tud egyedül megcsinálni, de nem szabad hagyni, hogy érzelmileg zsaroljon. Mi pl. vagy elintézzük helyette a vásárlást már (eddig ez közös program volt, órákig nézelődött), vagy kérünk neki házhoz szállítást a Tescotól, "felvilágosítottuk", hogy pl a csekkjeivel nem kell a postára rohangálni, intézheti átutalással, csoportos beszedésivel stb. És ezek után bukott ki, hogy Ő nem is a segítséget igényelte, hanem csak élvezte, hogy körülötte forog a világ.
2014. okt. 27. 14:52
 14/27 anonim ***** válasza:
88%

Nálunk is nagyapám agyvérzés után félig lebénult, nagyanyám köszvényes, alapból nehezen mozog. Édesapám majomszeretettel csüngött az anyján, a nagyanyámon és egész életében arra várt, hogy nagyanyám egyszer kinyögje köszönöm fiam, szeretlek. Ez nem történt meg, mégis várta haláláig (szegény édesapámat korán temettük). Tehát ha hívta nagyanyám, aki azért szerette kihasználni ugrott volna, de volt annyi esze, hogy amikor családot alapított anyuval lefektettek szabályokat. Ők most már egy külön család, első az ő családjuk, utána a nagyobb. Tehát ha segítség kellett akkor fixen megbeszélt időpontokban ment apu. Pl a vasárnapi ebéd az fix program volt és hétvégente legalább egy nap bevásárlásra, egyéb ház körüli tennivalókra. Ha sürgős dolog volt (pl kivizsgálás vagy rosszul lett valamelyikük), akkor természetesen rohant, de annyiért nem, hogy most jutott eszébe nagyanyámnak, hogy postára akar menni. Ha anyagilag segítség kellett apu segített, pedig nem egyke gyerek és a testvére sokszorta többet keresett, mint apu (nekünk suzukink, nekik bmwjük volt, mi balatonra mentünk nyaralni, ők thaiföldre, csak az összehasonlításért). Viszont a segítség ellenére is mi mindent megkaptunk. Sose kellett fáznunk vagy éheznünk. Nyári táborokra is futotta, sőt, egy időben még sítáborba is mehetünk a sulival. Cserébe nem voltak márkás ruháim és egyéb csacskaságok, de meg voltak a prioritások. Erején felül soha nem vállalt be csak azért semmit, mert jajj az anyja, apja.

Tehát én azt javaslom a pároddal üljetek ezt le megbeszélni. Igen, segíteni kell a családot, de nem csicska, szolga módjára. Kell egy kompromisszum, hogy segítsetek is, de nektek is legyen életetek vagy tényleg nem lesz soha magánéletetek, se saját családotok.

2014. okt. 27. 14:57
 15/27 anonim ***** válasza:
87%
Te ezen nem tudsz változtatni. Csak és kizárólag a párod döntése hogy így él, vagy sem.
2014. okt. 27. 15:00
 16/27 A kérdező kommentje:
Ha ilyen helyzetben lennék nem ugranék minden kis óhaj sóhaj miatt, hanem megpróbálnám összesűríteni a dolgokat, és mindenképp belevonnám a testvéremet is, biztos ráeröltetném, hogy csak azért is segítsen!
2014. okt. 27. 15:04
 17/27 anonim ***** válasza:
44%
Kérdező és te miért nem segítesz ezekben a dolgokban a párodnak?
2014. okt. 27. 17:54
 18/27 A kérdező kommentje:
A családja vele akar lenni, nem velem. Én mondtam, hogy mennék segíteni, de az én segítségemre nem igazán tartanak igényt.
2014. okt. 27. 18:38
 19/27 anonim ***** válasza:
9%
Családja honnan tudná,hogy te vagy ő veszi meg a patikába,boltba a dolgokat?
2014. okt. 27. 20:22
 20/27 anonim ***** válasza:
72%

Csak a nyitót és a kérdező kommentjeit olvastam végig.

Micsoda marhaság, hogy a postára meg a boltba nem tud az édesanyja elmenni???!!! Ha akarna, el tudna!

De - mint tudjuk - nem akarásnak nyögés a vége.

Őszintén szólva teljesen megértem a másik testvért: ő megmutatta, hogy belőle nem fognak mártírt csinálni! Őneki van magánélete a párjával kettesben! Ők el fognak tudni menni nyaralni! És igazuk is van!

Kedves Kérdező!

Ha a párod mindezt átlátja, akkor van esély a változtatásra. Ha nem, akkor amíg a szülei élnek, valóban nem lesz magánéletetek.

Nem mondom, hogy itt és most dobd ki a párod, de legalábbis üljél le vele komolyan beszélgetni, hogy hogyan képzel így közös jövőt veled.

2014. okt. 27. 20:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!