Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Nem tudom mit tegyek. Ti mit...

Nem tudom mit tegyek. Ti mit tanácsoltok?

Figyelt kérdés

A párom hibája az biztos! De mit tegyek?!:

Anyósom és a párom kapcsolata nagyon jó. Engem anyósom nem szeret, de úgy tűnik elvisel. Terhes vagyok, a babának nem örül.

Minden alkalommal elmondja, hogy a fia az övé, neki mindig az lesz az otthona stb stb... Szóval azok a célzások, hogy ő mindig az első lesz a páromnál én csak a második! Mit csináljak? Állandóan hívkálja az anyja, hogy menjen mert ez van meg ezt kell meg azt kell csinálni. Nem tudom mit tegyek, eddig soha nem gondoltam, hogy ennyire túlságosan szoros a kapcsolatuk.

2014. szept. 25. 11:42
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Erre szokták azt mondani, hogy hazajár a felnőtt férfi: szopni a mamához.

Ha közelebb költöztök, állandóan az anyjánál lesz, nem fog törődni se veled, se a gyerekkel. Nem nőtt fel, hiába látszólag felnőtt férfi, kisfiú ez, pláne ha még bőg is. Ha nem lennél terhes, azt mondanám, sűrgősen hagyd ott. Nem felség kell neki, hanem a mama! Legyenek egymással boldogok.

2014. szept. 25. 12:25
 12/21 anonim ***** válasza:
Szerezz az anyósodnak férfit, azzal legyen együtt, ne a fiát zaklassa.
2014. szept. 25. 12:27
 13/21 A kérdező kommentje:
Mit tegyek? Hogyan ijesszek rá, hogy észhez térjen? Most ez igy oké, de ha meg lesz a baba nem tudom mi lesz...
2014. szept. 25. 12:29
 14/21 anonim ***** válasza:
Fogadjunk, hogy összeházasodni sem akar, ugye?
2014. szept. 25. 12:30
 15/21 A kérdező kommentje:
Tudod a választ.
2014. szept. 25. 12:33
 16/21 A kérdező kommentje:
A baba miatt nagyon boldog és tudom hogy nagyon szeret, de ez van.
2014. szept. 25. 12:34
 17/21 anonim ***** válasza:
79%

Huh Te szegény! Kár, hogy nem a baba fogantatása előtt derült ki, hogy ez mennyire rossz (neked)!

De most, hogy már így alakult, szerintem csak drasztikus lépésekkel tudod leválasztani a mamáról. Vagy ha rá tudod venni, menjetek el a párterapeutához, vagy pszichológushoz, hogy idegentől is hallja meg, mennyire nem nőtt még fel és a saját családjáért kell felelősséget vállalnia. Gyermeknek ott lesz a születendő pici...

Nálunk hasonló volt a helyzet, a kedves mama visszatért a fiához kb. 15 év után (tönkrement egy kapcsolata a mamának) és azóta ismét az ősanyát játszotta. A fia szobájába kiállított magáról néhány fényképet is. Szerinted?! Sokkot kaptam ettől a torz energetikától, amikor először jártam ott:) Nekem a "barinőm" akart lenni, miután meg nem engedtem be a kapcsolatunkba, azóta "öri hari" van. Az "öri hari" előtt persze mindenféle játszmákkal és kiutálásokkal tarkított életünk volt. És persze mondta azt is, hogy ne szóljak bele az ő és a fia kapcsolatába... (mindennapi telefonok szintén, akármikor mentünk egy listával várta, mit kell "otthon" megcsinálni, stb).

Én úgy oldottam meg, hogy egyszerűen nem járok már az anyukájához. A barátom meg szerencsére már hozzászokott korábbról, hogy akár hónapokig sincs jelen a mama, szóval ő nem fut mindenért hozzá. Sőt.

A párodnak meg mond meg nyugodtan, hogy felnőtt férfira van szükséged, aki felelősséget tud vállalni a családjáért és a gyermekéért. Szorítok Neked nagyon!

2014. szept. 25. 14:11
 18/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen kedves utolsó! Csak nem tudom milyen drasztikus lépéseket tegyek...
2014. szept. 25. 14:14
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

17-es ismét:

1. Én mindenképp leülnék vele higgadtan, nyugodtan és elmagyaráznám neki, amit már írtam, hogy felnőtt férfira van szükségem, aki a társam és aki mellettem áll. A mamára is szükség van, de már rég nem, "anyuci" minőségben. Ha nem tud a társad lenni, kétségeid vannak a kapcsolat jövőjét illetően. Illetve, ha nem érzed, hogy melletted áll, az még a baba egészségére is mehet, mert ez neked egy stressz helyzet. Ez az ő felelőssége is.

2. Azt semmiképp ne engedd, hogy az anyós közelébe költözzetek! Inkább távolabb!! Sokkal távolabb! És lehetőség szerint minél hamarabb. Használd ki, hogy jön a gyermek, az ő érdekében forszírozd a mihamarabbi költözést, találj ki valami indokot. Nem szép dolog, tudom, de ez most megbocsájtható bűn, úgy gondolom...

Azért még ne temessük a dolgot, viszont a távolság tényleg nagy segítség lehet!

2014. szept. 25. 14:38
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Ne hogy oda költözz mert akkor pokol lesz az életed. Minél messzebb költözz az anyósodtól. Minimum 100km-re. Ha megöregszik, oda kell hogy vegyed magadhoz és majd te ápolhatod. A mostani helyzet 1 intő jel.Most állj a sarkadra.
2014. szept. 26. 09:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!