Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek mit lehet ilyen...

Szerintetek mit lehet ilyen esetben dönteni?

Figyelt kérdés

Párommal lakást vásárolunk,mostanában. Viszont hogy ne fizessünk annyi kamatot a banknak, minél kevesebb kölcsönt kelljen felvenni, párom az édesanyjától kért segítséget. Valamennyi készpénzt adna az anyukája,a másik fele kölcsön. De!

Egy feltétele volt. Csak a páromé lehet a lakás. Viszont párom közösbe szeretné,de a törlesztés miatt elgondolkodott, nem tudja mit csináljon

Szerintetek? Ti hogy döntenétek? Fontosabb lenne a jelenlegi élet gyerekkel (5 éves) együtt vagy inkább édesanyja segítsége ezzel a feltétellel?

#feltétel #anyós #lakás kolcson
2014. okt. 13. 15:28
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
Ha tenyleg par nappal kesobb fizettek a bank sem szól semmit. Nyilvan nem egy honap csuszasrol beszelek de par napért nem szol. Es ha benne a pénzed akkor legyen a te neveden is
2014. okt. 13. 15:40
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak kölcsön kapjátok az anyjától a pénzt, akkor végképp ne menj bele. Szerintem ki akar majd semmizné téged az a vén csoroszlya....

Ráadásul ha a te pénzed is benne lesz a házban...bármi történhet, ha közösen veszitek a lakást, akkor kettőtök nevén legyen.

13/30 anonim ***** válasza:
Mondjuk, az sem igazan fair, hogy mar most ugy gondolkodtok, hogy nem baj ha nincs penz, anyukanak nem baj ha kesunk. Amugy, birtok majd ketfele fizetni?
 14/30 anonim ***** válasza:
Banki kolcson kizárólag.
2014. okt. 13. 15:42
 15/30 anonim ***** válasza:

8 és 10 vagyok.

Ha az anyósod csak kölcsönbe adná a pénzt, akkor semmi eltérés ne legyen a szokásos (fele-fele) megosztáshoz képest.

Ha erről a párod nem győzi meg az anyját, akkor ne fogadjatok el tőle kölcsönt.

2014. okt. 13. 15:43
 16/30 A kérdező kommentje:
persze megoldhato a fizetes. vhogy en sem szeretnek belemenni igy,es ezt a tudtara is hoztam.vmit meg egyezunk,kulonvben nem tudom.en mondjuk kicsit kiakadtam mikor megtudtam hogy beszelt anyjavbal a kolcson miatt.nem tutam rola.nem veszekedtunk miatta,de rosszul erintett.mert en ugy terveztem hogy neki semmi koze nem lesz hozza.es tessek,ennek ellenere meg ezek tortentek.
2014. okt. 13. 15:44
 17/30 anonim ***** válasza:
Nehogy belemenj
2014. okt. 13. 15:44
 18/30 A kérdező kommentje:
enis a nem fele hajlok.nem szeretnek bele menni.es koszonom a tanacsokat.akkor nem csak en gondolom igy.
2014. okt. 13. 15:45
 19/30 anonim ***** válasza:

Jól látod kérdező a problémákat.

A másik lehetőség, hogy előrehozott esküvő.

Igy a kapcsolat egyben vagyonközösség is és ha a neadj isten dolog megtörténne autómatikusan a tied lesz a lakás, akármit is akar más.

persze vigyázz mit irsz alá mert ez csak alapból van így, ha valami jogi csürcsavart tesz bele az ügybe, már nem biztos.

(Pl. saját haszonélvezeti joghoz ragaszkodik)

2014. okt. 13. 15:45
 20/30 anonim ***** válasza:
68%
Szia!!!!Nem olvastam végig a hozzászólásokat, de NEEEE MENJ BELE!!!Egyik kedves barátnőm belement, ugyanez a történet, minden szép és jó, de anyósék csak úgy adtak pénzt, ha a fiuk nevére kerül a ház...végeredmény, szétmentek, a fiu még aznap lecserélte a zárat, azóta pereskednek, a barátnőmnek mindene oda lett!!! mar hosszu evek ota folyika per es semmi... meg meg is fenyegettek... (a fiu haragszik, mert a csaj lepett ki a kapcsolatbol) garancia semmire sincs sajna...
2014. okt. 13. 15:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!