Párom szülei ellenzik az esküvőt, mert nincs diplomám és kellemetlen lenne nekik, ha egy tudatlan lány lenne a menyük. Párom felvetette, hogy legyen 4 fős esküvő, de ezt meg a családommal szemben nem érzem fairnek. Vélemények?
5 éve vagyunk együtt, 3 éve együtt élünk. Eddig sosem mondták, hogy zavarja őket a dolog. Párom csak nevet rajtuk szerencsére.
A másik kifogásuk, hogy bankban dolgozok ügyintézőként, szerintük ez a legalja munka, bárkit behívnak az utcáról és át tudja venni a helyem.
Esküvőt mindenképpen szeretnénk, de nem tudom, hogy lenne jobb? Ne hívjuk meg őket? Hívjuk, megkockáztatva hogy jelenetet rendeznek?
A banki ügyintéző felelősségteljes, tisztességes munka. A kedves örömszülők magukról állítanak ki szegénységi bizonyítványt ezzel a hozzáállással.
Nem a te készülékedben van a hiba.
Sok boldogságot.
"Párom csak nevet rajtuk" "felvetette, hogy legyen 4 fős esküvő"
Első válaszoló, ne haragudj, de ez nem kiállás a kérdező mellett. Ez sunnyogás.
Ha jól értem a párod szülei nem az esküvőt ellenzik, hanem téged.
Az én apám is így volt a feleségemmel... nem is volt az esküvőn, meg vagy másfél évig nem is láttuk egymást.
De hát a házasság az a ti kettőtök döntése.
Egy nagyon kedves ismerősöméknél hasonló volt a helyzet, vagyis nem akarták a házasságot. Itt erről van szó.
Mondhatnák,hogy azért nem, mert kék a szemed.
Szépen neki látni az esküvő előkészítésére,s majd nélkülük megtörténik, Örülj neki,hogy a párod melletted van.
hasonló eset: engem is kezdetektől fogva utált a családja, de annyira nem mutatták ki. csak meg volt a távolság. :D
mi 5 év járás után költöztünk össze, na ott már az anyós teljesen kiakadt, hogy "hogy képzeli az ő 22 éves fia, hogy elköltözik otthonról" :D azelőtt szerintem ők is azt gondolták, hogy majd csak szakítunk, és beijedtek, mikor látták, hogy egy nagy lépést tettünk.
a költözés után csak ritkán beszéltek, ritkán látogatta meg a barátom a szüleit. első 2-3 alkalommal mentem én is, de rendre azt kellett hallgatnom, hogy majd mellettem éhen hal a párom, mert nem tudok főzni, valószínűleg egy mosást sem tudnék beindítani. na ott elég is volt belőlük. :D
2 év együttélés után megtörtént az eljegyzés, annak is előzményei voltak, anyósom folyton próbált engem befeketíteni, hogy megcsalom őt, ő látott engem egy másik férfival, stb. :D (főleg, hogy Pestre költöztünk, ők pedig 120 km-re laknak egy faluban. mindegy is)
a páromnak rengeteg vitája volt velük, a vége az lett, hogy megszakadt velük a kapcsolat. az esküvőszervezésnél vetődött fel, hogy esetleg meg kéne hívni őket.... mert mégis csak a szülei.
a párom felhívta őket telefonon, hogy szeretnénk meglátogatni őket, furcsa módon örültek is.
elmentünk a megbeszélt időpontban, az anyósom ebéddel várt minket, jó hangulat volt. aztán, mikor átadtuk a meghívót, na ott vége lett mindennek. :D rimánkodás, zokogás, hogy tehettük ezt velük.. nem is értem.
ott hagytuk őket, a meghívót is, mondván, hogy döntsék el, hogy jönnek vagy sem - de ha jönnek, akkor ezt a modort hagyják otthon, mert senkit nem érdekel a világfájdalmuk.
nem jöttek el.
de jobb is, hogy így alakult. :) azóta sem tartja velük a párom a kapcsolatot, már van egy 9 hónapos kislányunk, és egyáltalán nem hiányoznak az életüknből. a pároméból sem.
eleinte furcsa volt ugyan, de ez a saját szegénységi bizonyítványuk volt, hogy nem tudtak örülni a fiuk választottjának, boldogságának. hiszen nem kell engem szeretniük, nem ők élnek velem... :D
utolsó vagyok. :)
szerintem sokat közrejátszott benne az, hogy valamilyen szempontból a párom háttérbe volt mindig is szorítva. neki van egy nővére, és ott ő a királynő, a tökéletesség, a minden. :D és ez állítólag gyerekkorukban is így volt (nyilván, akkor még nem ismertem őket, de több olyan régi sztorit is mesélt a párom, amiből átjön, hogy az anyjuk már gyerekként is különbséget tett köztük)
és az valószínűleg szúrta a szemüket, hogy ő boldog velem. mert sajnos a családja olyan tipikus rosszindulatú fajta, hogy másban a szálkát.... :)
és ha így él le valaki 22 évet, az tuti, hogy menekülne onnan. :D :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!